Nie widzialem jeszcze konkretnych ograniczen dla Hord, wyszla mi taka rozpiska:
Lord czincza, dysk 335
słoma, enchanted shield, morrslieb, golden eye
Exalted khorna, jugger 184
shield, flail
caddy, 2 scrolle 135
6 psów 36
6 psów 36
5 psów 30
5 horsemen slaanesha, flail, muzyk 91
5 horsemen slaanesha, flail, muzyk 91
14 marauder, shield, muzyk 74
6 knight khorna, sztandar, muzyk, raptorous 320
6 knight khorna, sztandar, muzyk, warbanner 325
4 ogry khorna, 2rak, muzyk 220
3 dogry 2rak 231
helka 205
Total: 2313
Maruderzy zapychaja core'a i trzymaja caddyego, chcialem dwóch ale to daje 11 DD, a szkoda mi punktow na drugiego z tylko jednym scrollem. Kolejnym znakiem zapytania byl BSB z Banner of the Gods i nie wiem czy dobrze ze z niego zrezzygnowalem. Prosze o uwagi.
Hordes of Chaos 2313
pula- 2
2x caddy- 2
1szy scroll- 1
3 kolejne scrolle- 6
w sumie 11DD
Khornowemu herosowi by się jakaś magiczna broń przydała, a lord lepiej imo dać albo morslieb, albo oko, bo dają prawie to samo i niepotrzebnie płacisz 2 razy.
Poza tym to ciężko może być tak grać, jak wszystko prawie ma marki khorna, bo niby masz dużo śmieci do zastawiania, ale strzelająca armia Ci je w ture/dwie zdejmie.
2x caddy- 2
1szy scroll- 1
3 kolejne scrolle- 6
w sumie 11DD
Khornowemu herosowi by się jakaś magiczna broń przydała, a lord lepiej imo dać albo morslieb, albo oko, bo dają prawie to samo i niepotrzebnie płacisz 2 razy.
Poza tym to ciężko może być tak grać, jak wszystko prawie ma marki khorna, bo niby masz dużo śmieci do zastawiania, ale strzelająca armia Ci je w ture/dwie zdejmie.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Nie do końca rozumiem co wy za DDki liczycie...
Na PGA jest ograniczenie tylko power diceów, dispell nie jest w żaden sposób limitowany.
Na PGA jest ograniczenie tylko power diceów, dispell nie jest w żaden sposób limitowany.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Kiedy to rozpisywalem nie widzialem jeszcze CS, przygotowalem sie na wersje Furiona. W takiej postaci moge wrzucic druga helke, ale w sumie nie jestem pewny czy w ogole bedzie potrzebna. Wydaje mi sie jednak ze BSB z Banner of the Gods bedzie kluczowy, bo wtedy takie kawalerie przyjmuja prawie wszystkie szarze. Nie wiem tylko czy wrzucic sztandar kosztem dogrow czy helki.