Games Workshop na skraju bankructwa :)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- 4 karabiny
- Beast from the East
Games Workshop na skraju bankructwa :)
Akcyjki naszej kochanej firmy spadły na łeb - około 10% w ciągu ostatniego miesiąca. Może w końcu zbankrutuje:) Co wy na to?
Pewnie ich tokiem myślenia, żeby wyjść z kryzysu będzie trzeba zrobić podwyżkę cen w najbliższym czasie.
- 4 karabiny
- Beast from the East
To ja proponuje jak spadną jeszcze z 10% 20% weźmy się złóżmy, kupimy sporą część, potem szybko spekulacyjnie na giełdzie sprzedamy ,cena spadnie na łeb, kupimy jeszcze więcej , aż przejmiemy firmę.
A potem to już jazda: Crus będzie pisał podręczniki, lista sędziowska zasady, no i figurki wypuszczać tylko metale będziemy
A potem to już jazda: Crus będzie pisał podręczniki, lista sędziowska zasady, no i figurki wypuszczać tylko metale będziemy
- Młody Pajak
- Kradziej
lepsze plastiki od metali ale jak tam chcecie
- 4 karabiny
- Beast from the East
Jaaaaki k$$$a komunizm ???. Kapitalizm w najczystszej formie :)Fanatyk pisze:To się nazywa komunizm.
Nie udało się w 1917, nie uda się teraz
A metale lepsze niż plastiki.
Sam spadek ceny akcji o niczym nie świadczy. Kapitał przekazany GW w zamian za akcje w momencie ich wejścia na giełdę przecież nie zmalał. Prawdopodobnie wartość ich akcji zmalała, dlatego że generalnie wartość wszystkich akcji maleje. Jednakże nawet, gdyby cena spadła do 1 funta za akcję, to i tak w rzeczywistej sytuacji spółki niewiele zmieni.
"To ja proponuje jak spadną jeszcze z 10% 20% weźmy się złóżmy, kupimy sporą część, potem szybko spekulacyjnie na giełdzie sprzedamy ,cena spadnie na łeb, kupimy jeszcze więcej , aż przejmiemy firmę. "
A wieszile akcji jest wciąż w rękach założycieli, szefów i pracowników GW? Przeważnie na giełdę trafia tylko pewien procent akcji, nigdy całość.
"To ja proponuje jak spadną jeszcze z 10% 20% weźmy się złóżmy, kupimy sporą część, potem szybko spekulacyjnie na giełdzie sprzedamy ,cena spadnie na łeb, kupimy jeszcze więcej , aż przejmiemy firmę. "
A wieszile akcji jest wciąż w rękach założycieli, szefów i pracowników GW? Przeważnie na giełdę trafia tylko pewien procent akcji, nigdy całość.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
na pewno sie uda kiedyś moze 2017?Fanatyk pisze:To się nazywa komunizm.
Ty wypowiedź 4 karabinów potraktowałeś poważnie?Jankiel pisze: "To ja proponuje jak spadną jeszcze z 10% 20% weźmy się złóżmy, kupimy sporą część, potem szybko spekulacyjnie na giełdzie sprzedamy ,cena spadnie na łeb, kupimy jeszcze więcej , aż przejmiemy firmę. "
- 4 karabiny
- Beast from the East
Tego oczywiście nie wiem. I trochę fantazjuje oczywiście Ot takie marzenia. Ale Faktem jest, że generalnie od kilku lat firma ma poważne kłopoty i balansuje na skraju bankructwa, od dłuższego czasu przynosząc straty w bilansie rocznym. Ot tak przez przypadek w związku z kryzysem luknołem notowania GW na LSE.Jankiel pisze: A wieszile akcji jest wciąż w rękach założycieli, szefów i pracowników GW? Przeważnie na giełdę trafia tylko pewien procent akcji, nigdy całość.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Nie zapominaj o tym, że kurs akcji GW spada systematycznie od jakichś 4 lat, w ciągu ostatniego miesiąca jak na warunki LSE dość drastycznie. Zresztą to jak pisałem troszkę takie marzenia na fali panikiraf pisze: Poza tym co to kurna jest 10%? Taki LOTOS, dla przykładu spadł już prawie 40% w ciągu kilku tygodni...
zbalansowanie wfb to nie jest utopia!Lukaszxx pisze:nie udało się WAM w 1917 nie uda wam się terazTo się nazywa komunizm.
WFB nie będzie nigdy zbalansowany !!
odpowiedni ludzie to zrobią i zapanuje równość i lad, gdzie ork będzie mógl sklepać dupsko demonowi.
a potem nastąpi za tym krokiem ogólno-światowa permanentna rewolucja calych mas graczy bitewniaków, a za nimi pójdą i gracze gier planszowych, komputerowych...