PGA- Dyskusja ogólna.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Raczej nie....MR psow to fluffowe i od dawien dawna znak rozpoznawczy psow a dokladnie obrozy<Collar of Khorne>. Zmiana zasad horrow to rekompensata za brak scrolli i horry koszt 1 lv dla heraldow nurgla i slaanesha
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Lucas
Chuck Norris

Post autor: Lucas »

CS nawet spoko, ale rozumiem uwagi przedmówców.

Imho Banshee nie powinno zajmować slota hero, a hydra powinna być 0-1

Animosity stawi się w licznym składzie;)

Pozdrawiam
Lucas

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

karlee pisze: Jakos na turniejach bylo tak juz od wyjscia booka do imperium, i imperium nie stanowilo 4 na 10 pierwszych miejsc masterowych...
No niezupełnie - pamiętam jeszcze imperialne apogeum - Master blaster, 29 czołgów było. Czyli 15 graczy imperium, w tym jeden klimaciarz :P

I końcówkę ostatniej ligi, gdzie parę osób nabijało punkty klimatem 4x2.

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Klimaciarz to ja, ale klimat był z przymusu bo nie zdążyłem pomalować drugiego złoma na czas :)

Moim zdaniem CS jest w miarę ok, VC Lord nie musi zajmować herosa. Ograniczać trzeba wrighty a nie banshee, bez bansee są mocniejsze bo nie ma z nimi challenga i taki altar zasysają w turę.

Szkoda, że nie można dublować czołgu bo w tej armii poza działami, tankiem i altarem nie ma niczego z czym można się bić z nowszymi armiami. Imperium turniejowo błysnęło w poprzednim sezonie a teraz sunie równią pochyłą w dół.

Nie piszę tego po to żebym miał lepiej bo na PGA nie będę na turnieju.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Jak juz skonczycie mariudzic to powiedzicie bo chce zacząc zrobic rozpiske i ją potestowac.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

twardochleb
Chuck Norris

Post autor: twardochleb »

lol mountain rangersi dopuszczeni :P

Szkoda, ze jednak nie bedzie FCSa...

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Barbarossa pisze:
karlee pisze: Jakos na turniejach bylo tak juz od wyjscia booka do imperium, i imperium nie stanowilo 4 na 10 pierwszych miejsc masterowych...
No niezupełnie - pamiętam jeszcze imperialne apogeum - Master blaster, 29 czołgów było. Czyli 15 graczy imperium, w tym jeden klimaciarz :P
jesli dobrze pamietam, zaden z tej 15 nie byl w top10 :wink:
porownanie czolgu do WLC jest... :roll: (z dupy)
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

twardochleb pisze:lol mountain rangersi dopuszczeni :P
Nie widzę w tym nic dziwnego..

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Barbarossa pisze: No niezupełnie - pamiętam jeszcze imperialne apogeum - Master blaster, 29 czołgów było. Czyli 15 graczy imperium, w tym jeden klimaciarz :P

I końcówkę ostatniej ligi, gdzie parę osób nabijało punkty klimatem 4x2.
A jesli na masterze bedzie np. 17 graczy WE, a w tym 58 regimentów luczników i 67 regimetow driad to tez powod zeby to zbanować ?

A ilu graczy EMP bylo na masterach po Masterze Blasterze ? Lub przed ? Bo ja jakoś pamiętam ze zwykle nie więcej niż lizakowych, WE czy bretońskich...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Leśnik
Mudżahedin

Post autor: Leśnik »

DolmiR pisze:
twardochleb pisze:lol mountain rangersi dopuszczeni :P
Nie widzę w tym nic dziwnego..
Bo Dawidzie często grasz na fajnych turniejach w wlkp :wink: Nie każdy ma tak liberalne i wyloozowane podejście do wfb.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

hmmm... ktos tu porownuje tanki do lucznikow i driad...?

czy czasami rangersi nie byli do poprzedniego codexu dwarfow...?
oczywiscie taak tylko pytam ;)

no i jestem za 0-1 rarow... co przegietego w 2 orlach WE? nic bo ich nikt nie bierze... a juz 2 trebusze niby takie nic ale w armii ofensywnej jak bretka to juz wg mnie sporo...o 2 hydrach nie trzeba mowic nic jak i 2 treemany czy latarki...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

twardochleb
Chuck Norris

Post autor: twardochleb »

Rangersi sa jednostka z łajt dłorfa. Ostatnio gralem nimi na turnieju jakies 2 lata temu. Co nie zmienia faktu, ze sa odrobine wygieci.

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

- Max 10 kości magii moze zostać uzyte w trakcie fazy (liczą sie wszystkie uzyte kosci, bound=koć, jak w zasadach ogólnych) (oczywiście chodzi mi o armie demoniczne)

To ograniczenie jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe i bez sensu :roll: Może armie dowodzone przez wrone niech mają takie ograniczenie a reszta niech ma te magiczne 12PD :?:

- Siren Song jest zbanowany - nie wolno go uzywać.

To mogę zrozumieć, ale IMO to straszne gejostwo...
Obrazek

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

twardochleb pisze:Rangersi sa jednostka z łajt dłorfa. Ostatnio gralem nimi na turnieju jakies 2 lata temu. Co nie zmienia faktu, ze sa odrobine wygieci.
Odrobinę wygięte jest jedynie to co niesie muzyk ;)
A to też sprawdza sie tylko na niektore armie a właściwie jedna...

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

KOOBA.84 pisze:Zdecydowalismy się wiec na udezenie chirurgiczne, majace na celu wyciecie jedynie „chorej” tkanki, ale nie obu nóg i lewej ręki przy okazji.
Jak dla mnie, to metafora powinna wygladać trochę inaczej -usunęliście tylko najbardziej widoczne na zewnątrz organizmu symptomy choroby, jej ognisko pozostawiając nietknięte.

Dlaczego rezygnacja z Furionowego CSa i wprowadzenie waszego jest dla mnie wielkim , ogromnym rozczarowaniem, sprawiającym ,że PGA z turnieju "muszę tam być" stał się dla mnie "chyba raczej sobie daruję" ?

Może wyjaśnię co sprawiło,że zrezygnowałem z turniejów WFB dwa lata temu. No więc Cyel przychodzi na turniej z nadzieją na ciekawe, pełne strategii i taktyki bitwy i...
bitwa 1. Bieg do gunlineu wspartego, bo jakżeby inaczej tylkoma PD ile tylko można wcisnąć. Zabawa? Do dupy. Startegia? Żadnej. Może w następnej bitwie.
bitwa 2. Lizaki czy inne WE lądują na stole a ja się zastanawiam, czy nie pomyliłem się biorąc swoją armię do WFB a nie Eldarów czy Nekronów. Zabawa -żadna. Strategia -jakiej bym nie zastosował skirmishera klockiem nie złapię. Ech... Wszystko tow sparte oczywiście turlactwem PD
bitwa 3 - może teraz będzie to wyczekiwane starcie armii pełne strategicznego kmineinia? Nie... tym razem jednostyki przyglądają się jak wielki wart połowe punktów armii potwór a la smok czy Slaan a)zostanie ustrzelony i wygram b) nie zostanie ustrzelony i nie wygram. Strategia -minimum. Zabawa -żadna
bitwa 3. znów bieg do gunline, tym razem świetny, bo bez 12-14 PD turlanych przez przeciwnika zamiast przesuwania oddziałów. W końcu krsnoludy. Za to oczywiście jednostka, którą każdy polski gracz powinien ukochać -nie tylko nie trzeba nią sprytnie manewrować, ale wręcz nie mozna. Trzeba tylko dobrze turlać -kowadło. Zabawa -.... Strategia - .....

Efekt -niezależnie czy wygrywałem czy przegrywałem wszystkie bitwy były głupie, nudne, zmulające i nijak nie polegające na umiejętnościach.

CS Furiona uderza we wszystkie te aberracje. Wasz nie. Dlatego jest wielkim rozczarowaniem.

Co więcej CS Furiona jest solidnie przedyskutowany, a wasz dopiero trafia na forum opinii publicznej. Niejako stawiacie tu graczy przed faktem dokonanym -nie ma czasu na zmiany- zarazem sami nie wierząc w te swoje zasady -nie minęło pół dnia od publikacji a juz pod naciskiem krytyki wycofujecie się ze swoich rozwiązań.

Inna sprawa,że wydaje mi się,że Demony przycięliście niezbyt skutecznie -usunęliście tandetne prostactwa dla prostolinijnych pg ale siła armi wdg mnie niewiele została ruszona.

Jedno za to dobraliście celnie -odwołanie do Wojen Klonów w nazwie turnieju - to mniej więcej dostaniecie zamiast oryginalnych, ciekawych rozpisek, ciekawych strategicznych bitew. Klony i turlactwo.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Zastanawiałem się nad tym ograniczeniem magicznym. Proszę w jakiś sposób ograniczyć lizaki, skaveny i haje. Średnio te armie mają ponad 13 kości i nie gorsze bound spelle. Proszę zauważyć różnicę zasięgów. Średni zasięg to 24 cale, a szczurze pioruny dają mocno po dupsku.
Jeśli chodzi o cięcie rejrów zgłaszam również do tej kategorii Salamandry.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Potnijmy jeszcze Orki, Khemri, Bestie, i pozostałe tak, żeby pociete Demony znowy wskoczyły hurtowo na podium.

Bogins, jak Cię lubie, to czy Ty czasem czytasz co piszesz?

Pozdrawiam

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

czy nie uważacie ze jest troche za poźno aby tworzyć nowy CS? Czy nie widzicie ze przycinając bardzo vc i troche DL po prostu bedzie wysyp 20+ armi mortali sporo DE i powrot Imperiow i Welfów? Czy to na pewno o to chodzi?

Jezeli 9 kostek bez rekasta i sciecie "przegietej" banshee ma rownowazyć gre z nieprzegietymi 12 kostkami dla 3 magow mortalowych, z +2 to cast każdy + 2 heleny i masa rycerzy z magicznymi atakami to...

good luck, have fun :?

to tylk o1 z przykładow, ja na przyklad chcialem wystawic 2x jugger + 1 bloodcrusher champion a tu psikus, nie da sie ;/

jeżeli co 2 mastery mamy robić szopkę z przycinaniem na szybko najnowszej armi i zmienianiu cs-a dla tych prawie najnowszych, to troche odechciewa się grać... ale jak ktoś ma za mało roboty i lubi sie kłucić to

good luck...

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

PGA to turniej którego nie można opuścić, jeszcze w mysiej atmosferze to już wogóle :)
Kraków zjawi się w licznym gronie.
PZdr

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Każdy płacze i płacze, a ludzie i tak przyjadą chcąc nabić pkt do ligi takie moje zdanie. Przestańcie się już użalać nikt nie kazał Wam grać DL i VC...
Obrazek

ODPOWIEDZ