Lekko zmodyfikowany pomysł: 4 albo 6 warriorów (nie wiem, jak duże by to wyszło), ale właśnie niesie coś takiego, ale żeby oprócz znaku któregoś z bogów był też ołtarz, a na nim w lubieżnych pozach dwie demonetki. O, to by było
Pomysły i Inspiracje...
Moderator: JarekK
Silesian_Heretic pisze: Ja znowu z innej parafii. Panowie i Panie, macie jakieś pomysły na WarShrine? (...) Zapodajcie swoje pomysły, jestem ciekawy czy ktoś o tym już myślał![]()
Ja się mocno łamię nad graniem mortalami, bo jakiś sentyment jest. Ale w obecnej chwili mam 3 niepełne armie i na coś musze się zdecydować.
Nad Warshrinem myślałem, ale w klimacie Nurgla. Mam takie zgniłe konie z innego systemu (miały być na rydwan z mark of Nurgle, kiedyś tam dawno). Do tego podwozie z rydwanu, na nim malownicza kupka szczątków i innych trofeów, stojący grubas z jakimś toporem / tasakiem w ręce (konwersja z orka), obok drepcze koleś z batem i jeszcze jeden składający jakieś trofeum ku chwle Papy Zgniłka. Tylko jak to wszystko zmieścić?
Włala.Silesian_Heretic pisze:Mam pomysł na coś takiego: 4 warriorów niesie coś takiego jak dysk w taki sposób jak się lektykę nosi, na ramionach, oczywiśie na górze nalepiony znak slaanesha, maszt na którym jest stara okrągła ikona chaosu (ta okrągła) a na niej przybita figurka Morathi do góry nogami- jest cos takiego, sztandarowy na CMON, który trzyma chyba taki totem w ręce; No i wkoło masztu, na dysku, tańczące demonetki z 6ed.

Nie podobają mi się tylko te przycięte kończyny Morathi.
Wygląda że nie zmienili, wczoraj oglądałem booka.Jesli nie to trzeba będzie przemyśleś, dla samej frajdy cos bym zrobił bo i tak wątpię ze będę toto wystawiać jeśli w oryginalnym booku nie zmienią kilku zasad, zobaczymy.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2008, o 08:43 przez KrzysiekW, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja myślę, by zrobić to z Chariotu of the Harvester Gamezonu
http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz0740&sid=6007e427
Tylko zamiast osiołka dać Maruderów, no i banery chaosu, Necrofila nie co przerobić na Szamana Chaosu.
Trochę GSu tu i tam i gotowe
http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz0740&sid=6007e427
Tylko zamiast osiołka dać Maruderów, no i banery chaosu, Necrofila nie co przerobić na Szamana Chaosu.
Trochę GSu tu i tam i gotowe
A macie pomysł na Shrina do armii stylizowanej na vikingów?
może jakieś szczątki longboat'a ciagnięte na łańcuchach. może krzyż celtycki,posąg, szubienicca z jakąś fajną zwłoką? nie bardzo wiem co może być.
Bo kilka innych pomysłów mam np. exalted slanesza na swoim mouncie to będzie Odyn na Sleipnirze(koń 8 nóg-20 cali
). Zamiast dysku Valkyria? na pegazie? forsakeni - wiadomo berserkerzy, reszta jest jak trzeba, tylko nie mam pomysłu na shrina. 
może jakieś szczątki longboat'a ciagnięte na łańcuchach. może krzyż celtycki,posąg, szubienicca z jakąś fajną zwłoką? nie bardzo wiem co może być.
Bo kilka innych pomysłów mam np. exalted slanesza na swoim mouncie to będzie Odyn na Sleipnirze(koń 8 nóg-20 cali
Czopek, jak chcesz tworzyć taką armię, to poczytaj mitologie nordycką, a inspiracje same się znajdą.
Bardziej pod wikingów to mi krasnale wyglądają. Chociaż mógłbyś skorzystać z jakiś elementów od nich (główki np).
A co Shrina wikingowego, to może zrób Fenrira (gigantycznego wilka), skutego łańcuchami, na kopcu czaszek, niesionego na wielkiej tarczy, przez 4 chłopa.
Bardziej pod wikingów to mi krasnale wyglądają. Chociaż mógłbyś skorzystać z jakiś elementów od nich (główki np).
A co Shrina wikingowego, to może zrób Fenrira (gigantycznego wilka), skutego łańcuchami, na kopcu czaszek, niesionego na wielkiej tarczy, przez 4 chłopa.
otóż jeśli wiki to wiarygodne źródło -"W północno-zachodniej Europie czasów pogańskich stał się atrybutem nordyckiego boga Odyna, inaczej Wodana." ale wiadomo, nazwa od razu kieruje do celtów.krecik_77 pisze:Czopek, jak Wikingowie, to nie krzyż celtycki - mylisz kultury
a siadł siadłkrecik_77 pisze:PS: Widać, że Ci ten pogański metal siadł ostro na beret, jak masz taki pomysł na armię chaosu
Ulgdor: ciekawy pomysł, ale najpierw zagłębię się w mitoligię może ciekawy pomysł się nasunie, chociaż ten jest też wcale niezły
a i główek krasnalich kilka powklejam jak nie będą za małe
Discovery, kolejne zajebiste źródło wiedzyCzopek pisze:nie tylko ona, był taki film dokumentalny na discovery o podbojach vikingów, bodajże na Grenlandii w obozie postawili drewniany krzyż celtycki. Coś w tym jest, czemu miałoby to być nieprawdą, historia zna parę innych przypadków podobnych zapożyczania znaków i symboli.
Weź , Czopuś, doczytaj o wikingach w okresie przed- i
pochrystianizacyjnym. Masa książek jest, po polsku. Internet i tv kłamią !
Co myślicie by zrobić DO z połączenia tych panów http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=9509 z tymi raptorkami http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=gz0652&sid=473af97f ? Widziałem gdzieś podobną kombinację, ale nie pamiętam gdzie.
a dokladniej co masz na mysli bo jeszcze nie nie wpadlm na to jak chcesz to polaczyc
Połączyć to to chce, by odciąć jaszczurowi główkę, trochę nogą przestawić położenie, dołączyć do tego korpus ogra. Troche gs tu i tam i gotowe.
RAFIX napisał:
RAFIX napisał:
Efekt nie ten sam na pewno nie będzie. Moim zdaniem będzie wyglądało dużo lepiej ;P Te aktualne DO to średnio mi do gustu przypadają. Chciałbym zrobić bardziej dynamicznych.ogr + jaszczur = dragon ogr
wiele ich sie pałenta na coolmini poszukaj ale osobiście ci radze kupić orginalne DO bo efekt ten sam a tylko roboty dużo
W takim razie zakombimował bym z nogami i recami przy orginalnych modelach. Jak byś powyginał nogi, wywalił ręce i dodał te z irongutów z dwurakami, oczywiście trza mieć troche skila w robieniu GSem ale nic nie osiągalnego.
Jeżeli chodzi o połączenie jaszczura z ogrem to wybrał bym jaszczurki spod jazdy saurosowej gabarytowo by pasowało, te z gamezona są drogie chyba 50 zł od sztuki i na podstawke 40x40 za duże.
Jak by te z saurusów były za małe to można dać jakieś blachy na grzbiet i będzie git ewentualnie jakieś ochraniacze z kolcami na nogi/ręce, kolce na grzbiet
Jeżeli chodzi o połączenie jaszczura z ogrem to wybrał bym jaszczurki spod jazdy saurosowej gabarytowo by pasowało, te z gamezona są drogie chyba 50 zł od sztuki i na podstawke 40x40 za duże.
Jak by te z saurusów były za małe to można dać jakieś blachy na grzbiet i będzie git ewentualnie jakieś ochraniacze z kolcami na nogi/ręce, kolce na grzbiet
Moim zdaniem ulgdor ma fajny pomysł
Trochę karkołomny biorąc pod uwagę ceny modeli ale jeśli ktoś chce grać DO i nie przyprawiać siebie lub przeciwników o napady nudności absolutnie nie powinien wystawiać na stół oryginalnych nie konwertowanych modeli GW (chodzi o DO).