kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Nie, panikę wywołuje strata 25% lub więcej MODELI w jednostce, a nie liczba utraconych ran na modelu.
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
po to jednostki latające mają statsy mova, żeby wejść do lasu, albo gdy przeciwnik zakarze ci latać(orb of thunder) albo w razie nie zdanej głupoty
Ostatnio zrodziły się dwa pytania:
1. Jak dostawia się jazda przy szarży, gdy dostęp do flanki blokuje szaman (Sz)?
2. Generał robi Waaagha! Zasady mówią, że idą one w kierunku najbliższego wroga. Tak się składa, że najbliżej jest jednostka na wzgórzu, ale od strony niedostępnej. Czy Orki idą na nich (mimo, że nie mogą do nich dojść) czy może wybierają inny cel?
1. Jak dostawia się jazda przy szarży, gdy dostęp do flanki blokuje szaman (Sz)?
2. Generał robi Waaagha! Zasady mówią, że idą one w kierunku najbliższego wroga. Tak się składa, że najbliżej jest jednostka na wzgórzu, ale od strony niedostępnej. Czy Orki idą na nich (mimo, że nie mogą do nich dojść) czy może wybierają inny cel?
możesz rozdzielać impaktygalahar pisze:Takie pytanko: Czołg walczy od przodu z oddziałem a od boku z herosem. Jak może rozdysponować impakty? Wybiera sobie, ze np 2d3 idzie w herosa a reszta w oddział czy wszystko idzie w oddział?
dostawiasz się tak, jak możesz1. Jak dostawia się jazda przy szarży, gdy dostęp do flanki blokuje szaman (Sz)?
Rzeczywiście, nie doczytałem, przepraszam.
Co do WAAAGH, wg opisu udają się oni do najbliższego widzialnego wroga najkrótszą trasą uwzględniając wszystkie modyfikatory terenowe (w tym impassible terrain hmm?). Powiedziałbym zatem, że pójdą w kierunku wroga, ale tak aby móc wejść na górkę (jakoś od boku czy cuś).
Co do WAAAGH, wg opisu udają się oni do najbliższego widzialnego wroga najkrótszą trasą uwzględniając wszystkie modyfikatory terenowe (w tym impassible terrain hmm?). Powiedziałbym zatem, że pójdą w kierunku wroga, ale tak aby móc wejść na górkę (jakoś od boku czy cuś).
impactujesz w 1 oddzial. czolg wybiera ktoryTakie pytanko: Czołg walczy od przodu z oddziałem a od boku z herosem. Jak może rozdysponować impakty? Wybiera sobie, ze np 2d3 idzie w herosa a reszta w oddział czy wszystko idzie w oddział?