Farbki-Gdzie kupić i jakie wybrać?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Tka jak mówiłem ... Na początku co byś nie wybrał będzie git a srebrne metaliki to tylko GW
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Dla pewności lepiej dobrze zamieszać (np. rozprostowanym spinaczem biurowym).goboss pisze:Przed użyciem farby wystarczy dobrze wstrząsnąć i ok?
Jestem zadowolony z nowych farbek. O niebo lepsze od Model Masterów. Mam jedynie problemy z kolorem żółtym. Ciężko nakłada się go na czarny podkład przez co efekt końcowy nie jest dobry. Powierzchnia pomalowana farbą żółtą nie jest gładka, lekko chropowata.
Myślę, że nakładam za grubą wartswe farby.
Jakieś rady?
Dzięki z góry..
Myślę, że nakładam za grubą wartswe farby.
Jakieś rady?
Dzięki z góry..
na czarny podklad? to najlepiej jakis podkład z innej farbki (np jakis brąz - moga byc te foundation).. a potem dopiero 3-4 warstwygoboss pisze:Mam Sulfuric Yellow P3. Lepiej jest nałożyć 1-2 grubsze warstwy czy 3-4 cieńsze?
której firmy polecilibyście farbki metaliczne - cały czas pracuję na GW: szybko jednak zasychają w pojemnikach ... spróbowałem kupić p3-okazało się, że jeszcze szybciej zgęstniała pomimo, że nie była prawie używana. i wróciłem do GW ...
-
- Kretozord
Lepszych niż GW nie ma.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
ARBAL - wiem tak też robię ... głównie chodziło mi o to żeby po pół roku (a takie czasem mam przerwy w malowaniu) 3/4 farbki nie szło do śmietnika
-
- Kretozord
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash