Tumskie Wzgórze 8 - PŁOCK

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

Post autor: koral »

Wilqu pisze:Zajebioza największa radość z remisu z koralem i goblinem the green one DIE ASARNIL DIE YOU BITCH 10:10
milo slyszec :)

vex
Wałkarz

Post autor: vex »

Plocki Turniej WH40k ogloszony TUTAJ! i TUTAJ2

sory ze tu to info ale Gloria nie działa jakos(?!)
Rejoice! For Bad Things Are About To Happen! :twisted:

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

vex a z ciekawości czemu ogłaszasz się na takich plewnych forach i pomijasz największe w Polsce właśnie glorie? Pokombinuj tam jest potencjał i działa....

http://www.wh40k.pl/

Pare pytań na marginesie super ze 500 pkt akurat tyle bym miał:
1. co z wilkami jak podchodzicie do ich zasad czy mam dostęp do najdroższego w galaktyce rhino za ponad 50 pkt czy mogę jego koszt brać z C:sm
2. Jak z brońmi SW katarynka np. Kodeks SW czy C:SM
3. podobają mi się ograniczenia pod patrol bez przegięć będzie...
4. tylko nie wiem jak mają wystawic hq np w chaosie skoro 1 muszą a w regulaminie jest ze max 2 woundy (u nich min są 3 woundowe bohy)
5. 1 troops przynajmniej ....jaki mogę wystawić troops grey hunterów(których muszę mieć zgodnie z deksem 1+) czy mogę dać blood clawsów?
6. 4 tury??? czemu nie 6 tur to małe punkty w 30-40 minut kończy się taką grę a w opcji 4 tur armie do hth mają duzo w plecy...

Tyle na wstępie ale ogólnie OK
Obrazek

vex
Wałkarz

hq nie jest obowiazkowe ... jest 0-1 na zasadch patrolu

wszystkie koszta sa takie jak w stosownych kodeksach(niestety nic na to nie poradze sorry :roll: )

zasady dzialania broni sa opisane w wh40k 5ed rule book - wiec katarynka powinna dzialac tak jak w podreczniku glownym(nie wiem jak dziala u wilkow) :roll:

ograniczenia co do troops zostaja czyli jak masz 1+ na jednostce w troopsach to niestety musisz ja wystawic ... tak samo u Tau jest :wink:

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Ok rozumiem czyli reasumując nie muszę mieć hq by zagrać np chaosem tau czy tayrkami itd.? a zasada wilków że na każde zaczęte 750 pkt muszę mieć hq co z nią???

No i czemu kurde zbanowałeś dreadnoughty tak je lubię nie da rady przesunąć tego na 34 pkt pancerza:d

I czy myślałeś jednak o 6-ciu turach??? To z doświadczenia wiem jakieś 30-40 minut max na tyle grywam bo na tyle mam wojska max 750 pkt...
Obrazek

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

rozmawialismy dzis z gobem i zastanawiamy sie nad turniejem 18 stycznia z tymze rozwazamy 2 formaty:
ze specjalami na okolo 2500 pkt ->przewidywana mniejsza frekwencja
limited w przediale 2000-3000 pkt
turniej bedzie tydzien po masterze i chyba w 1 weekend ferii. co wy na to?

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Za duze punkty bo:
Znowu bedą opoznienia, a sala pewnie znowu z ograniczonym czasem! A rozgrywanie bitew do 4 tury jest nie fair.
IMO 1,8k maks

vex
Wałkarz

Wilqu pisze:Ok rozumiem czyli reasumując nie muszę mieć hq by zagrać np chaosem tau czy tayrkami itd.? a zasada wilków że na każde zaczęte 750 pkt muszę mieć hq co z nią???

No i czemu kurde zbanowałeś dreadnoughty tak je lubię nie da rady przesunąć tego na 34 pkt pancerza:d

I czy myślałeś jednak o 6-ciu turach??? To z doświadczenia wiem jakieś 30-40 minut max na tyle grywam bo na tyle mam wojska max 750 pkt...
to sa zasady patrolu a wiec nie musisz miec HQ wogule.

Gra wydluzona do 6 tur

Dodatkowo posluchawszy sugestii znajomych bardziej doswiadczonych w organizacji turniejow postanowilem wprowadzic ograniczenie na pojazdy. Sa 0-1 zeby uniknac festiwalu war walkerow i land speederow tudziez razorbackow czy innych devilfishow

aha no i dopisalem cos co mi ze lba wylecialo: Bron "ordnance" zakazana.

To sa dobre rozwiazania na tak male pkt. Obiecuje ze jak turniej wypali a gracze zaczna sie rozbudowywac militarnie beda nastepne turnieje o sukcesywnie zwiekszanym limicie pkt az po sama "Apocalypse"

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

vex luzik pojazd 0-1 mi pasuje bardzo nie będzie 1++++Land speederów .... śmiecia i 2 walkerów czy rhino panzer mini ofensa

Koral zgadzam się z elfem :) Zajebiste poszkodowanie gdy kończy się grę w 4 turze mając możliwość masakry a kończąc na 13:7:/ 1 turniej przypomnijcie sobie 1650 pkt i ilu ludzi było!!!!
Obrazek

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

Aldean pisze:Za duze punkty bo:
Znowu bedą opoznienia, a sala pewnie znowu z ograniczonym czasem! A rozgrywanie bitew do 4 tury jest nie fair.
IMO 1,8k maks
Wilqu pisze:Koral zgadzam się z elfem Zajebiste poszkodowanie gdy kończy się grę w 4 turze mając możliwość masakry a kończąc na 13:7:/ 1 turniej przypomnijcie sobie 1650 pkt i ilu ludzi było!!!!
Panowie trudno mi sie z wami nie zgodzic, jednak jesli bierzecie pod uwage ostatni turniej to zwroccie uwage na to ze bedzie o 500 pkt mniej oraz nie trzeba sie bedzie konsultowac z drugim graczem, ponadto teraz limit czasowy wynosil 2.5 h (krotszy okres udostepnienia lokalu) a nie bedzie klopotu zeby wydluzyc czas do 3 h na bitwe. reasumujac wydluzony czas, mniejsza liczba pkt oraz gra single powinna dac mozliwosc rozegrania pelnego wymiaru gry

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

watpie nie pamietam ktory Tumski ale był na bodajrze 2250 na 4 bitwy w 2 musiałem skonczyc w 4 turze ze wzgledu na słaby zapłon przeciwnika..nie oszukujmy sie poziom graczy jest w szerokiej gamie skilla wiec 3h na ten punktarz to i tak mało.....
Obrazek

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

Wilqu pisze:watpie nie pamietam ktory Tumski ale był na bodajrze 2250 na 4 bitwy w 2 musiałem skonczyc w 4 turze ze wzgledu na słaby zapłon przeciwnika..nie oszukujmy sie poziom graczy jest w szerokiej gamie skilla wiec 3h na ten punktarz to i tak mało.....
wlasnie 4 bitwy, tu bylyby 3

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

Aldean pisze:Za duze punkty bo:
IMO 1,8k maks
na 2250 nigdy eni bylo 4 bitew...to bylo an 1350 ;p

ja osobiscie jestem za 3000k... minimum 700pts pochlonie 2 bohow... a sale moge brac an wiecej...tym razem byl problem bo mialem zciecie z szefowa ;/ i ledwo sie udalo cokolwiek zalatwic, bo ochroniarz mial czas i mogl przyjsc... normalnie moge nawet do 19-20 zaklepac ;)

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

jesli wpuscic imiennych to 700 to 1 boh nawet: for example karol 700+ na smoku
Obrazek

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

Wilqu pisze:jesli wpuscic imiennych to 700 to 1 boh nawet: for example karol 700+ na smoku
u mnie na 3k bohaterowie kosztuja min 1600 pkt wiec na armie mam tylko 1400 co powoduje ze wcale tak duzo nie wystawie
a jak powsadzam lordow na smoka i gape to jeszcze mi odejdzie 450 pkt :O

ODPOWIEDZ