Turowanie z Kohortą 1313 pkt 11.10.08

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

Oni No Maćko pisze: Co Ty - jeszcze się nie przyzwyczaiłeś ? Grasz OGRAMI ! U nas zawsze tak to wygląda :)
wiesz... jeszcze nie bo nieraz cos dobrze wykombinuje i potem wychodzi 4 woundy na 2+ i rzut 1,1,1,2. lub 6 ataków na 3+ (bilem jakieś gobliny Arbala) i rzut 2,2,2,2,1,1. potem a potem śmiech jakiego Jose ma pecha :D tak więc chwilowo to zrzucam na pecha a nie na armię ;)
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Dziekuje wszystkim co przyszli na naszenie stolow 8 osob bylo , niby nadal malo , ale juz przy takiej liczbie blaty poukladalismy w 1,5h razem z rozstawieniem terenow...Jutro licze na to , ze Ci co nie byli na rozkladaniu dadza z siebie wszystko przy sprzataniu.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

graty dla B. Pasiaka za 1 miejsce
dla Meggiego za 2
i dla Juniora za 3

p.s to oni mi kazali pisać Paszka ^^

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

nono :)

graty, a pelne wyniki?

Awatar użytkownika
Elvis
Chuck Norris

Post autor: Elvis »

Oto i one:

1. Paweł Paszek 59
2. Mariusz Megger 55
3. Jakub Paszek 53
4. Łukasz Binkowski 53 ( zadecydowaly male pkt )
5. Łukasz Majchrowicz 51
6. Maćko 48
7. Mikołaj Kanarkowski 44
8. Sławek 38
9. Kris 35
10. Jose 34
11.Eksara 33
12. Filip Kulawiak 29
13. Filip Fischer 26
14. Szkapa 4

Dziekujemy wszystkim za przybycie, a ja moim przeciwnikom za miłą gre
Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

witam
turniej naprawde fajny
no i trzeba nadmienic ze 4 bitwe gralem z braciakiem [13-7 dla mnie] a i tak bylismy 1 i 3 brat :)
dzieki za bitwy i atmosfere

fajnie sie gralo naprawde

ps. megi wiesz ze masz 54 a ja 60 pkt? pamietasz za co ten 1 ;)
tak wiec maly minus dla mnie by bylo w ostatniej bitwie z braciakiem i bylibysmy na 1 i 2 :)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

turniej dobrzy. chociaż na początku trochę za głośno było jak dla mnie. a się wysilę i napisze pseudo raport bo nie mam chwilowo nic do roboty.

ogry budują we mnie cierpliwość. coraz bardziej uodparniam sie na niezdawane kilka razy z rzędu głupoty (przeważnie w kluczowych momentach) czy trafianie 2 z 9 ataków na 3+ kilka razy z rzędu.

moje wyniki z bitew.
1. z Blaszem DE 4-16 (raczej zadecydowały dwie nie zdane glupoty i dostanie na twarz CoK i na sam koniec nie zdanie breaka na7 :D wczesniej udało mi sie ustrzelic z handgunnow czarodziejkę rzucając dwie 6 na trafienie)
2. z Młodym DE 1-19 (tu złe roztawienie troche i też nie zdana głupota. która uniemożliwiła mi zasarzowanie executonerow razem z yetimi od boku. potem oblana panika i rozwalenie klocka irongutow z generalem o harpie)
3. ze Szkapą TK 19-1 (tu nawet nie powstrzymały mnie moje wspaniałe rzuty - patrz wyżej. błedy popełniane przez przeciwnika też ułatwiały sprawy. poza tym tk nie mają tak łatwo z ogrami - wiem bo sam nimi gram. od masakry dzieliło mnie 10 małych pkt - gorger nie zdal klątwy i wyparował :lol:
4. z Krisem HE 10-10 (szachy szachy szachy.leadbelcherzy zabija pół dragon princów, white lioni jedne bule, george baliste i zostaje zjedzony przez resztke DP i ER.szachy,szachy i zajmowanie ćwiartek. bitwa zakończona różnicą 5 małych pkt.)

chce pogratulować Maćkowi który dał radę dobrze wypaść ogrami. z pewnością ma więcej doświadczenia graniem tą armią (lub mniej pecha :P ) co dało mu dobry wynik. poważnie zastanawiam się nad NIEużywaniem już bruisera z głupotą ;)
www.for2players.pl

Awatar użytkownika
Oni No Maćko
Chuck Norris

Post autor: Oni No Maćko »

Turniej świetny! Chałas może i przeszkadzał, ale najwyraźniej hordes/warmachines i LOTR są bardziej emocjonujące niż WFB, bo jak inne systemy się zwinęły zrobiło się ... - nic dodać, nic ująć :)

Jose - bardzo dziękuję za gratulacje, osobiście też się ciesze, że ogry znalazły się w górnej części tabeli - następnym razem będziesz tam razem ze mną, tylko błagam - wyrzuć te kości i kup nowe !!! ;) Co do doświadczenia z armią/szczęścia powiem tak - generał i trzy bulle z ahw nie trafiły żadnego ataku i odbiły się od 10 zwykłych szkieletów i zdedzili. Gorger raz utknął na trzy tury na jednej maszynie, raz został ZABITY przez załogantów armaty, z HE pogonił obsługę bolca, zniszczyć maszyny nie mógł, bo musiał gonić, a załoga po dwóch turach wróciła do maszyny by znowu zabijać mi ogry, z wszystkich panik łącznie zdałem 2 itp. itd. Jak rzuty były przeciętne wyniki miałem dobre. Ogry są baaardzo specyficzną (gównianą) armią i tyle. Ale wcale nie uważam, że jeśli nie możesz ich pokonać, to trzeba się do nich dołączyć! NIGDY ! :D Wszystko przychodzi z czasem ;) Raport wrzucę na nasze ogrze forum, żeby nie zmarło :)

Gratulacje dla pierwszej trójki ! No i liczę, że niedługo następny turniej w Bydgoszczy :)
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
— Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Oni No Maćko pisze: tylko błagam - wyrzuć te kości i kup nowe !!! ;)
to nie wina kości. już sprawdzone. jak gram kośćmi przeciwnika to tak samo to wygląda. może jakaś Tomb King Curse, bo ich armię chwilowo odstawiłem :P
www.for2players.pl

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

sorrki, że oftopuję, ale nie wiedziałem gdzie zapytać a to wydaje mi się najodpowiedniejsze miejsce, szczególnie, że turniej już się odbył.

czy ktoś mógłby mi podać adresy sklepów z figsami w Bydgoszczy?
albo chociaż same nazwy (może uda mi się znaleźć resztę na necie)

wielkie dzięki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

heh, w bydzi jest 1 sklep ktory jakos szczegolnie wfb sie nie zajmuje ale powiedzmy ze maja niewielka czesc oferty, najduje sie na gdanskiej (nr ok 70) na skrzyzowaniu Cieszkowskiego i nazywa sie wszystko gra.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

dzia ;). jutro mam wycieczkę to w wolnej chwili zajrzę.
Obrazek

ODPOWIEDZ