Ulubiona planszówka
to rzuc okiem na gre TalismanMrocznyyy pisze:Hmm nie wiem czy ktoś pamięta taką gra jak Yggdrassil ona była zaje.... . Fajny jest tez labirynt smierci i MIM. Chetnie bym odkupił MIM'a od kogos, jak cos to pisac pw.
Yggdrasil dawał radę klimatem, chociaż był megaskomplikowany i trochę niedorobiony
Ale to wielkie drzewo na pudełku... moc!
Ale to wielkie drzewo na pudełku... moc!
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A dla mnie to jest esencja tej gry. Podpuszczanie innych, zawieranie sojuszy zeby komus wbic nóż w plecy kiedy sie tego nie spodziewa i zgarnąć odpowiednia ilosc zamków. Bez tego to jest tylko przesuwanie figurek z małymi manewrami taktycznymi. Element dyplomacji znacznie urozmaica GoTa.Co do gry o tron - wszystko zalezy od graczy. Jeżeli gramy "każdy sobie" to chętnie. Jeżeli pojawiają się jakieś sojusze, układy itp. to gra jak dla mnie traci sens.
Ostatnio w ręce wpadła mi gra Space Dealer. Zakochałem się i nie umiem się odkochać. Z jednej strony gra szybka a z drugiej strony trzeba trochę (i szybko) kombinować.
Co do gier strategicznych to fakt, że Twilight jest świetny ale osobiście nie dam się namówić już nigdy na partię w 8 osób. Morderstwo trwające ładnych kilka godzin (z górnej granicy słowa kilka).
Co do gier strategicznych to fakt, że Twilight jest świetny ale osobiście nie dam się namówić już nigdy na partię w 8 osób. Morderstwo trwające ładnych kilka godzin (z górnej granicy słowa kilka).
Ja ostatnio pogrywam w Osadników z Catanu (z żeglarzami) oraz Carcassonne (tez z dodatkiem).
Obie gry swietne, jak sie uprzec to mozna grac w dwie osoby - ale dopiero w grze na 3-4 osoby wychodza wszystkie smaczki.
Czas gry to ok 1h, wiec jednego wieczoru mozna rozegrac ze 2-3 partyjki - a kazda jest całkowicie inna ze wzgledu na brak statycznej planszy gry
Obie gry swietne, jak sie uprzec to mozna grac w dwie osoby - ale dopiero w grze na 3-4 osoby wychodza wszystkie smaczki.
Czas gry to ok 1h, wiec jednego wieczoru mozna rozegrac ze 2-3 partyjki - a kazda jest całkowicie inna ze wzgledu na brak statycznej planszy gry
a my w klubie pykamy sobie:
stare i nowe ryzyko - stare sentymentalne nowe jest fajnie wydane
gra o tron - nie trzeba przedstawiać ale za bardzo nie lubię ;P
osadnicy z catanu zdecydowanie jedna z moich ulubionch
arkham horror - klimatyczna na spotkania w dużym gronie ;P
magie i miecz - klasyk i nigdy się nie kończy
puerto rico - mało gramy ale też fajna ;]
world of warcraft - najnowsza nasza gierka. długa trochę monotonna ale daje rade ;]
no i jenga ale to nie gra planszowa ;P ale najlepsze jaja są w grze w jenge z zakładami z kasą z eurobiznesu
no chyba o niczym nie zapomniałem ;]
stare i nowe ryzyko - stare sentymentalne nowe jest fajnie wydane
gra o tron - nie trzeba przedstawiać ale za bardzo nie lubię ;P
osadnicy z catanu zdecydowanie jedna z moich ulubionch
arkham horror - klimatyczna na spotkania w dużym gronie ;P
magie i miecz - klasyk i nigdy się nie kończy
puerto rico - mało gramy ale też fajna ;]
world of warcraft - najnowsza nasza gierka. długa trochę monotonna ale daje rade ;]
no i jenga ale to nie gra planszowa ;P ale najlepsze jaja są w grze w jenge z zakładami z kasą z eurobiznesu
no chyba o niczym nie zapomniałem ;]
http://online.neuroshima.org/
ktoś tu kojarzy neuroshimę hex? zasady do ściągnięcia i wersja online do ściągnięcia.
a moje typy to "magia i miecz" i "magiczny miecz" czyli polska wersja z niepowtarzalnym klimatem("zły duch zaklęty w łosia terroryzuje okolicę" )
czy arkham horror jest podobny do miecza w mechanice?
bo myśle czy by go nie spopularyzować w swoim gronie
ktoś tu kojarzy neuroshimę hex? zasady do ściągnięcia i wersja online do ściągnięcia.
a moje typy to "magia i miecz" i "magiczny miecz" czyli polska wersja z niepowtarzalnym klimatem("zły duch zaklęty w łosia terroryzuje okolicę" )
czy arkham horror jest podobny do miecza w mechanice?
bo myśle czy by go nie spopularyzować w swoim gronie
SZARŻAAA!!!
new steggie has super huge multi fire high strength big blowguns
mechanika miecza jest wrecz cepologiczna-ale proste czesto znaczy fajne.
arkham ma mega wielka rozbudowe ale gra sprowadza sie do prostych rozwiazan. wada- potem wbrew pozorom jest bardziej powtarzalna od M&M. za to jak sie gra mega rzadko to ujdzie.
ma byc L5R planszowa?ciekawe czy z zestawem do parzenia herbaty
u nas ost odswiezyli "Gwiezdnego Kupca"
arkham ma mega wielka rozbudowe ale gra sprowadza sie do prostych rozwiazan. wada- potem wbrew pozorom jest bardziej powtarzalna od M&M. za to jak sie gra mega rzadko to ujdzie.
ma byc L5R planszowa?ciekawe czy z zestawem do parzenia herbaty
u nas ost odswiezyli "Gwiezdnego Kupca"