Podstawki Druchii
Moderator: Yudokuno
Podstawki Druchii
Jak w temacie. Czy ktoś wie jak wykonać takowe podstawki ?? Jakiś guide by się przydał. Szukałem na forum i niestety nie znalazłem. Chodzi o konkretne wykonanie podstawek tundry i terenów Naggaroth. Robiłem pustynne podstawki ale zauważyłem ze to nie te tereny ( po dokładniejszym przestudiowaniu fluffu) i jakoś tak teraz patrze na swoich warriorów hmm..z odrazą.. Trawkę mam ..piasek zależy jaki ale mam. Pytanie głównie o barwy jakimi przeprowadzać drybrush.
Pozdrawiam.Gladius.
Pozdrawiam.Gladius.
Doradzam robienie zamrożonej ziemi. Czyli popękanej gleby. Na ten sposób proponuję: piasek, następnie machnąć na odcienie brązu i ochłodzić zimną, jasną barwą. Polecam, bo narazie testuję i wygląda świetnie. Może kiedyś pokażę
hmm...ta trawka co ją mam..jest cholernie jasna i zawiera kolory czerwony,żółty,zielony i jasnozielony..po prosty jasna =.=..Ktoś wie jak taką ściemnić? Chodzi dokładnie o "zbrązowienie" bądź żeby nabrała wyglądu "słomy" ..z góry dziękuję.
Tam do kata.
Po prostu weź z 5 podstawek, pomaż wikolem, sypnij piaskiem i posprawdzaj różne kombinacje z różnymi farbami. Nie ma jednej najlepszej metody. . . takie trudne ?
Po prostu weź z 5 podstawek, pomaż wikolem, sypnij piaskiem i posprawdzaj różne kombinacje z różnymi farbami. Nie ma jednej najlepszej metody. . . takie trudne ?
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Ok zrobiłem pierwszą. Zwykły piach walnięty scorched brownem i drybrysh Bleatched bone i skull wihite( bardzo lekko SW). Jak narazie mi się podoba Zapodam zdjęcie jak znajdę aparat =.=
ile ludzi tyle pomysłów na podstawki Moje są specyficzne: bardzo kolorowe, bo takie są moje DE ( nie śmiać się proszę - ładnie się prezentują). Najlepiej zacząć od ładnego, równego nałożenia piachu: wikol + odrobina wody, żeby nie było wybrzuszeń. Następnie - po zaschnięciu - wymyślić sobie kolor, pomalować całość, zdrybrushować o jakieś 2-3 tony, a następnie poprzyklejać śmieci (dostępne w sklepie modelarskim za niewielką kasę krzaczki, trawka itp
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Kup sobie nową - to wydatek rzędu 10 zł. Szkoda czasu i roboty na przyciemnianie.hmm...ta trawka co ją mam..jest cholernie jasna i zawiera kolory czerwony,żółty,zielony i jasnozielony..po prosty jasna =.=..Ktoś wie jak taką ściemnić? Chodzi dokładnie o "zbrązowienie" bądź żeby nabrała wyglądu "słomy" ..z góry dziękuję.
A co do kolorów - nie mam pojęcia, jak wygląda naggaroth. Ja u siebie mam podstawę z dark flesha, drybrush vermin brownem, a na to vomit brown + ciemnozielona trawka.
Ja bym Ci radził zrobienie sobie takich podstawek, by na ich tle dobrze prezentował się Twój schemat kolorystyczny armii.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Ja mam takie pytanie
jakich użyć farbek by uzyskać "mroźny" kolor ?? myśle o podstawkach właśnie ze śniegiem ale że narazie moja podstawka opierała się głównie na posmarowaniu jej klejem a następnie położeniu na nią masy trawki z GW tak więc little help by się przydała. Na myśl przychodzi mi tylko Ice Blue , macie jakieś pomysły ??
jakich użyć farbek by uzyskać "mroźny" kolor ?? myśle o podstawkach właśnie ze śniegiem ale że narazie moja podstawka opierała się głównie na posmarowaniu jej klejem a następnie położeniu na nią masy trawki z GW tak więc little help by się przydała. Na myśl przychodzi mi tylko Ice Blue , macie jakieś pomysły ??
tylko powiedz ile kosztuje ten śnieg GW?pułkownik_antonio pisze:A nie lepiej zamiast tego poprostu kupić śnieg GW? Ja zrobiłem swoje orkasy właśnie w takiej scenerii i jestem z nich bardzo zadowolony - śnieg + skałka z korka + normalne czarne obramowanie podstawki
soda oczyszczona + wikol + woda < 10zł
zrobiłem tym podstawki dla ~2500 punktów DE i jeszcze mi zostało