Ulubiona planszówka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mrocznyyy
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Mrocznyyy »

Hmm nie wiem czy ktoś pamięta taką gra jak Yggdrassil ona była zaje.... :). Fajny jest tez labirynt smierci i MIM. Chetnie bym odkupił MIM'a od kogos, jak cos to pisac pw.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Mrocznyyy pisze:Hmm nie wiem czy ktoś pamięta taką gra jak Yggdrassil ona była zaje.... :). Fajny jest tez labirynt smierci i MIM. Chetnie bym odkupił MIM'a od kogos, jak cos to pisac pw.
to rzuc okiem na gre Talisman :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

Mrocznyyy pisze:Chetnie bym odkupił MIM'a od kogos, jak cos to pisac pw.
zaledwie 400zł na allegro...
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Yggdrasil dawał radę klimatem, chociaż był megaskomplikowany i trochę niedorobiony :)

Ale to wielkie drzewo na pudełku... moc!
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Mrocznyyy
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Mrocznyyy »

No skomplikowany.. i troche czasu trzeba bylo poswiecic na rozlozenie wszystkiego :) Talisman to nie to samo co dawny MIM. Ale ja nie chce kompletu tylko podstawke :)

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

Co do gry o tron - wszystko zalezy od graczy. Jeżeli gramy "każdy sobie" to chętnie. Jeżeli pojawiają się jakieś sojusze, układy itp. to gra jak dla mnie traci sens.
A dla mnie to jest esencja tej gry. Podpuszczanie innych, zawieranie sojuszy zeby komus wbic nóż w plecy kiedy sie tego nie spodziewa i zgarnąć odpowiednia ilosc zamków. Bez tego to jest tylko przesuwanie figurek z małymi manewrami taktycznymi. Element dyplomacji znacznie urozmaica GoTa.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

w GoT sojusze to essencja. jak w wiekszosci gier strategicznych.

ja swoj glos oddaje na Twilight Empire w ramach strategii i puerto ricco w ramach szybkich szpili

Wienzu
Wałkarz

Post autor: Wienzu »

Ostatnio w ręce wpadła mi gra Space Dealer. Zakochałem się i nie umiem się odkochać. Z jednej strony gra szybka a z drugiej strony trzeba trochę (i szybko) kombinować.

Co do gier strategicznych to fakt, że Twilight jest świetny ale osobiście nie dam się namówić już nigdy na partię w 8 osób. Morderstwo trwające ładnych kilka godzin (z górnej granicy słowa kilka).

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Ja ostatnio pogrywam w Osadników z Catanu (z żeglarzami) oraz Carcassonne (tez z dodatkiem).
Obie gry swietne, jak sie uprzec to mozna grac w dwie osoby - ale dopiero w grze na 3-4 osoby wychodza wszystkie smaczki.
Czas gry to ok 1h, wiec jednego wieczoru mozna rozegrac ze 2-3 partyjki - a kazda jest całkowicie inna ze wzgledu na brak statycznej planszy gry :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

a my w klubie pykamy sobie:
stare i nowe ryzyko - stare sentymentalne nowe jest fajnie wydane
gra o tron - nie trzeba przedstawiać ale za bardzo nie lubię ;P
osadnicy z catanu zdecydowanie jedna z moich ulubionch :D
arkham horror - klimatyczna na spotkania w dużym gronie ;P
magie i miecz - :D klasyk i nigdy się nie kończy :D
puerto rico - mało gramy ale też fajna ;]
world of warcraft - najnowsza nasza gierka. długa trochę monotonna ale daje rade ;]
no i jenga :D ale to nie gra planszowa ;P ale najlepsze jaja są w grze w jenge z zakładami z kasą z eurobiznesu :P

no chyba o niczym nie zapomniałem ;]

meeks
Wałkarz

Post autor: meeks »

Moje typy:
1. Shogun.
2. Arkham Horror.
3. Starcraft.
4. Game of thrones.

Czekam na l5r planszóweczke.

Awatar użytkownika
Cresus
Mudżahedin

Post autor: Cresus »

http://online.neuroshima.org/

ktoś tu kojarzy neuroshimę hex? zasady do ściągnięcia i wersja online do ściągnięcia.

a moje typy to "magia i miecz" i "magiczny miecz" czyli polska wersja z niepowtarzalnym klimatem("zły duch zaklęty w łosia terroryzuje okolicę" :wink: )
czy arkham horror jest podobny do miecza w mechanice?
bo myśle czy by go nie spopularyzować w swoim gronie :wink:
Obrazek
SZARŻAAA!!!
new steggie has super huge multi fire high strength big blowguns

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

mechanika miecza jest wrecz cepologiczna-ale proste czesto znaczy fajne.

arkham ma mega wielka rozbudowe ale gra sprowadza sie do prostych rozwiazan. wada- potem wbrew pozorom jest bardziej powtarzalna od M&M. za to jak sie gra mega rzadko to ujdzie.

ma byc L5R planszowa?ciekawe czy z zestawem do parzenia herbaty 8)

u nas ost odswiezyli "Gwiezdnego Kupca" :wink:

ODPOWIEDZ