Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
puść tam 3 pociski magiczne albo wjedz z magicznymi atakami.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Corvus Albus
- Kretozord
Być może Ty to wiesz, ale jest sporo nowych dla których takie rady mogą być przydatne. Ja osobiście z uwagą czytam każdy komentarz Jankiela i Scimitara w nadziei, że coś mi to pomoże w grze i stylu jaki prezentuje. Oni napisali co myślą o każdej jednostce i super. Teraz czas na Ciebie Ritchie podziel się spostrzeżeniami na temat Twoich potyczek DE
Co się dzieje gdy :
Wsadzamy Panią Śmierci do jednostki Egzeków , i w promieniu 8 cali pojawiają się wrogie jednostki , Czy przez zasadę szału Pani Śmierci "wychodzi" z oddziału , czy cały oddział szarżuje z Hagą , jeżeli tak to czy dostają plusy za frenzy ??
Wsadzamy Panią Śmierci do jednostki Egzeków , i w promieniu 8 cali pojawiają się wrogie jednostki , Czy przez zasadę szału Pani Śmierci "wychodzi" z oddziału , czy cały oddział szarżuje z Hagą , jeżeli tak to czy dostają plusy za frenzy ??
^^ Totalna Załamka ;(
Kurde wybaczcie że to mówie bo mogę za to zostać zmieszany z błotem , ale czy nie wydaje się wam że Kodeks do DE jest niedopracowany. Jak właśnie np. jest to z Egzekami , dobra siła (6) , zajefajne figurki , tylko czemu są Khanite i mają taki posrany limit do sztandaru , czy kogoś by to skrzywdziło gdyby dali im te dodatkowe 10 pkt na sztandar do ASF, albo gdyby zmienili tą zasadę , że jednostki Khanite nie mogą walczyć z jednostkami nie Khanite. Kurcze ale najbardziej co mnie boli to co napisał Scimi , zasrane 10 cali ............. Niech was Hydra popieści GW.....
Kurde wybaczcie że to mówie bo mogę za to zostać zmieszany z błotem , ale czy nie wydaje się wam że Kodeks do DE jest niedopracowany. Jak właśnie np. jest to z Egzekami , dobra siła (6) , zajefajne figurki , tylko czemu są Khanite i mają taki posrany limit do sztandaru , czy kogoś by to skrzywdziło gdyby dali im te dodatkowe 10 pkt na sztandar do ASF, albo gdyby zmienili tą zasadę , że jednostki Khanite nie mogą walczyć z jednostkami nie Khanite. Kurcze ale najbardziej co mnie boli to co napisał Scimi , zasrane 10 cali ............. Niech was Hydra popieści GW.....
BG za 15 pts i Egzeki za 11 bez zasady Khainite - przyczyniłoby się to na pewno do większej konkurencji w specialach. Podobnie korsarze za 8 czy 9 pts, nawet bez zasad specjalnych. A tak, to trzeba brać BG, bo są tani i świetni, zamiast egzeków, którzy są w tej samej cenie, a mają mało zastosowań.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
no tam punkt tańsze są egzeki, ale tak jak Jankiel napisał - jedna zasada sprawia, że zastosowanie egzeków jest marginalne - tak to normalny bsb wskakiwałby do nich, albo lord by sobie tam bezpiecznie chodził jak za dawnych czasów i od razu byłoby lepiejJankiel pisze:BG za 15 pts i Egzeki za 11 bez zasady Khainite - przyczyniłoby się to na pewno do większej konkurencji w specialach. Podobnie korsarze za 8 czy 9 pts, nawet bez zasad specjalnych. A tak, to trzeba brać BG, bo są tani i świetni, zamiast egzeków, którzy są w tej samej cenie, a mają mało zastosowań.
a ogólnie kodeks do DE jest fajny i dobrze napisany - takie rzeczy jak BG vs Egzeki to wyjątek
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Pytanie na które nie mogę doszukac się jednoznacznej odpowiedz;p Chyba, że jestem ślepy...
Ataki z Lifetaker'a są w końcu magiczne czy nie ? proszę o poparcie swojej odpowiedzi jakąś zasadą bądź uściśleniem...
Ja znalazłem jedynie opis przy Forest spirits, że ward nie działa jeśli atak jest wymierzony z Magic Weapon -> Lifetaker znajduję się w dziale magic weapons więc niby podpada, ale wiem że sędziowie nasi kochani się spierają w tym temacie... Więc jaka jest ostateczna wersja ?
Ataki z Lifetaker'a są w końcu magiczne czy nie ? proszę o poparcie swojej odpowiedzi jakąś zasadą bądź uściśleniem...
Ja znalazłem jedynie opis przy Forest spirits, że ward nie działa jeśli atak jest wymierzony z Magic Weapon -> Lifetaker znajduję się w dziale magic weapons więc niby podpada, ale wiem że sędziowie nasi kochani się spierają w tym temacie... Więc jaka jest ostateczna wersja ?
Jeszcze pol roku temu nikt nie mialby watpliwosci, jak odpowiedziec na Twoje pytanie. Jednak od kiedy wyszla errata do welfow, w ktorej napisano, ze magiczne sa tylko ataki magicznych strzal, a nie magicznych lukow.... nic juz nie jest tak pewne, jak kiedys.defik pisze:Pytanie na które nie mogę doszukac się jednoznacznej odpowiedz;p Chyba, że jestem ślepy...
1. Podobno nie ma głupich pytań ---> Jaka jest wg. Was najlepsza konfiguracja na Nobla poniżej 2k pkt. i Dreadlorda powyżyej ??
Pytam się z ciekawości
2. Podajcie wasz jeden ulubiony przedmiot z Zaklętych Przedmiotów , Magicznych Broni , Magicznych Zbroji , Talizmanów , Arkany , Sztandarów Magicznych , z DE
3. Czy jak broń z AP ( załóżmy muszkiet ) zrani Hydrant to czy jego łuskowa skóra jest redukowana do 5+ ?? ( wyjściowo jest to 4+ )
4. Jaki wg. was jest najlepszy wariant na czarodziejkę , nobla i dreadlorda , chodzi mi o figurkę w blisterze , czy na Cold Onie , może na Dark Steedzie , pytam bo nie chcę kupować czegoś co mi się nie przyda potem
5. Jaki jest save Rycerza na Zimnokriwstym ?? i czy broń do walki wręcz daje mu 1+ do AS
6. Istnieje możliwość grania na Mantykorze , strasznie mi się podoba ta bestyjka aczkolwiek słyszałem że jest nie opłacalna.
7. Mam Battalion do DE i zastanawiam się jak złożyć Włóczników , z tarczami czy bez ?? pomożecie ??
8. Możecie pominąć pytania 1 i 2 , poprostu mam jutro klasówkę i jestem w "dobrym" humorze. Aczkolwiek możecie też podejść do tego luźno.
Pozdrowienia
Pytam się z ciekawości
2. Podajcie wasz jeden ulubiony przedmiot z Zaklętych Przedmiotów , Magicznych Broni , Magicznych Zbroji , Talizmanów , Arkany , Sztandarów Magicznych , z DE
3. Czy jak broń z AP ( załóżmy muszkiet ) zrani Hydrant to czy jego łuskowa skóra jest redukowana do 5+ ?? ( wyjściowo jest to 4+ )
4. Jaki wg. was jest najlepszy wariant na czarodziejkę , nobla i dreadlorda , chodzi mi o figurkę w blisterze , czy na Cold Onie , może na Dark Steedzie , pytam bo nie chcę kupować czegoś co mi się nie przyda potem
5. Jaki jest save Rycerza na Zimnokriwstym ?? i czy broń do walki wręcz daje mu 1+ do AS
6. Istnieje możliwość grania na Mantykorze , strasznie mi się podoba ta bestyjka aczkolwiek słyszałem że jest nie opłacalna.
7. Mam Battalion do DE i zastanawiam się jak złożyć Włóczników , z tarczami czy bez ?? pomożecie ??
8. Możecie pominąć pytania 1 i 2 , poprostu mam jutro klasówkę i jestem w "dobrym" humorze. Aczkolwiek możecie też podejść do tego luźno.
Pozdrowienia
Inaczej niż luźno nie da się podchodzić do twoich pytań
AD3 oczywiście
AD4 jak mi podasz rozpiskę to ja ci powiem co kupić
AD5 2+ ,nie
AD6 zawsze istnieje
AD7 ja przede wszystkim dałbym kusze, a włocznicy bez tarczy chociaż ją mają w opisie wyglądają brzydko jej nie mając , a sama watość bojowa włóczników spada
pozdro
AD3 oczywiście
AD4 jak mi podasz rozpiskę to ja ci powiem co kupić
AD5 2+ ,nie
AD6 zawsze istnieje
AD7 ja przede wszystkim dałbym kusze, a włocznicy bez tarczy chociaż ją mają w opisie wyglądają brzydko jej nie mając , a sama watość bojowa włóczników spada
pozdro
Mam dylemat... mianowicie ( nie wspominając o "drożyźnie" punktowej... )
Co myślicie o herosach
- Mistrz assa
- I dowódca arki...
Ten pierwszy ... ukrywa sie u wroga a jak zginie no to bumm na caly oddzial pod 5calami okregu.... cena masakra 300pkt
Drugi.... regeneracja i ilosc atakow to 3+ ilosc szeregow w regimencie wroga... ( czysty morderca.... ) i bodaj tylko 245pkt....
Jednak nikt ich nei uzywa ?? Rozumiem ze szkoda pktow na herosow... bez magii???
Co myślicie o herosach
- Mistrz assa
- I dowódca arki...
Ten pierwszy ... ukrywa sie u wroga a jak zginie no to bumm na caly oddzial pod 5calami okregu.... cena masakra 300pkt
Drugi.... regeneracja i ilosc atakow to 3+ ilosc szeregow w regimencie wroga... ( czysty morderca.... ) i bodaj tylko 245pkt....
Jednak nikt ich nei uzywa ?? Rozumiem ze szkoda pktow na herosow... bez magii???
- Corvus Albus
- Kretozord
Nikt tego nie używa bo są zakazani na turniejach. Herosi specjalni są do grania w domu.
Jakbym już miał do wyboru zdecydowałbym się na Lokhir'a ma terror i regen dzięki czemu klocek korsarzy zyskuje na wartości
Jakbym już miał do wyboru zdecydowałbym się na Lokhir'a ma terror i regen dzięki czemu klocek korsarzy zyskuje na wartości
Specjalni bohaterowie są zakazani na wiekszości turniejów. Jednk są trunieje na klimatyczne rozpy i tam mogą sie pojawic.
Jednak nie bierzesz pod uwage ze Shadowblade moze ukrywac sie w jednostkach wroga np. dziale. jest troszke bardziej losowy ale moze duzo wiecej zrobic.
Jednak nie bierzesz pod uwage ze Shadowblade moze ukrywac sie w jednostkach wroga np. dziale. jest troszke bardziej losowy ale moze duzo wiecej zrobic.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
O.o Szkoda ze na turniejach nie mozna... no ale cóż turnieje to swoja drogą a domówki swoją hmmm lekko szkoda.
Przynajmniej wiem coś więcej o turniejach...
Co do mistrza assow... to dzialo to jedno a wywabienie np. u gobosow fanow to drugie.... zanim dojdą fanatycy mogą zdemolowac 3/4 armii.. niestety koszt 300pkt dobija...
Co do Lokhir'a to opcja sliczna no i korsarze wkońcu są oki... tyle ze skoro sie nie uzywa na turniejach to i korsarzy cieżko będzie zobaczć.
Czy na turniejach jako D elf mozna miec tylko czarki zwykłe... z podbiciem... i tzw po polsku "mistrza" ??
Przynajmniej wiem coś więcej o turniejach...
Co do mistrza assow... to dzialo to jedno a wywabienie np. u gobosow fanow to drugie.... zanim dojdą fanatycy mogą zdemolowac 3/4 armii.. niestety koszt 300pkt dobija...
Co do Lokhir'a to opcja sliczna no i korsarze wkońcu są oki... tyle ze skoro sie nie uzywa na turniejach to i korsarzy cieżko będzie zobaczć.
Czy na turniejach jako D elf mozna miec tylko czarki zwykłe... z podbiciem... i tzw po polsku "mistrza" ??