Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
No właśnie ciekaw jestem czy będzie tz. czy się chaos knighci nadadzą. Pozatym też się cieszę, zwłaszcza że kawaleria szkieletów z głowami szkieletów wygląda paskudnieGrand Admiral Thrawn pisze:Zamiast kawalerii Imperium z głowami szkieletów będzie teraz kawaleria chaosu z głowami szkieletów. Suuuper
"Zadziwiające, co w danej chwili ludzie potrafią uznać za znakomity pomysł." T. Pratchett
Perełki Vampire Counts
http://picasaweb.google.pl/bartosz.schu ... pireCounts
Perełki Vampire Counts
http://picasaweb.google.pl/bartosz.schu ... pireCounts
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
SnaQ pisze:OT: Co ciekawe uściślenia do demonów zniknęły ze strony GW. :/
EDIT: Rozumiem, że to tam były podane wymiary podstawki dysku...
Bo tego pdfa z wielkościami podstawek dla (niemal) wszystkich modeli nie ma już od dłuższego czasu Nie ma się na czym oprzeć.
EDIT 2: Ajć! Widzę, że chodzi o polskie uściślenia... Tyle, że IMHO akurat podstawka dysku jest w nim z palca wyssana.
Kto chce niechaj da mi znać to podeślę mailowo tego pdf z podstawkami.
Panowie mam bardzo poważne pytanie
W wagonie/oddziale Knightsów Slaanesha siedzą sobie BSB I Genek Khorna. Jak powszechnie wiadomo MoK daje frenzy. I oto moje pytanie:
Czy jak Ci dwaj panowie maja frenzy to oddział też musi wykonywać przymusowe szarże?
Pytam bo u WE nie ma takich dylematów moralnych i nie wiem jak będzie działał taki oddział.
W wagonie/oddziale Knightsów Slaanesha siedzą sobie BSB I Genek Khorna. Jak powszechnie wiadomo MoK daje frenzy. I oto moje pytanie:
Czy jak Ci dwaj panowie maja frenzy to oddział też musi wykonywać przymusowe szarże?
Pytam bo u WE nie ma takich dylematów moralnych i nie wiem jak będzie działał taki oddział.
W rulebooku stoi, że jeśli bohaterowie w środku oddziału mają frenzy to sami muszą wyszarżować z regimentu. Oczywiście możesz zadeklarować wcześniej szarżę całym oddziałem.sebol pisze:Panowie mam bardzo poważne pytanie
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
Inkwizytor Warszawa
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
Imho to, że jakiś koleś z markiem khorna jest w oddziale slanesza w niczym nie przeszkadza. W końcu w czasach wojny siły chaosu się jednoczą i wg wielu opowiadań z książek wszyscy chaośnicy walczą ramię w ramię.
To, że w tym samym warbandzie raczej takie sytuacje nie mają miejsca jest zrozumiałe ponieważ warband jes znacznie mniejszą jednostką niż cała armia najeźdźców, a że między bitwami czempioni poszczególnych bogów wyzywają się na pojdynki jest ich sposobem spędzania wolnego czasu i zdobywania tzw:: "glory"
To, że w tym samym warbandzie raczej takie sytuacje nie mają miejsca jest zrozumiałe ponieważ warband jes znacznie mniejszą jednostką niż cała armia najeźdźców, a że między bitwami czempioni poszczególnych bogów wyzywają się na pojdynki jest ich sposobem spędzania wolnego czasu i zdobywania tzw:: "glory"
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Inkwizytor Warszawa
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
Panie Szczurza Jucha dziękuję za deklarację pomocy .
Panie Marios w wielu źródłach (im wcześniejsze wydawnictwa tym gęściej) dotyczących chaosu jest napisane, że gdyby nie fakt, że chaosiarze tłuką się między sobą to już dawno by roznieśli wszystkich w perzynę.
Panie Marios w wielu źródłach (im wcześniejsze wydawnictwa tym gęściej) dotyczących chaosu jest napisane, że gdyby nie fakt, że chaosiarze tłuką się między sobą to już dawno by roznieśli wszystkich w perzynę.
Pytanie o Third Eye of Tzeentch:
,,If the Sorcerer uses this ability, he may not cast any of his own spells this turn.''
Kolejność ma znaczenie? Czy moge najpierw rzucić swój czar a następnie wrogi i na tym skończyć rzucanie swoich czarów? Czy w momencie rzucenia mojego czaru zamykam opcje tego giftu?
Proszę się wczytać dokładnie w to zdanie i skupić na ,,uses'' w poruwnaniu do sformuowania ,,is going to use''.
,,If the Sorcerer uses this ability, he may not cast any of his own spells this turn.''
Kolejność ma znaczenie? Czy moge najpierw rzucić swój czar a następnie wrogi i na tym skończyć rzucanie swoich czarów? Czy w momencie rzucenia mojego czaru zamykam opcje tego giftu?
Proszę się wczytać dokładnie w to zdanie i skupić na ,,uses'' w poruwnaniu do sformuowania ,,is going to use''.
-
- "Nie jestem powergamerem"
jak dziala 1. czar z nurgla na invert warda de? tj. czy jest ward save a jesli tak to jaki? (nie mam booka de)
Moim zdaniem nie. Albo rzucasz własny, albo przeciwnika i koniec.Pierun pisze:Pytanie o Third Eye of Tzeentch:
Kolejność ma znaczenie? Czy moge najpierw rzucić swój czar a następnie wrogi i na tym skończyć rzucanie swoich czarów?
Będę obstawał, że tak.Pierun pisze:Czy w momencie rzucenia mojego czaru zamykam opcje tego giftu?
Rozumiem, ale z drugiej strony gdyby było tak jak chciałbyś by było to spodziewałbym się jeszcze "no longer"Pierun pisze:Proszę się wczytać dokładnie w to zdanie i skupić na ,,uses'' w poruwnaniu do sformuowania ,,is going to use''.