nasze bitwy...

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

A myśleliście może o wystawianiu taniego (tanich) oddziału (oddziałów) BG bez magicznych szmat, bez przedmiotu na championie, może nawet bez CG (ewentualnie bez części CG, na pewno bez championa, może nawet bez sztandarowego)? Tanie to i nadal dobre.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Wystawiam tak czasami na małe bitwy obstawe 7/8 by trzymali magiczke.
(małe znaczy od 1200 do 1600)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Nawet nie chodzi mi o to, by było ich mało (jak sa bez bajerów to nawet lepiej, by byli dość liczni), ale właśnie o oszczędność na szmatach, przedmiotach i CG. Jescze jedno - jakie ustawienie preferujecie (ilu i ilu w rzędzie)?

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Ja zazwyczaj 2 x 7 sporo ataków z rerollem daje wysoką skuteczność, ale jak dokupie figurek zagram sobie na klocku 5 x 4 :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Czy ze szmatą z ASF czy bez zrobią podobne kuku, ale jak mają ASF to można wiele rzeczy przyjmować bez strachu - działa to podobnie jak podstawianie piechotki HE.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Niedoceniona i zdecydowanie zbyt mocna jednotka
Ja mysle ze bardziej nieoceniona niz niedoceniona ;)

Samych BG da sie jeszcze zniesc.Oni staja sie zabojczy jak maja w szeregach herosów.Asassyna lub lorda.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Niedoceniona w tym sensie, że kosztuje śmiesznie mało w porównaniu do swoich mozliwości.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Niedoszacowana :)

Awatar użytkownika
Jan z Czarnolasu
Mudżahedin

Post autor: Jan z Czarnolasu »

te wasze spostrzeżenia to same banały, które padały już nie raz. . .

"De są wrażliwe na strzelanie" - serio ?? nie wiedziałem. . .

"RBT są tak samo dobre jak były" - skoro cena ani statsy się nie zmieniły (prócz hate) to chyba trudno żeby było inaczej.

"najlepiej opancerzeni są rycerze" - hmm. . . sam bym na to nie wpadł :D

"w magię warto inwestować" - jeśli z jednej magiczki możemy wyciągnąć tyle kości co inne armie z dużym magiem i trzema małymi to jest to chyba oczywiste, że warto. . . z tak mocnymi zasadami i itemami, opcja magiczna jest silna i to jest oczywiste.

itd.

I jeszcze te głupie pytania. . . jakie ustawienie preferujecie - przecież wiadomo, że prawie wszyscy grają na 7x2+ ew. jacyś rezerwowi.

Albo pytanie o preferowany efekt z kotła :? Przecież każdy jest dobry - bierze się ten, który w danej sytuacji najbardziej się opłaca :/

Szkoda cennego miejsca na forum ;P
Ostatnio zmieniony 14 paź 2008, o 17:11 przez Jan z Czarnolasu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

no patrzcie patrzcie jaki progamer sie odezwal.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

"RBT są tak samo dobre jak były" - skoro cena ani statsy się nie zmieniły (prócz hate) to chyba trudno żeby było inaczej.
Są gorsze niż były, bo:
1. Zmienili się przeciwnicy - z RBT nie ma za bardzo do czego strzelać, by się zwróciły

2. Reszta jednostek potaniała, kusze dostały AP, więc multiple z bolta przestaje się liczyć, a 100 punktów za pojedynczy strzał to trochę dużo.

3. Jest dużo lepszy rare w postaci hydry.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jan z Czarnolasu
Mudżahedin

Odkąd wyszedł nowy AB, przeciwnicy się nie zmienili, a zatem RBT wciąż są tak samo dobre jak na końcu VI ed. A\

A że hydra jest lepsza to już inna historia. . .

RBTy dużo straciły po tym jak kolejne armie dostawały dużo skirmiszy, lataczy corowych (w dodatku itp), wykopywaczki, wraz z coraz większa ilością wardów. . . ale imo jedno je wzmocniło, a konkretnie zniesienie proximity. Obecnie gram na RBT bo hydrą niestety nie dysponuje i ostatnio trudno o bitwę bym nie zdjął jakiegoś smakowitego herosa ;) zawsze ktoś się wychyli. Nawet do magów w lesie strzelam :P 48' zasięgu jednak robi swoje. . . myślę że ze dwa będę wystawiał jak kupię hydrant. Ot - dla urozmaicenia.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

1. Zmienili się przeciwnicy - z RBT nie ma za bardzo do czego strzelać, by się zwróciły
Nie koniecznie :P klocki konnicy, treemany, steam tanki, bohaterowie, smoki i tym podobne gówna z którymi nie poradzi sobie hydra, a trzeba to jakoś zneutralizować. Zresztą stare, dobre bolce działają zawsze na podświadomość przeciwnika :D

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Richtie pisze: RBT wciąż są tak samo dobre jak na końcu VI ed. A\

RBTy dużo straciły po tym jak kolejne armie dostawały dużo skirmiszy, lataczy corowych (w dodatku itp), wykopywaczki, wraz z coraz większa ilością wardów. . .
RBT nie sa takie dobre jak wczesniej a czemu to sobie w tym samym poscie odpowiedziales. Latacze corowi to najgorsza zmora.
zawsze ktoś się wychyli. Nawet do magów w lesie strzelam

Kto na turniejach bohaterami (tymi z us 1)sie "wychyla" na bolce?Gracz po paru miesiacach obycia z Warhammerem juz tego nie robi.Nie mowiac o magach wystawionych na strzelanie(nawet w lesie).Dobry gracz to CI sie wychyli ew. kolesiem z invertem czy jakims wardem 3+ na strzelanie.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Hmmmm.....bolce wciąż są świetną odpowiedzią na tanka /treemana-Hydra z tym nie da rady.....nie mówiąc że fasty wciąż pięknie ściągają

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

No dobra ale moja hydra zjada Altary. A na Steam tanki są inne rzeczy np. Lord na smoku albo poprostu na piechte z Soulranderem.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Ja tam uważam ,że warto mieć 2 bolce , ale nigdy takim bolcem nie ubiłem nic trudnegtypu treemena , smoka , poprostu jest to nato kiepskie , ale nie ma lepszego rozwiązania na konnice i jakieś hamskie corowe gówno ;)

poxdro

Awatar użytkownika
Jan z Czarnolasu
Mudżahedin

Chory pisze:
Richtie pisze: RBT wciąż są tak samo dobre jak na końcu VI ed. A\

RBTy dużo straciły po tym jak kolejne armie dostawały dużo skirmiszy, lataczy corowych (w dodatku itp), wykopywaczki, wraz z coraz większa ilością wardów. . .
RBT nie sa takie dobre jak wczesniej a czemu to sobie w tym samym poscie odpowiedziales. Latacze corowi to najgorsza zmora.
zawsze ktoś się wychyli. Nawet do magów w lesie strzelam

Kto na turniejach bohaterami (tymi z us 1)sie "wychyla" na bolce?Gracz po paru miesiacach obycia z Warhammerem juz tego nie robi.Nie mowiac o magach wystawionych na strzelanie(nawet w lesie).Dobry gracz to CI sie wychyli ew. kolesiem z invertem czy jakims wardem 3+ na strzelanie.
Nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi. RBT zrobiły się już słabsze na przestrzeni VI ed. ale z chwilą przejścia na VII ed. nie zanotowały jakiegoś nagłego spadku formy jako, że inne armie się nie zmieniły i RBT także się nie zmieniły. W VI ed. DE były dobrym wyborem jako rare (lepszych nie było) - w tej edycji są tak samo dobre jak były. . . z tym, że hydry są lepsze.

Co do bohaterów. Nikt się nie wychyla specjalnie. Czasem nie ma się po prostu gdzie schować (ani żadnych terenów ani oddziałów np. ostatnio zmierzałem swoją piechotą do obstawy maga pod sam koniec bitwy więc lepiej chyba było opuścić oddział i schować się w ruinach licząc że RBT spudłuje niż zostać pokrojonym przez BG. . . ), innym razem szarżujemy i za daleko (albo za blisko np. nie wychodząc za stół. . ) pogonimy i tura przeciwnika zaskakuje nas przed RBT. . . czasem bohater nie zda głupoty albo spanikuje, wyjdzie za stół i po powrocie zastanie nieciekawą sytuacje bez możliwości schowania się. Czasem wychodzi się by wypuścić haila na RBT, którego ten nie rozwala, czasem wychodzi się na skraj lasu by jednak poczarować (podobnie jak czasem dorzuca się kostkę ze sztyletu do jedynki). Przed 48' calami zasięgu trudno się czasem schować. . . zwłaszcza, że np. w jedynym lesie siedzą shadzi ;)

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

No dobra ale moja hydra zjada Altary.
Wow, a steam tanka, treemana, albo smoka tez zje?
A na Steam tanki są inne rzeczy np. Lord na smoku albo poprostu na piechte z Soulranderem.
to nie lepiej miec dwa bolce co moga poardzic sobie z tym wszystkim tylko kombinować jak koń pod góre? To na to...to na tamto....

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

ta gra z regoly ma z zalozenia to zeby kombinowac :D
ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ