PGA- Dyskusja ogólna.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Jak juz pisalismy - mamy immune na demony i VC - jestem świadom że brakuje figur, że wiele osób swoich demonow nie wystawi, nie było to naszym celeme ale nietety taka jest cena fajnego turnieju dla iluśdziesieciu (ilusset? ) osob... Poza tym - wiekszosc demonow ma tez drugie armie i moga normalnie nimi zagrac.
A VC nie maja tego problemu - wiekszosc ludzi gra nimi od lat, i łatwo to i owo pozyczyc.
A VC nie maja tego problemu - wiekszosc ludzi gra nimi od lat, i łatwo to i owo pozyczyc.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Dawno Black Coacha nie widziałem
Varghulfy ostatnio troszkę rzadsze
A skoro wszyscy mowią ze banshee tak dużo nie daje to czemu sie burza ze zajmuje hero, wystarczy nie wystawiać i wraiciaki sa do combatu tylko i nie beda zabijały jedynego magic weapona w mojej armii rekacją ostrzał na szarze
Chociaż moze rzeczywiscie nie powinna hero zajmować
Pozdro

Pozdro
Ja nie mamszafa@poznan pisze:.. Poza tym - wiekszosc demonow ma tez drugie armie i moga normalnie nimi zagrac.

podpis nieregulaminowy - administracja
moge sie zalozyc o dwa browary ze ten turniej wygraja DE 
CS mi sie nie podoba, liczylem na cos wiecej... a widac ze jednak pekliscie tak jak w ktoryms tam temacie kiedys pisalem, bez przykladu zmian nie bedzie... z dupy pociecie Demonow i VC rozwiazaniem IMO nie jest
pzdr

CS mi sie nie podoba, liczylem na cos wiecej... a widac ze jednak pekliscie tak jak w ktoryms tam temacie kiedys pisalem, bez przykladu zmian nie bedzie... z dupy pociecie Demonow i VC rozwiazaniem IMO nie jest
trafiam demonami na dwarficki turbo defens to robie masakre w 4 turze... trafiam warrriorami na dwarficki turbo defens to przy braku mega laka obsysam duzym w plecy, nie porownoj tych armiiMalal pisze: Ja nie mamI nadal uwazam ze limit 10 dla demonow skoro na herosach i lordach nie maja dopalki do casta jak np magowie teczy w warriroach jest dziwne.
pzdr
2x konne demonetki tez dadza radeMalal pisze:Super ale majac 4 odzialy psow i keepera z syrena;) teraz masz maks 2 odzialy psow i nie masz syreny. Ja porownuje patrzac przez CS a nie ogolnie

12 PD + hemonculus w chaosie wyciaga sie 3 magami, do tego mozan miec np bsb na sprezynieCrusader pisze:Zdziwiłbyś sięszafa@poznan pisze:
Poza tym - granie totalnie na 4 magach to chyba średni pomysł
Pozdro
pzdr
Ostatnio zmieniony 27 paź 2008, o 17:47 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.
Thurion kazdy kij ma dwa konce - nie chcialbys pewnie tez jako organizator byc w sytuacji wybierania mniejszego zla.
Nie my jestesmy od ustalania rozwiazan, bo jestesmy jedynie grupa żuczkow ktora sobie costam wymyslila. I tak nie bedzie akceptacji calego srodowiska, poki tego czegos - w formie CSa czy latki - nie stworzy LS.
W zaklad nie wchodze, bo jeszcze bedzie ze komus sprzyjam
Nie my jestesmy od ustalania rozwiazan, bo jestesmy jedynie grupa żuczkow ktora sobie costam wymyslila. I tak nie bedzie akceptacji calego srodowiska, poki tego czegos - w formie CSa czy latki - nie stworzy LS.

bo tak. 

nie przesadzajcie ludzie, argumenty typu 'cs dla tej armii jest zły bo nie mam figurek żeby się na niego wystawić' są conajmniej śmieszne:/ jest możliwośc mocnego złożenia vc i demonów, to nie wina organizatorów że macie kupioną tylko jedyną słuszną rozpiskę/macie niepomalowane figurki...
Thurion- lepszy taki CS niż żaden;)
Thurion- lepszy taki CS niż żaden;)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
moim zdaniem jesli jakikolwiek turniej singlowy w tym kraju mial szanse udzwigniecia czegos mocniejszego w dziedzinie CS to wlasnie PGA, szkoda ze odpusciliscieKOOBA.84 pisze:Thurion kazdy kij ma dwa konce - nie chcialbys pewnie tez jako organizator byc w sytuacji wybierania mniejszego zla.
pzdr
Dark Elves:
- Pedant of Khaleth zawsze oblewa rzut na wyniku 5 i 6.
Zgadzam się. Wole poswiecic rara za invert warda niz uzywac go w kulawej wersji.thurion pisze:moim zdaniem jesli jakikolwiek turniej singlowy w tym kraju mial szanse udzwigniecia czegos mocniejszego w dziedzinie CS to wlasnie PGA, szkoda ze odpusciliscie
Pozdro
Ostatnio zmieniony 27 paź 2008, o 19:06 przez Raptor, łącznie zmieniany 1 raz.
Przemyślałem sprawe i ogólnie te ograniczenia pozytywnie wpłynęły na ocene regulaminu jednak podobnie jak przedmówcy widzę kilka uchybień.
Po pierwsze DE w tym momencie maja ogromny potencjał - są właściwie nietknięte a poza tym na pierwszy plan wyskakują inne przegięcia.
FCS wypadł o tyle korzystniej w moim uznaniu bo tak naprawde nie zabraniał żadnej kombinacji/przedmiotu ale wykorzystanie jej gruntownie osłabiało armie z innej strony.
Dlatego IMO wyjściem nie jest zabronienie uzywania drakenhoffa czy siren songa ale zmienienie na tyle zasad ich wystawiania żeby ludziom się odechciało na nich grać.
Po pierwsze DE w tym momencie maja ogromny potencjał - są właściwie nietknięte a poza tym na pierwszy plan wyskakują inne przegięcia.
FCS wypadł o tyle korzystniej w moim uznaniu bo tak naprawde nie zabraniał żadnej kombinacji/przedmiotu ale wykorzystanie jej gruntownie osłabiało armie z innej strony.
Dlatego IMO wyjściem nie jest zabronienie uzywania drakenhoffa czy siren songa ale zmienienie na tyle zasad ich wystawiania żeby ludziom się odechciało na nich grać.
A są przegięte i wypaczają rozrywkę?DE w tym momencie maja ogromny potencjał - są właściwie nietknięte
Bo ja mogę napisac - krasnale to overkill. Sa praktycznie nietknięte.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
-
- "Nie jestem powergamerem"
rozumiem ze efekt ma byc wg ciebie taki sam jak i w cs-ie: ma drakenhoffa nie byc - wiec co za roznica czy zrobic to w sposob prosty - banem - czy skomplikowany - tak go obrzydzic zeby go nie brano?Dlatego IMO wyjściem nie jest zabronienie uzywania drakenhoffa czy siren songa ale zmienienie na tyle zasad ich wystawiania żeby ludziom się odechciało na nich grać.
Jankielu nie zrozum mnie źle.Jankiel pisze:A są przegięte i wypaczają rozrywkę?DE w tym momencie maja ogromny potencjał - są właściwie nietknięte
Bo ja mogę napisac - krasnale to overkill. Sa praktycznie nietknięte.
DElfom daleko do demonów i VC bo te są gięte w tak paskudny sposób, że sie niedobrze robi.
Chodzi oto żeby utrudnić występowanie jakichkolwiek przegięć w tym także krasnoludzkiego parku maszynowego.
@ Blady Niby efekt ten sam ale jednak możliwość zawsze zostaje i ingerencja w zasady nie jest aż tak duża.
Poza tym w pierwszym zdaniu napisałem, że mi się Wasze ograniczenia i tak podobają i chwała Wam za taka inicjatywe na turnieju klasy master.
A tak naprawde jak ktoś chce regenke to niech weźmie 20 plagusów z heraldem w środku

- Corvus Albus
- Kretozord
Dolmir pisze:A tak naprawde jak ktoś chce regenke to niech weźmie 20 plagusów z heraldem w środku
I tak będzie brat zawita samym nurglem

Ostatnio zmieniony 27 paź 2008, o 20:04 przez Corvus Albus, łącznie zmieniany 1 raz.

Skoro można wziasc dwie latarki skawenskie, dwie hydry, treemanow, organki, to uczciwym bedzie dopuszczenie dwoch tankow, ale z polowkami za czolgi (tak jak to bylo do czasu wydania FAQ). Jeden to dwie latarki lub parę bolców splewią już w pierwszej turze i se stoi do końca gry az ktos sie zlituje i go rozwali... Jakos na turniejach bylo tak juz od wyjscia booka do imperium, i imperium nie stanowilo 4 na 10 pierwszych miejsc masterowych...
Poza tym to też uważam ze banshee nie musi zabierać slota hero, a horrory powinny dawać DD od 2lvl. Dobrze ze uderzyliscie glownie w dwie armie VC i DL. Ale przed ich wyjsciem bylo ok, po co przy okazji uwalania dwoch armii przez ktore to wszystko sie zaczelo przepychac uwalanie innych na sile.
PS. Tez mysle ze DE wygraja
PPS. Przyjezdzamy w piatek - leśnik szykuj chatke jak rok temu
Poza tym to też uważam ze banshee nie musi zabierać slota hero, a horrory powinny dawać DD od 2lvl. Dobrze ze uderzyliscie glownie w dwie armie VC i DL. Ale przed ich wyjsciem bylo ok, po co przy okazji uwalania dwoch armii przez ktore to wszystko sie zaczelo przepychac uwalanie innych na sile.
PS. Tez mysle ze DE wygraja

PPS. Przyjezdzamy w piatek - leśnik szykuj chatke jak rok temu

Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Horrory moga wogole nie dawac DD jesli kazdy herald i demon bedzie mogl brac scrolle oraz mogl je powtarzac. Fajnie ze demony jako jedyna armia ma problem z iloscia scrolli. Nikt nie wpadl na pomysl ze dd z horrorw maja im to rekompensowac?
podpis nieregulaminowy - administracja
- Corvus Albus
- Kretozord
Hmm albo MR z psów?