[PMOTM 16] :) "Horuus Guard" Swordmasters

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

[PMOTM 16] :) "Horuus Guard" Swordmasters

Post autor: Nilgar »

Zachęcony miażdżącym sukcesem moich COKów (nikt nie próbował z nimi konkurować w PMOTM 15 :wink: ) rzuciłem się na kolejny oddział :twisted:

Poniżej przymiarka do nowych Swordmasterów. Blachy już prawie gotowe, zostały szmaty, dłonie i rożny - podstawki jak zwykle śnieg. Konstruktywna krytyka widziana jak zwykle (czyli o tym czy powinni mieć tarcze darujcie...) :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 12 paź 2008, o 00:39 przez Nilgar, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Palce na ostatnim zdjęciu wygladają jak kiełbasa xD
Ogółem naprawdę niezły oddział.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Bardzo udane figurki Nilgar!
Tylko zrobiłeś 2 razy ten sam temat. :)

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

już skasowałem :? te palce rzeczywiście wyszły jak postrach dziewic - idę sprawdzić czy na żywo też tak wyglądają :shock:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Jakiej firmy są te figsy ?
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Bardzo fajny oddzial. Zloto wyszło dosyc przekonująco szatki jak do gry sa bardzo ok :) . jedynie ten gość bez hełmu jest smieszny raczej. Twarz jak małpa palce jak kiełbasa. Choć w sumie to jak na elfa to pasuje :wink:

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Post autor: Hero_Lord »

Bardzo fajny odział, schludnie pomalowany, podobają mi się szczególnie metaliki. Jakiej firmy są te figurki?

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Zajebisty oddział, peiękne figurki. Malowanie bardzo przyjemne dla oczu. Tylko ten jeden koles wyglada jak małpa z downem, ale do szczegół ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Figurki są z Reapera. Oddział to Gwardia Królewska dworu w Amirithill, zaś champion to Daereth, sierżant Królewskiej Gwardii. Strzelę mu kilka fot solo, bo już sam nie wiem - na żywca tego pokrewieństwa z prymatami nie widać, palce również nie wydają się takie kiełbasiane. Dzięki za pozytywny odbiór w każdym razie zwłaszcza, że jeszcze nie skończyłem :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

PMOTM nadal nie ma, więc zapomniałem dodać, że skończyłem, tzn. widzę pewne braki ale do grania chyba już się nadają, a dalej babrać mi się nie chce...

Obrazek
Obrazek

jak ktoś chce to podkład muzyczny jest TUTAJ ale muzyki proszę nie komentować - miał być hard core to jest... :?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Slava slavanskomu rodu! ;) Bardzo fajne (figurki oczywiście).
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Slava! :) Poniżej trochę więcej fotek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nazwa Horuus Guard pochodzi z mojego ulubionego serialu SF :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

w nawiązaniu do pierwszego posta.. co to za Swordmasterzy z tarczami.. no i te miecze.. a raczej maczety ;-)

a tak poza tym co bardzo przyzwoite malowanie.. do gry idealne :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Też kiedyś natknąłem się na te modele - cały czas żałuję, że nie ma w HE oddziału, który lata z hand weaponem i tarczą :( [swoją drogą - przydałby się]
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

tu nie było wyboru: z tarczami lub bez ale te tarcze są zrobione tak niesamowicie, że wyglądają bardziej jak 2nd hand weapon, więc nawet fluffowo jest spoko, poza tym wyśmienicie komponują się z hełmami, a w końcu to najważniejsze w tych figurkach, aby wyglądały jak yoko tobi geri w 14-to dziurowych getta gripach.

figurki są jeszcze do wyrwania tutaj http://sindarion.istore.pl/sklep,3030,,,03,,pl-pln,592158,0.html
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marchon
Wałkarz

Post autor: Marchon »

Uchylisz rabka tajemnicy jak robiles zloto? Szczegolnie podoba mi sie na tym ostatnim zdjeciu.
- Na moim sihillu - warknął Zoltan, obnażając miecz - wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie(..).
- Ha - zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. - Więc to są słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
- "Na pohybel elfimsynom!"

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

Gratulacje robi wrazenie wszystkie figurki pomalowane na tym samym poziomie(ach jedynie ta twarz ale to winna modelu :P )
No i zlotow niektorych miejscach jest troche gruba naozone, ale to praktycznie nie podpada. Gratulacje :)

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Podaję przepis na złoto (again):

Pure Black > Tin Bitz > Brazen Brass (RIP) > Shining Gold > Burnished Gold > Mithrill Silver

dwie ostatnie farbki bardzo minimalne, na punktowe odbicia światła (bliki), jeszcze nie wiem czego używać zamiast Brazen Brass i tu niestety GW srzeliło mi gola, bo Tin Bitz/Brazen Brass/Shining Gold i Boltgun/Chainmall/Mithrill to ostatnie triady Citadel jakich używam (np. czerwień to już Red Brick/Deep Red/Blood Red MSP przy czym na szmatach nie starałem się wcale)
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ