Demonicznie Błyszczące Oczy

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ismael
Wodzirej

Demonicznie Błyszczące Oczy

Post autor: ismael »

Witam,

Mam pytanie: jak w prosty sposób zrobić figurce błyszczące / demoniczne oczy. Chodzi mi dokładnie o oczy w kolorze czerwonym. Zwykła czerwona kropka jakoś tam wyglada, ale nie ma efektu "świecenia / błysku" jeśli wiecie o czym mówię. Chciałbym, aby był to efekt oddający magię / istotę pozaziemską / demona.

Nie pytam tu o jakieś bardzo wyszukane techniki malarskie, tylko coś prostego, co będzie dobrze wyglądać. Może poprostu wystarczy użyć jakiejś konkretnej farby lub potraktować czerwony lakierem błyszczącym?

Uprzejmie proszę o wskazówki - najlepiej wraz z podaniem konkretnych nazw potrzebnych produktów.

Zaznaczam, że jestem totalnym amatorem w te klocki, więc proszę tłumaczyć łopatologicznie.

Pozdrawiam
-ism

Awatar użytkownika
Archont
Wałkarz

Post autor: Archont »

oczopek
Mudżahedin

Post autor: oczopek »

jeśli chcesz zeby naprawde błyszczały wystarczy nałożyć kropelke kleju typu super glue

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Post autor: Adamdo »

można też pomalować oczy jak gemy, też będzie dobrze
Obrazek

Awatar użytkownika
ismael
Wodzirej

Wszystkim dziękuję za radę.

Archont - oczy z poradnika wyglądają świetnie, ale to chyba przekracza moje umiejętności :( No i potrzebuję je mieć w kolorze czerwonym raczej.

Oczopek - a z upływem dni nie będą wówczas matowieć?

Pozdrawiam
-ism

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

super glue może matowieć (zależy jak się potem będzie przechowywać - czy w zamknięciu czy w przewiewnym miejscu), lepiej dać błyszczący lakier
Obrazek

Awatar użytkownika
ismael
Wodzirej

Aha. Jakiej firmy lakier poleciłbyś do takiego celu?

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Sorry, mazanie figurki klejem to pomysł z d... lekko. Co do pomysłu z lakierem to też nie jestem pewien, czy uzyskasz pożądany efekt.

Popróbuj z tym tutorialem, tyle że zielenie podmień na odcienie czerwonego.
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

jakikolwiek byle błyszczący, na tym polu nie mam dużych doświadczeń ale VGC błyszczący nawet by się sprawdził (2 razy tylko z niego korzystałem)
Obrazek

Awatar użytkownika
Chmura
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Chmura »

Jesli model nie jest strasznie maly to mozesz pobawic sie w doktora Frankensteina, wprawiajac modelowi diodki led w glowe :) i efekt jak u terminatora :). Jednak ostrzegam ze to jest mnostwo roboty i zeby nie dostac cholery to lepiej stosowac to tylko przy wiekszych modelach ( a najlepiej pojazdach i pancerzach wspomaganych do Wh40K, np. TAU ).

ODPOWIEDZ