Miniwiertarka
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
Miniwiertarka
Mam taki dylemat a propos wiertareczki. Cytadelowska jest strasznie droga jak na takie gównienko, ale pomijając cenę to jest taka sobie. żeby wywiercić porządną dziurę w zadku metalowego kawalerzysty w celu wsadzenia mu bolca potem trzeba się nakręcić aż łapy bolą. w plastiku troche lepiej, ale ten zazwyczaj sie zwykłym klejem traktuje.
jest jeszcze taka mechaniczna do której trzeba dokupic wiertełka mniejsze.
czym wy wiercicie, czy jesteście zadowoleni, gdzie kupiliście wasze miniwiertareczki i za ile?
Pozdro
jest jeszcze taka mechaniczna do której trzeba dokupic wiertełka mniejsze.
czym wy wiercicie, czy jesteście zadowoleni, gdzie kupiliście wasze miniwiertareczki i za ile?
Pozdro
Tak odpowiedział na Twoje pytanie w Galerii Muk Romku.MuK pisze:Na Allegro za 30 zł od czasu do czasu pojawia się aukcja "narządzie modelarskie". Ogólnie rzecz biorąc jest świetna, ale brakuje jej kocówek, trzeb a dokupić ja np. w Castoramie.
Pozdrawiam, a jakże.
F
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
wiem zauważyłem, ale chodiz mi o jeszcze inne alternatywy i recenzje
ja sie przylaczam do pytania chetnie bym sobie kupil takie cos, ja co prawda juz nawiercuilem dziesiatki kawaleryjskich zadkow wiertarka reczna ale na starosc czlowiek sie robi wygodny..
poprosilbym o linki jesli mozna, jak ktos kupil gdzie wiertareczke to niech da link np od kogo na allegro itp, zeby mozna sledzic aukcje kogos sprawdzonego
p.s.
wiertla do takiej wiertareczki maja nasadke do wkladania taką normalna, jak chocby reczna wiertareczka - wiertla GW? czy jakas specjalistyczna? mam w chacie ze 20 wiertelek roznego rozmiaru... i nie chcialbym musiec kupowac jakichs specjalnych nowych do tej wiertareczi..
pzdr !!
poprosilbym o linki jesli mozna, jak ktos kupil gdzie wiertareczke to niech da link np od kogo na allegro itp, zeby mozna sledzic aukcje kogos sprawdzonego
p.s.
wiertla do takiej wiertareczki maja nasadke do wkladania taką normalna, jak chocby reczna wiertareczka - wiertla GW? czy jakas specjalistyczna? mam w chacie ze 20 wiertelek roznego rozmiaru... i nie chcialbym musiec kupowac jakichs specjalnych nowych do tej wiertareczi..
pzdr !!
- Tiger Brown
- Kradziej
Pupcie kawalerzystów*) to ja nawiercałem zwykłą (taką "domową") elektryczną wiertarką "made in charaszo" o mocy 350 W, wiertełka 1 mm i większe. Wygodniej byłoby mieć ją na prostym stojaku (widziałem w Leroy Merlin po kilkadziesiąt złotych), działa wtedy jak wiertarka kolumnowa, ale bez zbytniego problemu można i bez tego.
*) ale i nogi, ręce, główki do spinowania, metal i plastik.
*) ale i nogi, ręce, główki do spinowania, metal i plastik.
- Chuck Norris
mnie ta nie urządza jeszcze ale moze ktos skorzysta http://www.allegro.pl/item167120037_min ... 500ma.html
ja zdecydowanie polecam Dremel. jest do niego mnostwo koncowek - wiercenie to maly pikus, bez tej maszynki nie wyobrazam sobie konwertowania, zwlaszcza metalu. mozna go dostac bez problemu w marketach budowlanych. niestety jest to wydatek co najmniej 250 PLN, ale sie oplaca.
"I fart in your general direction"
http://www.allegro.pl/item164504425_dre ... zyjna.html
co o tym sądzicie? dobre to ma parametry? nie znam się zupełnie a też mi potrzeba czegoś do wiercenia, bo zabawka GW to dla dzieci jest...
co o tym sądzicie? dobre to ma parametry? nie znam się zupełnie a też mi potrzeba czegoś do wiercenia, bo zabawka GW to dla dzieci jest...
bardzo dobra rzecz w bardzo dobrej cenie. wiertel oryginalnych wcale nie musisz kupowac, ale koncowki szlifujace lepiej tak. kosztuja kilkanascie zlotych, a starczaja na dlugo - ja jeszcze zadnej ze swoich nie zajechalem. proponuje tez na poczatek kupic zestaw zaciskow - tak, zebys mogl obsadzic roznej grubosci koncowki, w tym wiertla.vocal pisze:http://www.allegro.pl/item164504425_dre ... zyjna.html
plastik pomimo wszystko i tak proponuje wiercic recznie, bo Dremel nawet na najnizszym biegu ma wystarczajaca ilosc obrotow, zeby go topic.
Do figurek na prawdę można kupić miniwiertarkę/szlifierkę dużo taniej. Dremel to mercedes wśród tego typu narzędzi, do figurek nie potrzeba sprzętu tej klasy. Za 50-100 zł można kupić miniwiertarkę z kompletem końcówek, która idealnie się nada do prac wykonywanych przy figurkach. Takie rzeczy można dostać w większości marketów budowlanych, ostatnio jak byłem w Castoramie widziałem taka wiertarkę za 76 zł. Polecam porozglądać się, a nie od razu wydawać 300 zł na Dremela.
Tutaj macie trochę tego typu urządzeń. Z zasady do wszystkich można bez większego problemu dokupić pojedyncze końcówki od np. Dremela. W Castoramie maja duży wybór tego typu osprzętu.
Tutaj macie trochę tego typu urządzeń. Z zasady do wszystkich można bez większego problemu dokupić pojedyncze końcówki od np. Dremela. W Castoramie maja duży wybór tego typu osprzętu.
kazdy Dremel jest dobry. na nasze potrzeby wystarczy najtanszy.Fanatyk pisze:Taki dremel będzie dobry?
oczywiscie mozna kupic tanszy sprzet, ale duzo slyszalem na temat niewypalow... Dremel ma swoja jakosc. oczywiscie pozostaje kwestia zasobnosci portfela...