CS by Furion ODSŁONA DRUGA

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Rafix weź coś innego - proste.

Karlee - z tej perspektywy jasne, że WE są całkiem niezłą armią i może nawet po takich cięciach wracają do ścisłej czołówki. Może. Tyle tylko, że te 3+2 kontra 2+2 nie robi w tym względzie bardzo dużej różnicy, a Imperium, moim zdaniem wciąż jest tu odrobinę wyżej. Ale to tylko subiektywna opinia rzecz jasna.

Shino - masz rację, ten CS w zasadzie prawie nie tnie obecnych rozpisek WE, dlatego trzeba się nad pewnymi ograniczeniami zastanowić. W Twoim temacie znakomite pomysły miał Bless. Ale zanim się jeszcze bardziej doszczegółowi, dobrze będzie poczekać do PGA.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

2+2
w sensie 2 unity wardancerow? dawno takiej armii nie widzialem... owszem kiedys byly ale to dlugo przed vc i demonami

co do lucznikow i driad to malo kto ostanto wystawia wiecej. z reguly jest 3+3 czyli jeden unit mniej w tym cs.
i skoncz juz prosze te wycieczki pod adresem WE...
"demagogia"
tak czesto dostajesz maski od WE czy gigant g.weapona nie dostal
ani jedno ani drugie... :P
irytuja mnie tylko niegrajace, chowajace sie w lesie we

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Shino pisze:...
Napisałem tylko tyle, bo mnie głowa boli. Jutro postaram się odpisać coś więcej.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Ja mam do CS mieszane uczucia, trzeba go sprawdzić w praktyce. A najlepiej zdanie co do CS odda jeden cytacik z Sapkowskiego :D

"W każdym państwie spotkać można ludzi, którzy są ślepymi fanatykami idei społecznego ładu. Oddani tej idei, gotowi są dla niej na wszystko. Na zbrodnię również, albowiem cel uświęca środki i zmienia znaczenie pojęć. Oni nie mordują, oni ratują porządek. Oni nie torturują, nie szantażują: oni zabezpieczają rację stanu i walczą o ład. Zycie jednostki, jeśli jednostka narusza dogmat ustalonego porządku, nie jest dla takich ludzi warte grosza i wzruszenia ramion. Tego, że społeczeństwo, któremu służą, składa się właśnie z jednostek, ludzie tacy nie przyjmują do wiadomości. Tacy ludzie dysponują tak zwanym szerokim spojrzeniem... a spojrzenie takie to najpewniejszy sposób, by nie dostrzec innych ludzi. "

Bardzo wymowny, tyle powiem :P

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Otoż to.

Osobiście nigdy nie pojawię się na turnieju z takim CSem. I nie gram ani DL ani VC. Gram Khemrii i HE.

Pozwolę sobie na trochę ironii. Jestem ciekaw kiedy w CSie pojawią się zapisy:
- Zakaz gry brzydkimi modelami
- Żeby grać daną jednostka należy dostać atest Furiona w czterech egzemplarzach z pieczątką CBA i Biura Ochrony Rządu.
- Nie wolno grać klimatycznymi jednostkami
- Nie wolno grać na fast cavalry bo szkielety są wolniejsze a przecież trzeba balansować.
- Od przyszłego roku statystyki wszystkich modeli są takie same - dla dobra balansu.

To by dopiero była gra. A w ogóle to po co nam rulebooki? Przecież Furion może nam napisać nowy, o wiele lepszy.

Poza tym mam jedną uwagę.

W ferworze walki z wszystkim i przeciwko wszystkiemu Furion zapomniał o DElfickim kociołku. Czyżby w ogóle nie był przypakowany? o0

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Furion pisze:Niedparta chęć nabicia sobie posta?
o losie :lol2: tak nabijam sobie posty na forum jak małe dziecko :) przejrzałeś mnie

poprostu powtarzam czemu ten CS był jest i będzie o kant dupy rozbić.
może pare turnieji na niego powstanie ale raczej nic więcej :wink:

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Naviedzony pisze:Otoż to.

Osobiście nigdy nie pojawię się na turnieju z takim CSem. I nie gram ani DL ani VC. Gram Khemrii i HE.

Pozwolę sobie na trochę ironii. Jestem ciekaw kiedy w CSie pojawią się zapisy:
- Zakaz gry brzydkimi modelami
- Żeby grać daną jednostka należy dostać atest Furiona w czterech egzemplarzach z pieczątką CBA i Biura Ochrony Rządu.
- Nie wolno grać klimatycznymi jednostkami
- Nie wolno grać na fast cavalry bo szkielety są wolniejsze a przecież trzeba balansować.
- Od przyszłego roku statystyki wszystkich modeli są takie same - dla dobra balansu.

To by dopiero była gra. A w ogóle to po co nam rulebooki? Przecież Furion może nam napisać nowy, o wiele lepszy.

Poza tym mam jedną uwagę.
Postowanie idiotyzmów, tylko dlatego, że ktoś nie dostrzega potrzeby CSa nic nie udowadnia.
W ferworze walki z wszystkim i przeciwko wszystkiemu Furion zapomniał o DElfickim kociołku. Czyżby w ogóle nie był przypakowany? o0
Byłoby znacznie prościej, gdyby posty zawierały większy stosunek rzeczy sensowych do spamu.

Dobry punkt, pomyślę nad tym.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Ta i jeszcze slaana by się przydało przyciąć. To ja może powtórzę swoje pytanie: Dlaczego jest chęć przycinania przedmiotów i jednostek grywalnych, jeżeli jest pełno nie grywalnych, może tymi należałoby się zająć, aby była alternatywa ?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

co wiec proponowalbys jako zmiane w twoim przykladzie, zeby nie stali sie przegietym unitem?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Kiedy będzie wersja ostateczna przed PGA, bo chcę sobie potestować te kilka wariantów pociętej rozpiski, aby zobaczyć, który mnie satysfakcjonuje
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

irytuja mnie tylko niegrajace, chowajace sie w lesie we
daj spokoj shino...
kiedy grales ze schowanymi WE?
zreszta co sie dziwic 2 klopy full magii i klocki lucznikow gralbys inaczej niz asekuracyjnie?
ja ostatnio gram na 3+1 i CS wogole mnie nie tnie?
a co Ty tracisz? skorpiona i klope?
wiem ze TK nie sa mega mocne ale jesli takie slabe to czemu wzieli Cie do teamu na Euro?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Na przykładzie DE :P

Egzekutorzy - usunąć zasadę odnośnie bohaterów khaintów :P(można rozważyć zwiększenie limitu punktowego dla sztandarów),

Wiczki - dać im możliwość wzięcia z bazy sztandaru ASF, magiczne ataki.

BG punkt w górę

przedmioty - zmniejszyć koszt punktowy topora egzega do 60
mieczyk co kasuje AS +2 S 50 punktów
chill blade (bodajże) +1/2 S koszt punktowy 60 (tu mam mieszane uczucia :D)
invert ward 45 punktów/zamienić na warda na 4+ :P
Ostatnio zmieniony 23 paź 2008, o 22:01 przez Jarlaxle, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

kiedy grales ze schowanymi WE?
w samym sierpniu 3 razy... (grajac na 2 turniejach w sumie)
a co Ty tracisz? skorpiona i klope?
3 liczke... to raczej dosc duza strata i dosc duza roznicas miedzy euro cs

Egzekutorzy - usunąć zasadę odnośnie bohaterów khaintów Razz(można rozważyć zwiększenie limitu punktowego dla sztandarów)
fuck yeah... exeki z asf + kociolek w zasiegu... wiesz, ze wtedy rozjezdzaja szarzujacych bk z regenka?

topor s=tx2 + d3 woundy + invert ward fuck yeah (ew. regernka + ten mieczyk)

moze jeszcze damy vc opcje, ze spectral form nie zabiera mozliwosci brania magic itemow? (19 wraithow z regenka ftw)

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Post autor: Bombaj »

Witam

Tu Samorzutny Klub Ochrony Bestii (czyli SKOBel). Próbowałem przekonać Furiona w PM-kach, nawet myślałem o jakiejś niewielkiej łapówce, bezskutecznie :)

Dlatego zwracam się do demokratycznego grona forumowiczów - pomóżcie! przekonajcie! nie pozwólcie być samotnym głosem wołającego na puszczy w Granicznych Księstwach!

W pełni popieram zrobienie herdów zwykłą piechotą (na potrzeby CSa) i dostawiane się w 5 osobowe rządki jest bardziej niż słuszne - chwała Furionowi!

Ale!
To mało, żeby zagrać na turnieju jak równy z równym - trzeba jeszcze trochę poluzować bestyjkom :)

Dlaczego?
  • Bestie nie mają Armybooka (mają 2 stronicowy pdf kasujący AB :D )- nawet Ogry mają AB!
    Bestie mają 10 różnych jednostek do wyboru (pomijam szagoty itp) - nawet chaos dwarfy mają więcej jednostek do wyboru
    Bestie mają kilka przedmiotów magicznych z czego 90% bezużyteczne (te fajne odeszły razem z warriorsami i demonami)
    Bestie mają najmniej opcji wyboru czegokolwiek ze wszystkich aktualnych armii - przycięcie czegokolwiek likwduje armię z gry turniejowej
Ja wiem, że "nikt" tym nie gra, ale może właśnie sensowny CS wprowadziłby kilka bestyjnych rozpisek na salony turniejowe!

Wolność dla Bestii, Bestie dla wolności!

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Dobrze gada :)

bestie akurat naprawić prosto, dać możliwosc łączenia ze starymi warriorsami i naprawienie problemu z rankami herdów powinny wystarczyć

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Egzekutorzy - usunąć zasadę odnośnie bohaterów khaintów Razz(można rozważyć zwiększenie limitu punktowego dla sztandarów)
fuck yeah... exeki z asf + kociolek w zasiegu... wiesz, ze wtedy rozjezdzaja szarzujacych bk z regenka?

Specjalne wytłuszczałem można, bo to nie równa się TRZEBA. Co nie oznacza, że nie można usunąć im tej zasady odnośnie bohaterów.

topor s=tx2 + d3 woundy + invert ward

To byłoby nielegalne :P 105 punktów.
fuck yeah (ew. regernka + ten mieczyk)
lizaki mają bodajże miecz +1 S+ bez as i da się wziąć warda na 4+. Jakoś nikt nie krzyczy, że to przegięcie.

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

warda na 4+ na S5+

większość armii ma broń noas za 50 punktów

czyt: oszalałeś?!*

*eufemizm

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Dobra tylko, że zmiany nie dotyczyły by wyłącznie DE, ale także innych armii.

bo był mały edit: wiczki z magicznymi atakami, możliwością wzięcia sztandaru ASF

egezgi: usunięcie zasady bohaterów khaintów i także można rozważyć zasadę magicznych ataków.

W ten sposób powstają dwa oddziały piechoty, nad których wystawieniem warto pomyśleć.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2008, o 22:08 przez Jarlaxle, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

malo kto wystawia wiecej jak 3 oddzialy driad lub lucznikow w obecnym srodowisku innych armii
Mam wrażenie, że chcecie obciąć łuczników na zasadzie "bo im też trzeba dopierdolić". I tyle. Żadnych merytorycznych podstaw.
90% postów tutaj to nawoływanie do dopierdolenia innym armiom, dla równowagi. Mało kto zadaje sobie trud zdobycia się na uzasadnienie, dlaczego dana kombinacja jest przegięta i zasługuje na pocięcie. Piszcie dalej o obcinaniu łuczników, kotła, driad itp. Na pewno spotka się to z wielkim zainteresowaniem.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

hoda za 20 pkt? albo chociaz 25 coby magowi DS jeszcze wcisnac...
Helm of the Hunt mozna laczyc z m. armourem innym?

fuck yeach!!!!
jestem za :)

poczekaj troche to sie rozkrece nad spirit swordem bo obecnie niegrywalny jest :)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

ODPOWIEDZ