VC 1500
VC 1500
Hero:
Necro (book of arkham, Ds, general) 150
Necro (DS, black periapt) 140
Necro (ps, spell familliar) 140
Core:
10 zombie 60
10 szkieletów FCG, speary, LA 135
3x5 wilkow 150
5 Ghouli 40
Special:
5 fell batow 100
3 fell baty 60
15 BK, FCG, warbanner 440
Rare:
Dzialo 85
Co sadzicie?
Necro (book of arkham, Ds, general) 150
Necro (DS, black periapt) 140
Necro (ps, spell familliar) 140
Core:
10 zombie 60
10 szkieletów FCG, speary, LA 135
3x5 wilkow 150
5 Ghouli 40
Special:
5 fell batow 100
3 fell baty 60
15 BK, FCG, warbanner 440
Rare:
Dzialo 85
Co sadzicie?
Gram bardzo podobną rospą z tym że:
-W nowej edycji nie biorę już spell familiara.
-Wyrzuc speary na szkieletach imho chujowe są trochę.
-Spróbowałbym wrzucic banszetke ale działo tez jest bardzo dobre.
-Może jakieś spiryt hosty, ale to już bardziej od gracza zależy.
-W nowej edycji nie biorę już spell familiara.
-Wyrzuc speary na szkieletach imho chujowe są trochę.
-Spróbowałbym wrzucic banszetke ale działo tez jest bardzo dobre.
-Może jakieś spiryt hosty, ale to już bardziej od gracza zależy.
Ja też gram podobna rozpą. Ale bym wywalił (ps, spell familliar) w zamian za power familiara oraz te spiry bym wyrzucił. Acha i te 3 fell batów bym też sie pozbył i dopakował w zamian szkielety. Ogólnie jest ok.
@lith Dobrze kombiunyjesz 
Poradziłbym Ci jedynie:
-wywalenie 3jki fellbatsow
-zdjecie sperarow z szkieletow (4+ As w HtH to podstawa dla nich !)
Za zaoszczedzone pts podpakowalbym ghule i szkielety !
Masz dwa odzialy po 10 modeli, wiesz ile czasu potrzebuja: skinki, lucznicy WE/HE kusznicy DE, zeby pozbawic twoich nekromantow ochrony ?? Bardzo malo !
Rozumiem, ze sila w tej armii sa BK, ale jak ktos zabije Ci (mietkiego nekromante generala) to przegrasz.
Pozdrawiam.

Poradziłbym Ci jedynie:
-wywalenie 3jki fellbatsow
-zdjecie sperarow z szkieletow (4+ As w HtH to podstawa dla nich !)
Za zaoszczedzone pts podpakowalbym ghule i szkielety !
Masz dwa odzialy po 10 modeli, wiesz ile czasu potrzebuja: skinki, lucznicy WE/HE kusznicy DE, zeby pozbawic twoich nekromantow ochrony ?? Bardzo malo !
Rozumiem, ze sila w tej armii sa BK, ale jak ktos zabije Ci (mietkiego nekromante generala) to przegrasz.
Pozdrawiam.
2x4 bez sensu.
nie masz zadnych o US 5.. a 4 nie zrobi o wiele wiecej niz 3
IMO wsparcia masz sporo jak do jednego klocka jazdy.. pomyslalbym raczej o czyms co samodzielnie mogloby sie udac i cos zjesc..
nie masz zadnych o US 5.. a 4 nie zrobi o wiele wiecej niz 3

IMO wsparcia masz sporo jak do jednego klocka jazdy.. pomyslalbym raczej o czyms co samodzielnie mogloby sie udac i cos zjesc..

Wywal działo, dopełnij baty do 5 i dodaj drugi oddział ghuli.
Generałowi daj cloak of mist and shadows, pożyje dłużej.
Pozostałym nekrusiom daj 3 x DS i BoA.
Zdejmij speary ze szkieletów.
BTW, ta armia nazywa się Vampire Counts a nie Necro Hordes
- nie nudzi cię granie na samych nektarynkach ?
Generałowi daj cloak of mist and shadows, pożyje dłużej.
BTW, ta armia nazywa się Vampire Counts a nie Necro Hordes

Coś ty!Na te punkty nie pamiętam kiedy mi ostatnio zgionął generał wiec cloak w tym przypadku to marnowanie punktów.Eldritch pisze: Generałowi daj cloak of mist and shadows, pożyje dłużej.
Co do złożenia nekrusów to jednak dałbym dwa scrolle Bp i 2xDs.
3 to za dużo chyba ,że trafisz na jakieś skaven albo he ,ale to taki pojedynczy przypadek

Speary ze szkieletów muszą zniknąc

Za 3 batów wrzuc 7 ghouli.
Dziala nie wywale - musze czyms chociaz postraszyc tego treemana, a nie znam armii, na ktora by sie nie przydal. Ghoule na baty - spoko zamiana, musze przetestowac obie opcje. Co do bohaterow, to podoba mi sie jeszcze carstein bsb z bieganiem, albo blood dragon bsb ze sloma i hauberkiem na koszmarze, ale troche cienko z magia mam wtedy. Jest tez opcja zamiany power stona na dispell scrolla, ale jezeli rozumiem dzialanie periapta, to 6DD i 2 scrolle powinny wystarczyc 

Pozazdrościć przeciwników.Macki pisze: Coś ty!Na te punkty nie pamiętam kiedy mi ostatnio zgionął generał wiec cloak w tym przypadku to marnowanie punktów.
Moi w grach <2000 AO zawsze stają na głowie żeby mi ubić nekrogenerała, wiedząc że jego śmierć przesądza losy bitwy.
hahaha
niezly dowcip
ja nawet 16zombich/szkieli nie uwazam za dostateczna ochrone dla figurki, ktora przesadza na Twoja kozysc/niekozysc cala bitwe.
reasumujac
usmiechnalbym sie widzac ta rozpe, w gora! 3 turze sprzatnalbym czarujacych hero i poszedl na piwo, gdy armia wampierzy odchodzi w niepamiec.
Ale co kto lubi

niezly dowcip

ja nawet 16zombich/szkieli nie uwazam za dostateczna ochrone dla figurki, ktora przesadza na Twoja kozysc/niekozysc cala bitwe.
reasumujac
usmiechnalbym sie widzac ta rozpe, w gora! 3 turze sprzatnalbym czarujacych hero i poszedl na piwo, gdy armia wampierzy odchodzi w niepamiec.
Ale co kto lubi

Musze powiedziec ze moi przeciwnicy też stają na głowie żeby ubic generała no ale coż może poprostu mam farta albo..... ;]Eldritch pisze:Pozazdrościć przeciwników.Macki pisze: Coś ty!Na te punkty nie pamiętam kiedy mi ostatnio zgionął generał wiec cloak w tym przypadku to marnowanie punktów.
Moi w grach <2000 AO zawsze stają na głowie żeby mi ubić nekrogenerała, wiedząc że jego śmierć przesądza losy bitwy.