Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
- Corvus Albus
- Kretozord
Czarki z podbiciem? nie do końca rozumiem. Ogólnie możesz mieć wszystkich herosów którzy nie są imienni (Morathi, Malekith, Lokhir itp.). Tych, których możesz wystawiać to: Dreadlord, Master, Death Hag, Sorceress (max 2 lvl magii) i supreme sorceress (max 4lvl magii) i zwykłych assassinów (nie jest to już heros).
pitagoras nie, tyle ile posiada czyli 1 swoją i 2 armijne chyba ze rzuci power of darkness i dołozy sobie kości oczywiscie moze tez pozyskac kości z płaszczyka.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Nie nie ma. Jednak słyszałem ze cos miało wyść i to poprawic. Jednak puki co nie ma.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
normalny mag moze rzucic na 2. jednak czarodziejki DE mogą rzucać czar na dowolnej ilości kości czyli mozesz uzyc wszystkie jej dostepne czyli 3.
Tularian pisze:Czy Malekith ma zdolność specjalną magia druchii? Bo wydaje mi się ,że niema ,ale kolega mówił ,że mam niedopracowany podręcznik
Hmmm zdolności specjalne: Hatrate, Rez na psyche i władza absolutna.
Odnośnie magii : Czrodziej poziomu 4 i zna czary z domeny mrocznej magii
To wszystko.
Mam pytanie co moze oznaczac opis jego mamusi...
"Morathi jest w myśl WH czrodziejem poziomu 4 i zna WSZYTSKIE czary z Domeny Mrocznej Magii "
Czy to oznacza ze nei muszę losować czarów tylko wybieram 4 z 6 ?? wedle wlasnego widzimisie ??
wybierasz 6 czarów z 6 dostepnych, według twojego wydzimisie
Z dark magic ofc
Z dark magic ofc
Nie. Ale szczerze, czy to coś zmienia? Planujesz nim rzucać czary na więcej niż 5 kościach?Czy Malekith ma zdolność specjalną magia druchii?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
1. czy jeśli dam dowódcy cold one knihtsów przedmiot z immune to psychology, to nie mają głupoty?
2.mógłby ktoś dokładnie wyjaśnić zasady niszczyciela u malekitha, bo jestem cienki z angielskiego i nie do konca rozumiem. czy rzut na zranienie przepada np.?
3. czy kiedy strzelają do hydry to skirmisherzy kasują large target i strzelamy bez modyfikatorów?
2.mógłby ktoś dokładnie wyjaśnić zasady niszczyciela u malekitha, bo jestem cienki z angielskiego i nie do konca rozumiem. czy rzut na zranienie przepada np.?
3. czy kiedy strzelają do hydry to skirmisherzy kasują large target i strzelamy bez modyfikatorów?
1) mają
2) poprostu jedną kostke z Ataków malekita mozesz poświecic na zniszczenie przedmiotu wroga lub jesli umie czarowac to straci poziom na (4+)
3) nie ma tak dobrze ma +1 do strzelania.
2) poprostu jedną kostke z Ataków malekita mozesz poświecic na zniszczenie przedmiotu wroga lub jesli umie czarowac to straci poziom na (4+)
3) nie ma tak dobrze ma +1 do strzelania.
Hydra ma łuskową skórę na 4+ i Regeneracje , życzę powodzenia w ściągnięciu jej bez pomocy machin wojennych...3. czy kiedy strzelają do hydry to skirmisherzy kasują large target i strzelamy bez modyfikatorów?
Załóżmy łucznicy Helfów ---> Trafiają Hydrę na 3+ ( na długi zasieg) , ranią na 6.... my mamy jeszcze sava na 4 i regeneracje....
Gorzej jak są to łucznicy WElfów