Runelord(kowadło) - 413
Sh, Gen
Runic Talisman: 3X Scroll
Runic Armour: Immune to Poison and Killing Blow; +1 SV
Thane - 180
Oath Stone
Runic Armour 1+ Armour Save
Runic Talisman Ward Save 4+
Master Engineer - 110
BoP
Runic Armour +1 Sv, Re-roll armour sv
Quarrellers 12 - 149
Sh, Mu
Warriors 10 - 105
Sh, Mu,Chemp
* Longbeards 20 - 355
FCG,Gw, Sh
Runic Banner: Warbanner, 2xUS
Ironbreakers 20 - 340
FCG
Runic Banner - break 1k6, Immune Fear/terror
Cannon 165
Engineering Runes: Rune of Forging; Unbreakable
Engineer - Bop
Crew
Troll Slayers 6 - 170
Giant Slayer 4
Gyrocopter
Ogres 4 - 186
Gw, Mu
Total Army Cost: 2313
Dispel Pool: 7
Casting Pool: 2
Models in Army: 87
Offensywne kranslale na 2313
Than pewnie idzie do ironów tam kamulec zdaje egzamin. Tylko nie wiem po co ci on jak bedziesz grał ofensywnie. Runelord musi być drozszy bo nie ma runesmitha do noszenia scrolli. Brakuje mi runy challenga na bsb. W sumie całkiem inaczej był złożył BsB i ME. Warda na 4+ bym dał dla inżyniera.
Wydaje mi się że rozpa jest "nielegalna" masz 4 dd + 2+1 z kowadła + 3 DS ... czyli 7dd + 3 scrolle co liczy sie jak 12 DD ... no chyba że będziesz używał tylko 5 DD w każdej fazie ale moim zdaniem to bzdura. Lepiej dać mu 2 scrolle i zamiast re rolla na inżynierze np +1 do dispela lub olać +1 i niech bedzie 25 pkt tanszy.
rozpa jest legalna, tylko ze uzywac mozesz tylko 5dd przy 3 skrollach.Gogol pisze:Wydaje mi się że rozpa jest "nielegalna" masz 4 dd + 2+1 z kowadła + 3 DS ... czyli 7dd + 3 scrolle co liczy sie jak 12 DD ... no chyba że będziesz używał tylko 5 DD w każdej fazie ale moim zdaniem to bzdura. Lepiej dać mu 2 scrolle i zamiast re rolla na inżynierze np +1 do dispela lub olać +1 i niech bedzie 25 pkt tanszy.