CS by Furion ODSŁONA DRUGA

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

bigpasiak pisze:
ciesze sie ze Jankiel popiera moje stanowisko bo ma niestety racje... z armiami defensywnymi przegrywamy pojedynek strzelecki na starcie, z ofensami combaty bo mamy lzejsze unity do HtH a magia sie nie da tego nadrobic... jest czysto supportowa wiec srednio do tego celu sie nadaje...
Paweł ja też się pod tym podpisuje dwoma łapkami.

Generalnie WE są bardzo dobrym przykładem armii która była mocna (jak teraz VC i DL) i z czasem stała się armią mocno średnią. Za rok pewnie będzie jakaś podobna dyskusja tylko inne armię będą pzegięte :?

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

bigpasiak pisze:jednak tylko na bsb bo juz na innym herosi nie jest tak bolaca...
czyba ze uznajesz ze jak jest hoda to jest na bsb-ku... ;)
moze czegos nie ogarniam, ale czy bsb ma jakies bonusy do odpalania HoDA? :wink: boli tak samo niezaleznie od tego kto ja nosi... chyba ze magik :lol2:
tak czy siak detal...
bless pisze: Dziwi mnie to marudzenie, ze rozpy nie pasuja do CS-a. To dobrze, ze nie pasuja. Dobrze, ze dawno wypracowane optymalne komba nie dzialaja. To znak, ze CS spelnia swoje zadanie. Tamte komba byla optymalne i dlatego wlasnie byly uznawane za przegiecia i dlatego teraz jest chec ich ucięcia.

Nie mozna wystawiac stadardow. Zamiast dobrze wypracowanych kombosow musimy zastosowac protezy, ktore z zalozenia maja funkcjonowac mniej sprawnie. Zeby bylo milej, przyjemniej, ciekawiej, inaczej.

Takze sorry, Gobos, Pasiak... rozumiem żal, ze cos sie nie miesci, ale Wy tez musicie zrozumiec, ze... mialo sie nie miescic.
ja nie marudze. od poczatku bylem zwolennikiem tego CSa, i zgadzam sie z twoim pogladem - nie ma sensu upychac na sile starych standardow, bo o to chodzi by sie nie miescily :twisted:
ja nie mam problemu ze zlozeniem rozpiski ktora mnie satysfakcjonuje...
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Gobos pisze:ja nie marudze. od poczatku bylem zwolennikiem tego CSa, i zgadzam sie z twoim pogladem - nie ma sensu upychac na sile starych standardow, bo o to chodzi by sie nie miescily :twisted:
ja nie mam problemu ze zlozeniem rozpiski ktora mnie satysfakcjonuje...
to tylko świadczy, że szczurki nie są zbytnio ścinane ;)

różnica między hailem na BSB a na innym herosie WE jest taka, że tutaj masz Wash & Go, czyli 2 w 1. Masz herosa z hailem oraz masz sztandar, a de facto wydajesz punkty tylko na 1 herosa a nie 2óch. O przydatności BSB dla każdej armii, która ma ambicje iść do walki z wrogiem nie muszę pisać. A hail skoro chcecie go przyciąć to nie potrzebuje reklamy. Bo uwierz mi - grałem kiedyś na BSB walczącym i... plewny jest. Jedynym herosem, który się w walce sprawdza u WE jest Wardancer. No należy dodać też oczywiście Altera tutaj. Reszta w mniejszym lub większym stopniu ssie.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Scimitar pisze:
Gobos pisze: ja nie mam problemu ze zlozeniem rozpiski ktora mnie satysfakcjonuje...
to tylko świadczy, że szczurki nie są zbytnio ścinane ;)
nie, to swiadczy o tym ze nie gram przegietymi rozpami :D
zreszta, teraz gram DE... :wink:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Dalmar pisze:
bigpasiak pisze:
ciesze sie ze Jankiel popiera moje stanowisko bo ma niestety racje... z armiami defensywnymi przegrywamy pojedynek strzelecki na starcie, z ofensami combaty bo mamy lzejsze unity do HtH a magia sie nie da tego nadrobic... jest czysto supportowa wiec srednio do tego celu sie nadaje...
Paweł ja też się pod tym podpisuje dwoma łapkami.

Generalnie WE są bardzo dobrym przykładem armii która była mocna (jak teraz VC i DL) i z czasem stała się armią mocno średnią. Za rok pewnie będzie jakaś podobna dyskusja tylko inne armię będą pzegięte :?

Nigdy nie była tak mocna ! Owszem była mocna i dalej jest spoko ale nigdy nie było takiej sytuacji jak jest obecnie . Nigdy master nie wyglądał :

1)WE
2)WE
3)WE
4) armia x
5)armia y
6) WE
7) WE

Nigdy też żadną znaną mi armią grając z WE nie miałem wrażenia że jak mi ostro nie pofarci to się obsram ... a jak bede miał sporo farta to może wygram.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

bigpasiak pisze:
ciesze sie ze Jankiel popiera moje stanowisko bo ma niestety racje...
Mistrzowsko ujęte "moja jest racja najmojsza". ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

moze czegos nie ogarniam, ale czy bsb ma jakies bonusy do odpalania HoDA? boli tak samo niezaleznie od tego kto ja nosi... chyba ze magik
Co robi HoD? Działa przeważnie jak zwykłe 2d6 S4. Straszne przegięcie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

3D6, bo koles z BS6 nie ma problemow z trafianiem. no i nie mozna dispelowac :wink:

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

czy żabie bonusowe kostki wliczają się do limitu, czy mogę ich użyć ile mi się podoba?

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Paffeu pisze:czy żabie bonusowe kostki wliczają się do limitu, czy mogę ich użyć ile mi się podoba?
wliczają się do limitu.

Awatar użytkownika
Alister
Chuck Norris

Post autor: Alister »

No to po co grac na zabie?
Gola zaba 2 pokolenia generuje:
2 z armii
4 z siebie
4 z czarow
czyli juz wiecej niz mozna ...

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

bless pisze:
bigpasiak pisze:
ciesze sie ze Jankiel popiera moje stanowisko bo ma niestety racje...
Mistrzowsko ujęte "moja jest racja najmojsza". ;)
przepraszam bless ale chyba niezrozumiales...
zreszta niewazne :P
moja kontra:

Mistrzowsko ujete "ja swoje on swoje". ;)

a grasz na zabie poto ze ona moze spokojnie 4-5 czaroow na runde rzucic sama...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

I jeszcze dwoch biegaczy wystawiasz. Wypas IMO.

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Z czego 1 na Cold One, bo tylko jeden Saurus może biegać.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Jeszcze opancerzona swinia ze steed of shadows. Tak to licze.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

zawsze skinek caddy moze byc i do tego swiniak biegacz lub takie cos jak crus stosowal... ;)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

UWAGA!!

dużo zmian - w skrocie WE maja swoje 3+2 i to juz sie nie zmieni w tym csie.

Demony dostaly troche benefitow dla klimaciarzy, zwlaszcza nurglowskich i czystobogowych.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

moge wieedziec czemu teraz tk, ktore sa gorsza armia od we sa bardziej scinane tym csem niz we? (maja osobo, ze rakaph jest liczony jako slot... u we nic nie liczy sie jako slot mimo, ze hoda jest podobnie przegietym przedmiotem)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

HoD nie jest przegiętym przedmiotem. Statystycznie jest to 11 strzał, po rzutach na trafienie jest to 9 lub 7 trafień. Magicznych z S4 - nawet na wraithy nie starcza. Ot, zwykłe 2k6 z S4, tylko, że zawsze wchodzi. Mozna tym ściagnąć bolca czy fasta, ale na tym się kończą jego mozliwości.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ