Wood Elves 2250
Lords:
Wood Elf Highborn, Great Weapon, Shield, An Annoyance of Netlings, Helm of the Hunt, Stone of Crystal Mere, Fimbulwinter Shard, Forest Dragon 574
Spellsinger, Dispel Scroll, Dispel Scroll 140
Core:
10 Glade Guard 120
10 Gladu Guard 120
10 Glade Guard 120
8 Dryads 96
8 Dryads 96
8 Dryads 96
Special:
5 Wild Riders of Kurnous, Standard Bearer 148
Rare:
6 Waywatchers 144
Treeman 285
2227
Lord w szarży wypłaca 5 ataków z siłą 5, a smok drugie tyle z siłą 6. Ward wyczerpywalny, żeby przyjąć na klatę pierwszy ostrzał, zanim wpadniemy do combatu, gdzie rzucamy czelendż. Przeciwnik trafia Lorda na 6, a smoka na -1. Chyba najlepsze możliwe złożenie smoka we. Reszta standardowo, zostają 23 punkty na ewentualne upgrejdy.
Who's the biach now?
Leśne Elfy na smoku
Stone of Crystal Mere i Fimbulwinter Shard to dwa Talizmany ale to taki mały szczegół. Może więc zamień Fimbulwinter Shard na SoM'a?Virgo pisze:Who's the biach now?
Kurde, a takie fajne combo byłoVoodoo pisze:Stone of Crystal Mere i Fimbulwinter Shard to dwa Talizmany ale to taki mały szczegół. Może więc zamień Fimbulwinter Shard na SoM'a?
Wood Elves 2250
Lords:
Wood Elf Highborn, Great Weapon, Shield, An Annoyance of Netlings, Resplendence of Luminescents, Helm of the Hunt, Stone of Crystal Mere, Forest Dragon 574
Core:
10 Glade Guard, musician 126
10 Gladu Guard, musician 126
8 Dryads 96
8 Dryads 96
8 Dryads 96
Special:
Rare:
6 Waywatchers 144
Treeman 285
2245
Czy spite Resplendence of Luminescents daje dla smoka magiczne ataki?
Jak nie to Lord zgodnie z sugestią dostaje Sword of Might.
IMHO lord na smoczku jest cieniutki opcja. Zionięcie z S2, fakt -3 do asv, ale zawsze (prawie) ranisz na 6+...
poza tym koleś słabiutki, z gw bije ostatni, to już lepszą opcją zamiast fimbula będzie SoM bo zawsze masz S5. Co do reszty itemów to cóż... Sam ward nie wystarczy -> jedna kulka niezdana i się możesz pożegnać z elfinką chudzinką. Ja zawsze biorę regenke, niby nic, ale w kombacie taki pan więcej przetrzyma jak nie ma już warda.
Reszta standardowa, chociaż ja bym wyrzucił driady jedne, zdjał great weapona na lordzie i fimbula (za to SoM), a za zaoszczędzone pkt kolejnych łuczników Ale to taki mój fetysz
Zawsze można dać co innego, np. 3 warhoły, kolejnych wildów. Co kto woli
Edit: Tak daje, smok + heros = jeden oddział.
IHMO opcja nadal słaba, bo ze słomką lordzina ma magiczne ataki...
poza tym koleś słabiutki, z gw bije ostatni, to już lepszą opcją zamiast fimbula będzie SoM bo zawsze masz S5. Co do reszty itemów to cóż... Sam ward nie wystarczy -> jedna kulka niezdana i się możesz pożegnać z elfinką chudzinką. Ja zawsze biorę regenke, niby nic, ale w kombacie taki pan więcej przetrzyma jak nie ma już warda.
Reszta standardowa, chociaż ja bym wyrzucił driady jedne, zdjał great weapona na lordzie i fimbula (za to SoM), a za zaoszczędzone pkt kolejnych łuczników Ale to taki mój fetysz
Zawsze można dać co innego, np. 3 warhoły, kolejnych wildów. Co kto woli
Edit: Tak daje, smok + heros = jeden oddział.
IHMO opcja nadal słaba, bo ze słomką lordzina ma magiczne ataki...
Bohaterowie moga brać po jednym Spites (wyjątek Ancient Treeman i Branchwraiths).Virgo pisze:An Annoyance of Netlings, Resplendence of Luminescents
Trzeba w CS zbanować ograniczenia dla WEVoodoo pisze:Bohaterowie moga brać po jednym Spites (wyjątek Ancient Treeman i Branchwraiths).
Ward dla smoka musi być, żeby nie zszedł po pierwszym strzale z cannonaPiotras pisze:Ja zawsze biorę regenke, niby nic, ale w kombacie taki pan więcej przetrzyma jak nie ma już warda.
Myślałem nad regenką, ale imo tańszą i lepszą opcją jest trafiania na 6 w czelendżu.
Wood Elves 2250
Lords:
Wood Elf Highborn, Shield, Light Armour, An Annoyance of Netlings, Sword of Might, Helm of the Hunt, Stone of Crystal Mere, Forest Dragon 563
Spellsinger, 2 level, Dispel Scroll, Dispel Scroll 175
Core:
10 Gladu Guard, musician 126
8 Dryads 96
8 Dryads 96
8 Dryads 96
Special: