Bretonia 2000

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
olo1
Mudżahedin

Post autor: olo1 »

swieta_barbara pisze:Bez przesady z tym falcon hornem. Rozpa jest na turniej, gdzie nie bedzie DoC ani VC :]

A tak poza tym, to pachnie xero - no ale co zrobic.
Nie ma vc ani demonów ,ale nie ma też ograniczenia magii :wink:
może i rozpa jest troche ksero ,ale wsadziłem tam to co mi sie podoba i ma kopa i na codzień nie gram bretą tylko imperium i wsadziłem to co najbardziej boli imperium.

Jako że jest na turniej gdzie rozpy są tajne to można zafundować przeciwnikowi nie spodzianke w postaci bsb z falcon hornem lub +d6 cali do pierwszej szarży? Można też wymienić mała lance lub treba na yeomanów. Co myślicie :?:

Awatar użytkownika
pelzak
Falubaz

Post autor: pelzak »

+6d jest calkiem spoko ale pytanie czy warto to za przezywalnosc BSB.
Ja tylko raz gralem na +6d ale jakos wole miec bardziej zywotnego BSB.
Horna nigdy nie uzywalem ale to dlatego ze w moim otoczeniu ciezko o kogos na kogo by sie przydalo.

Pozdrawiam
Pelzak

Awatar użytkownika
Gregor
Chuck Norris

Post autor: Gregor »

Co do wypowiedzi Joke's to mam pytanie czym różni się katapa od treba oprucz tego ,żę treb ma więcej siły i chyba inny zasięg.Więc dlaczego piszesz ,żę to jest taka lipna katapa.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

swieta_barbara pisze:Bez przesady z tym falcon hornem. Rozpa jest na turniej, gdzie nie bedzie DoC ani VC :]

A tak poza tym, to pachnie xero - no ale co zrobic.
o jak sa takie ograniczenia to falcon moze zostac w domu...bo wtedy w zasadzie boli banda harpii ale te jeszcze jakos mozna przezyc(smoki jakby mniej ale tych ewnie tez nie bedzie wysypu)

Awatar użytkownika
Joke's
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Joke's »

gregor bo trebu wygląda ewidentnie jak by to była katapa może nie jest nie wiem ale ja osobiście moim zdaniem chodzi mi że trebuch to taka trochę katapa czaisz??

Awatar użytkownika
Gregor
Chuck Norris

Dobra spox ja wiem ,żę treb jest prawie jak katapa ale moje pytanie zadałem z ironią bo zasady treba dobrze znami i chciałem ci uświadomić tylko ,żę treb jest lepszy od katapy a nie jak to powiedziałeś gorszy.

Awatar użytkownika
olo1
Mudżahedin

Post autor: olo1 »

Zadam pytanie jeszcze raz może ktoś sie wypowie :wink:
Co myślicie o wymianie małej lancy lub treba na jołmenów?
I jeszcze jedni: nie jestem pewien ale czy bohaterowie z grail vowem mogą dołaczyć do lanct z knight lub questing vow?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Moga. A co do wyboru erranci/jolmeni - ja osobiscie wole tych pierwszych. Za duzo jest ostatnio lekkiego strzelania na stolach (np. moi arrer boyz).

Awatar użytkownika
Gregor
Chuck Norris

No lepiej zostań przy errantach.A tak wogóle co do rozpy to dość fajna ale niewiem czy opłaca się biegać samotnie bohaterą bo dostanie taki z kuźni lub z jakiegoś bolca i się złoży.

Awatar użytkownika
Gregor
Chuck Norris

O znalazłem coś jeszcze.Jeżeli uparłeś się na lekką a posłuchasz mnie i wywalisz grail vowy i skirmisz z łuczników to zmieśćisz może tych jołmenów xD

Awatar użytkownika
pelzak
Falubaz

Post autor: pelzak »

Trebek moze i jest lepszy ale Bretka nie dolaczy do niego iznyniera lub nie nalozy runy wiec ostatecznie wypada gorzej.

Pozdrawiam
Pelzak

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ostatecznie wypada znacznie lepiej od klopy orkow czy chaos dwarfow. No i ma duzo obslugantow. Dolaczasz magiczke i cwiartke zajmuje.

quas
Niszczyciel Światów

swieta_barbara pisze:Ostatecznie wypada znacznie lepiej od klopy orkow czy chaos dwarfow. No i ma duzo obslugantow. Dolaczasz magiczke i cwiartke zajmuje.
to juz robi jak sie dokupuje soltysa 8)

Awatar użytkownika
Gregor
Chuck Norris

Nie bo to jest jakby podnoszenie rangi jednego z kolesi a nie nowy ziomek przy machinie ;P

quas
Niszczyciel Światów

fakt
wydawalo mi sie ze sie go dokupuje jak bullego

ODPOWIEDZ