Unnamed2250 Pts - High Elves Army
1 Archmage @ 360 Pts
General; Magic Level 4
Jewel of the Dusk [15]
Folaraith's Robe [45]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Silver Wand [10]
Ring of Fury [40]
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [20]
Seerstaff of Saphery [30]
1 Noble @ 161 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Helm of Fortune [25]
1 Elf Steed: Barded @ [0] Pts
18 SpearElves @ 187 Pts
FCG
18 SpearElves @ 187 Pts
FCG
19 Phoenix Guard @ 365 Pts
FCG
Banner of Sorcery [50]
5 Swordmasters @ 75 Pts
5 Swordmasters @ 75 Pts
1 Tiranoc Chariot @ 85 Pts
1 Tiranoc Chariot @ 85 Pts
1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
1 Great Eagles @ 50 Pts
1 Great Eagles @ 50 Pts
Casting Pool: 11
Dispel Pool: 6
Models in Army: 79
Total Army Cost: 2250
Mma 3 solidne klocki ktore moga sporo wziac na klate, 2 rydwany do wsparcia i 2 klocuszki SM do flankowania/zdejmowania czegos ciezszego. minimum 12 PD i uzywanie High Magic rekompensuje mi brak WL, jako ze i tak raz na ture ten stubborn w 12' powinienem wrzucic.
Mysle tylko nad zmniejszeniem liczby PG, a zamiast tego skleic klocek SM w jedna 12 z FCG.
Moje nowe haje na 2,25k
spearelfy nie sa solidnymi klockami ktore moga wziasc cos poza fastem na klate ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
PG owsze wytrzymaja sporo ale w walce sa slabi...
jak wezmiesz High magic to magie tez uposledasz... inne lory maja mocniejsze czary a somo wytrzymanie walki niewiele daje, Elfy nie maja static CR wiec musza zabijac zeby wygrac bitwe...
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
PG owsze wytrzymaja sporo ale w walce sa slabi...
jak wezmiesz High magic to magie tez uposledasz... inne lory maja mocniejsze czary a somo wytrzymanie walki niewiele daje, Elfy nie maja static CR wiec musza zabijac zeby wygrac bitwe...
Nie zgodze sie do konca. Spearom nikt nie kaze brac na siebie korniszonow czy wagonow VC
Ale wszystkie kloce piechoty (poza innymi HE) nie powinny stanowic dla nich wiekszego problemu.
PG nie musza ubijac - oni maja tylko ustac z ewentualnym stubbornem i BSB i przetrzymac jakis potezniejszy kloc wroga. Od wbijania ran mam rydwany i SM.
Co do magii to tez bez przesady z tym uposledzaniem - high mam raptem na jednym malym magu (tym co wybiera czary). Dla pozostalych rozwazalem przede wszystkim fire, bo brakuje mi pociskow z duza sila.
Zastanawiam sie tylko nad ukladem przedmiotow na bohaterach
PG nie musza ubijac - oni maja tylko ustac z ewentualnym stubbornem i BSB i przetrzymac jakis potezniejszy kloc wroga. Od wbijania ran mam rydwany i SM.
Co do magii to tez bez przesady z tym uposledzaniem - high mam raptem na jednym malym magu (tym co wybiera czary). Dla pozostalych rozwazalem przede wszystkim fire, bo brakuje mi pociskow z duza sila.
Zastanawiam sie tylko nad ukladem przedmiotow na bohaterach
mieciutko ta armia wyglada..
głowna siła uderzeniowa sa tu 2x 5 SM i 2 TC.. a te jednostki znikaja po jakimkolwiek ostrzale wroga.
Magia moze i mocna, ale obecnie 13-14 PD robi małe wrazenie na przeciwniku.
przedmioty na bohaterach sa OK, mogłbys ewentulanie dac GoC na BSB i EnSh na championa PG![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
głowna siła uderzeniowa sa tu 2x 5 SM i 2 TC.. a te jednostki znikaja po jakimkolwiek ostrzale wroga.
Magia moze i mocna, ale obecnie 13-14 PD robi małe wrazenie na przeciwniku.
przedmioty na bohaterach sa OK, mogłbys ewentulanie dac GoC na BSB i EnSh na championa PG
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
Dobrze kombinujesz , ale wprowadzil bym kilka zmian.
Jednych spearow dac 20 i warbaner i styka . Takie odzialy przyjmowaly mi 5 psow albo 3 dragon ogry i radzily sobie calkiem niezle.
PG nie sa ITP , takze jedna paniczka i lecisz za stol np . a to nie jest ciekawe . Takze proponuje dac ich 15 z Banner of ballance , a BoS na dragonach.
Wywalic rydwany (w tej edycji sa fatalne ze wzgledu na ewolucje innych armii )
Do 5 swordmasterow tez nie jestem przekonany , ogolnie postaral bym sie wcisnac przynajmniej 3 odzialy dragon princow do kontrowania. W takim zestawieniu dobrze miec 3 bolce i 1 orla.
To tyle , pozdr.
Jednych spearow dac 20 i warbaner i styka . Takie odzialy przyjmowaly mi 5 psow albo 3 dragon ogry i radzily sobie calkiem niezle.
PG nie sa ITP , takze jedna paniczka i lecisz za stol np . a to nie jest ciekawe . Takze proponuje dac ich 15 z Banner of ballance , a BoS na dragonach.
Wywalic rydwany (w tej edycji sa fatalne ze wzgledu na ewolucje innych armii )
Do 5 swordmasterow tez nie jestem przekonany , ogolnie postaral bym sie wcisnac przynajmniej 3 odzialy dragon princow do kontrowania. W takim zestawieniu dobrze miec 3 bolce i 1 orla.
To tyle , pozdr.
13-14 PD + 1 Bound moze i nie robi wrazenia ale jest w stanie podrasowac moja sile uderzeniowa.
Faktycznie problemem moze byc brak sily uderzeniowej, ale DP mi cholernie nie leza, a wrzucanie Sh przy tak wolnej armii mija sie z celem.
GoC jest godny rozwazenia, w EnCh na championie nie wierze - jak ma zginac to i tak zginie.
Pomysl dania WB do spearow jest niezly i chyba wprowadze go w zycie, tak samo jak zmiana SM w jeden klocek z 12 chlopa i FCG. Banner of balance na PG mija sie z celem - niby nie spanikujemy, ale przeciwnik sie nas juz nie boi i tracimy mozliwosc taktycznej ucieczki.
Brakuje mi 3 bolca w tej rozpisce, ale za cholere nie wyciagne na niego punktow podobniez jak na SW.
Nie wiem tylko skad ten brak wiary w rydwany - robiac wjazd z flanki moga zdzialac cuda.
Faktycznie problemem moze byc brak sily uderzeniowej, ale DP mi cholernie nie leza, a wrzucanie Sh przy tak wolnej armii mija sie z celem.
GoC jest godny rozwazenia, w EnCh na championie nie wierze - jak ma zginac to i tak zginie.
Pomysl dania WB do spearow jest niezly i chyba wprowadze go w zycie, tak samo jak zmiana SM w jeden klocek z 12 chlopa i FCG. Banner of balance na PG mija sie z celem - niby nie spanikujemy, ale przeciwnik sie nas juz nie boi i tracimy mozliwosc taktycznej ucieczki.
Brakuje mi 3 bolca w tej rozpisce, ale za cholere nie wyciagne na niego punktow podobniez jak na SW.
Nie wiem tylko skad ten brak wiary w rydwany - robiac wjazd z flanki moga zdzialac cuda.