IV X MMVIII - MDpts

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

2000 to trochę duzo , czasowo mozemy sie nie wyrobić.

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

tez pasuje

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Powiedzcie ilu graczy max może sie u was zmieścić bo moze troche osób sprowadzę :)

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

na 2k moze byc ciezko czasowo, bo do 18tej co najmniej zejdzie przy takim formacie

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Cóż za optymizm Charki, z tobą nawet do 23:00 się nie wyrobimy :D

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

zakładam że nie bede gral z tobą, a jesli juz to twoja ostatnia tura bedzie trwała krocej niz godzine ;)

Awatar użytkownika
Pajo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pajo »

tez bym kogos prowadzil i sam przyjechal gdyby to bylo mniej niz 2k... :P

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Jezu ludzie, najpierw słyszę, żeby robić turnieje z lordem, a teraz kiedy taki proponuje, jest że źle. Co do czasu to może przypomnę, że na ostatniej parówce też było po 4tys. na stole, a na jednej nawet 5400... Gdybyśmy zrobili turniej w piątek od 10. to do 18:00 powinniśmy się wyrobić. IMHO. Aha, no i gwarantuję, że będą ograniczenia kompozycyjne.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

W piatek bedzie kiepska frekwencja - szkoła, studia, praca. Zeby bylo sporo ludzi musialoby byc w sobote. Mi tam granie do 18 w sobote nie przeszkadza. Podekrzewam ze sporej liczbie osob tez.

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Tak jak już Charki napisał może być problem z frekwencją. Ja osobiście co drugi piątek mam wolny więc 8 akurat mi wypadnie wolny. Co do pkt to mam propozycję podniesienia tego do 2250. Myślę że nie jest to duża różnica i czasowo na rozgrywkę nie powinno to wpłynąć. W niektórych przypadkach może to przyspieszyć rozgrywkę bo to 250 pkt potrafi dać lepsze możliwości w większości armii niż 2k :wink: (To nie znaczy że na 2k się nie zgadzam :) )
No i jak ma być jakiś CS Furiona czy kogoś tam innego to nawet się nie wybieram.
Czekam na dalsze decyzje i postanowienia.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

@Arbaal
U Charkiego 250pkt więcej to kolejne 2 oddziały które po 10 razy trzeba przestawiać a u mnie jakieś 50 szczurów które będę próbował przemycić o min 13 cali :D

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

No jak się ma armię pod ilość to ja Cie doskonale rozumiem:D
Jak grałem hordami to 250 dawało mi bardzo dużo i tak samom teraz mam jak sobie buduje demony i he :P Na turniej jeśli pójdę to chciałby zagrać różnymi figurkami a nie na samych psach :roll: Na 2k mam straszne dopychanie.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

2250 też jest ok. W sobotę 2250 może trwać długo - to fakt. Ile na jedną bitwę trzeba dać, hm 2-2,5h chyba, plus rozłożenie figsów. Więc pewnie do 13:00 pierwsza runda, do 15:30 druga, do 18:00 trzecia.
Może i tak być. Kto wchodzi w taki układ?
Co do CSa to jeśli tak Ci się Arbaalu nie podoba to może napisz dlaczego, bo taka abnegacja nie jest szczególnie konstruktywna.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

A mi pasuje każdy format !! Nawet baaardzo duzy !! Jedyna róznica to jak długo bede masakrowany przez przeciwnika i granie do 18 to nie roblem :D

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Odpowiedz na życzenie Krzyśka :wink:
Oczywiście Cs został stworzony po to żeby głównie zepsuć armię wampirów i demonów a jedną z nich gram. Gdyby nie te dwie armie nie było by żadnego cs'a. Osobiście uważam że wampiry są silniejszą armią niż demony.

Furion najbardziej cisnoł demonom w swoim CS'sie. Budowa armii według tego cs'a jest bardzo kłopotliwa a na dodatek przesadna pod niektórymi ograniczeniami. Kupuję książkę do armii którą gra między innymi po to żeby według niej budować armię. Kiedy mam już zarys armii, proksuje i testuję a później kupuję figurki. Według cs'a cześć moich obecnych figurek została by w domu a część musiał bym chyba wyciąć z bloku technicznego :lol2:

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Dla tego kupuje się wszystkie figurki a potem się uzywa tych co potrzeba :) ja mam nawet giant raty, a widziałeś zebym kiedyś nimi grał? Granie w sobotę do 18:00 jak najbardziej tak, graniu w piatek mówimy nie.

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Skaven pisze:Dla tego kupuje się wszystkie figurki a potem się uzywa tych co potrzeba :) ja mam nawet giant raty, a widziałeś zebym kiedyś nimi grał? Granie w sobotę do 18:00 jak najbardziej tak, graniu w piatek mówimy nie.
Miałem na to odpisać ale uznałem że jaja sobie ze mnie robisz :wink:

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Ja sie częsciowo zgadzam ze skavenem . żądko używam shagotta , gigant czy rydwanów ... czas to zmienić .

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Dibo batalion do myszek jest tak złożony że każdy gracz tej armii kupuje go przynajmniej dwa razy. Są w nim rat ogry które są totalnie beznadziejną jednostką. Tego nikt nigdy nie wystawia. Jedyne ich zastosowanie to podmiana w oddziałach clanratów bo mogą zająć miejsce czterech figurek. Wtedy taki oddział ładnie wygląda.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

@Arbaal
Ja miśku jak najbardziej serio, i nie mówię tu o plastikach z batalionu ale o starych ładnych metalowych pakach :)

ODPOWIEDZ