Dlatego pisałem o metodologii
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Kudłaty sprzedał demonyGobos pisze: co do demonow, w sumie z kudlatym byloby 4...
wszystko w rekach organizatorow, moim zdaniem naprawde warto, ten CS jest chyba naprawde dobry...SexRocket pisze:kurde fajnie ci to wyszlo furionie szkoda ze nikt tego nie bedzie uzywal na zadnym masterze bo wyrownalo by to na maxa poziomy niezbalansowanych armii...
- harpie tak samo powinny miec zakaz tryplowania jak furie... jezeli furie maja to IMO harpie tezSexRocket pisze:no dagger w DE jest wredny mogl by rzeczywiscie zabierac specjala ale harpie to juz przesada zeby ograniczac tak samo jak lucznikow WE bo tak na prawde lucznicy to glowna jednostka WE. Book of Hoeth faktycznie powinien blokowac rare tym bardziej ze tych rarow oni troche maja ale star dragon blokujacy miliony slotow rare i pecjale to juz troche przesada; szczeze to wole zeby przeciwnik wystawil smoka niz pierdylion oddzialow dragonow, ale to tylko moje skromne zdanie
moje skromne zdanie jest dokladnie odwrotnewole zeby przeciwnik wystawil smoka niz pierdylion oddzialow dragonow, ale to tylko moje skromne zdanie
Uwierz mi, że będzieSexRocket pisze:kurde fajnie ci to wyszlo furionie szkoda ze nikt tego nie bedzie uzywal na zadnym masterze bo wyrownalo by to na maxa poziomy niezbalansowanych armii...
Nie do końca - żyrokopter obcina marsz. Poza tym, nie wiem czy dwarfy potrzebują obcięcia speciali - czy to aż tak gięta armia?thurion pisze: Dwarfs:
anvil of doom IMO powinien zajmowac slot Special, rare jakos specjalnie nie tnie... i tak jest 1 organka, a przy specialu ktos wystawiajacy dwie klopy i 2 bolce nie ma zadnego elitarnego oddzialu... takie cos jest imo lepsze niz brak zyrka czy flamecannona...
Lepiej brzmi Kombinacja Book of Hoeth oraz Banner of Sorcery zabiera slot rareHE:
Book of Hoeth powinien zabierac slot rare
Sam już nie wiem... waham się raz w tą raz w tamtą stronę...WE:
imo powinny miec tak jak bylo tylko sloty podwojne, 3x lucznicy to jest przegiecie... niech wezma sobie glade riderow, tez dobra jednostka a wymaga nieco wiecej pomyslunku
Dagger jest osłabiony przez ograniczenia magii.DE:
sacrificial dagger zabiera slot special
zakaz tryplowania harpii
Zgaduje, że oceniasz siłę armii przez pryzmat tylko 1 graczaSkaven:
Storm banner zabiera slot special
mmmFurion pisze:Dagger jest osłabiony przez ograniczenia magii.DE:
sacrificial dagger zabiera slot special
zakaz tryplowania harpii
3x harpie, 2x DR == 3xDR, 2xharpie. IMO
tak jest potrzebne, IMO powinno nawet byc Kowadło zabiera slot special i slot rare...Furion pisze: Nie do końca - żyrokopter obcina marsz. Poza tym, nie wiem czy dwarfy potrzebują obcięcia speciali - czy to aż tak gięta armia?
jest potrzebne, banner of sorcery swoja droga powinien zabierac slot specialFurion pisze: Nie jestem pewien czy to potrzebne. Ja, jedyny poznański pseudo haj elf gra na star dragonie... wiec nie mam tu w ogóle doświadczenia.
dagger daje mozliwosc brania tylko magiczki duzej i absolutnego maxowania magii... pozostale punkty mozna wpychac w mega silne w DE jednostki, IMO bezapelacyjnie nalezy to wprowadzic (chyba ze tylko Scimi gra na klocku golych 23 power dicow...)Furion pisze: Dagger jest osłabiony przez ograniczenia magii.
3x harpie, 2x DR == 3xDR, 2xharpie. IMO
wcale jakos tragicznie nie obrywajaFurion pisze: Zgaduje, że oceniasz siłę armii przez pryzmat tylko 1 gracza
Skaveny i tak obrywają na Euro. Możliwe, że masz rację, ale nie chcę robić overkilla.
10"Icon of Rakaph zabiera slot Rare (lub special, sam nie wiem co istotniejsze w kombie z chodzacymi 20 cali TG...)
Oddzial z icona to bezdyskusyjnie przegiecie pały. Ten oddzial jest szybszy od regimentow kawalerii, ma 360 pola widzenia, mieli wszystko a sam jest nie do zmielenia. Jesli to nie jest przegieciem, to nie wiem, co jest....Shino pisze:10"Icon of Rakaph zabiera slot Rare (lub special, sam nie wiem co istotniejsze w kombie z chodzacymi 20 cali TG...)20" to oni szarzuja
tylko, ze ultra przegiete
Tomb king, tomb prince, icon bearer, lich priest, high lich priest.... czy ja nie umiem liczyc?Shino pisze: tk maja 2 rodzaja hero wec tu jest to chyba dla nich wystarczajaco restrykcyjny cs![]()
Ja uwazam, ze to ma sens i wcale nie sprawia, ze welfy sa nagle niewystawialne. Dalej spokojnie mozna zrobic armie strzelecką ale przynajmniej na roznych oddzialach a nie na jedno, optymalne i najprostsze, kopyto w postaci GG.ksch pisze:Nie wiem tylko czy ta przycinka slota core w WE to dobry pomysł z powodów, o których już pisałem w tym temacie.