Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
w polskich uscisleniach sedziowskich jest 40x40, w WoCh bedzie tak samo (analogia do hellsteeda)Grand Admiral Thrawn pisze:W 'Base size and unit strenght reference sheet' jest napisane, że daemonic mounted character jest na podstawce 50x50.
pzdr
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Dla mnie (mimo wielu dziwnych uregulowań ze strony GW) to ta 'base size...' jest ważniejsza od uściśleń sędziowskich. Dysk to daemonic mount tyle, że dedykowany konkretnemu bogu i tyle czyli 50x50.
nie widzisz roznicy pomiedzy dyskiem z VI ed ktory byl monsterem i dla ktorego byl robiony ten base chart a obecnym dyskiem ktory jest zwyklym koniem i ma identyczne zasady do hellsteada czy dowolnego latacza na 40x40 z oddzialu flyers?
pzdr
pzdr
Ok, sprawdziłem, nie ma zapisu, tylko info, że pomimo iż nie są na podstawkach 25x50 to są cavalry mountamithurion pisze:ja nie znalazlemMarios pisze: A w dexie nie stoi, że 50x50?
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
Inkwizytor Warszawa
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
miesci:SnaQ pisze:Wracając do helki:Z łańcuchami się nie mieści na takiej - ja bym zrobił 100x100 ale jestem ciekaw czy oficjalnie ktoś się na ten temat wypowie.thurion pisze:zrobcie 80x100, nie bede musial zmienia podstawki
pzdr
Piszę, tu bo nie chcę zagracać tematu w pytaniach do Phila.
@Thurion,
Odnośnie tego pytania o pierwszy czar z lora, to w symie nie ma nigdzie zapisane, że może wyciągac modele z oddziałów(tak jak pocisk z metalu czy ead' butt).
Co do dysku tzeencha to wg mnie ma 50x50, taka podstawka jest w pudełku.
@Thurion,
Odnośnie tego pytania o pierwszy czar z lora, to w symie nie ma nigdzie zapisane, że może wyciągac modele z oddziałów(tak jak pocisk z metalu czy ead' butt).
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Inkwizytor Warszawa
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
a ja powtorze ze dysk z VI ed to co innego niz dysk z VII ed, w booku do demonow masz go opisanego dokladnie tam gdzie screamery tyle ze nie ma slashinga, tak identyko cechy itp, to samo hellstead, jest to zwykly 1W konik a nie monster jak byl w VI przez co powinien byc na 40stceMarios pisze:Piszę, tu bo nie chcę zagracać tematu w pytaniach do Phila.
@Thurion,
co do czaru to IMO opis jest wystarczajacy aby wywnioskowac ze mozna singlowac, jest wyraznie napisane model a nie unit no i nie jest to magic missile...
widzę że tak sobie rozmawiacie o wymiarach miałbym takie pytanko do szczęśliwca który trzymał w rękach nowych knightów . Chciałbym sobie ich przerobic na moja black knightową kawalerie ale musialbym wiedziec jakich mniej wiecej rozmiarow sa korpusy (czy nie beda wygladac na zbyt napakowane w stosunku do glowek od gg) jakby ktos moglby mi zmierzyc te korpusiki albo zeskanowac albo sfotografowac jak wygladaja w porownaniu za jakimis innymi (np z korpusikiem od goblina czy czegos takiego)
"Zadziwiające, co w danej chwili ludzie potrafią uznać za znakomity pomysł." T. Pratchett
Perełki Vampire Counts
http://picasaweb.google.pl/bartosz.schu ... pireCounts
Perełki Vampire Counts
http://picasaweb.google.pl/bartosz.schu ... pireCounts
No ja nie jestem tego taki pewny.ulgdor pisze:Dysk 40x40 jestem pewien na 99,9%
Dla mnie dysk ma taka podstawke z jaka jest w pudelku czyli 50x50 tak wiec nie wiem dlaczego wziela sie propozycja rozmiaru 40x40. Jedyna ed w ktorej dyski mialy mniejsze bazy to chyba 5 o ile dobrze pamietam.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Zamiast kawalerii Imperium z głowami szkieletów będzie teraz kawaleria chaosu z głowami szkieletów. Suuuperschuba pisze:widzę że tak sobie rozmawiacie o wymiarach miałbym takie pytanko do szczęśliwca który trzymał w rękach nowych knightów . Chciałbym sobie ich przerobic na moja black knightową kawalerie ale musialbym wiedziec jakich mniej wiecej rozmiarow sa korpusy (czy nie beda wygladac na zbyt napakowane w stosunku do glowek od gg) jakby ktos moglby mi zmierzyc te korpusiki albo zeskanowac albo sfotografowac jak wygladaja w porownaniu za jakimis innymi (np z korpusikiem od goblina czy czegos takiego)
OT: Co ciekawe uściślenia do demonów zniknęły ze strony GW. :/
EDIT: Rozumiem, że to tam były podane wymiary podstawki dysku...
Bo tego pdfa z wielkościami podstawek dla (niemal) wszystkich modeli nie ma już od dłuższego czasu Nie ma się na czym oprzeć.
EDIT 2: Ajć! Widzę, że chodzi o polskie uściślenia... Tyle, że IMHO akurat podstawka dysku jest w nim z palca wyssana.
EDIT: Rozumiem, że to tam były podane wymiary podstawki dysku...
Bo tego pdfa z wielkościami podstawek dla (niemal) wszystkich modeli nie ma już od dłuższego czasu Nie ma się na czym oprzeć.
EDIT 2: Ajć! Widzę, że chodzi o polskie uściślenia... Tyle, że IMHO akurat podstawka dysku jest w nim z palca wyssana.
Ostatnio zmieniony 16 paź 2008, o 12:37 przez SnaQ, łącznie zmieniany 1 raz.