PGA- Dyskusja ogólna.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

thurion pisze: trafiasz na dwarfy i plyniesz jak dziecko nie trafia do mnie jakos ta Wasza koncepcja ;)... no i gleboko wierze ze stali bywalcy masterow nie rzuca sie nagle na Warriorow jak gospodyni domowa na baleron
jaka jest szansa ze trafisz krasnale? Minimalna.
thurion pisze: p.s.
+1 do casta jest na mega plewnej magii tzeentcha, jak chcesz grac na 4 magach tzeentcha to bym se z toba chetnie zagral pierwsza bitewke :)
Skull of Katam. 2 magof teczy 2 magof nurgla<+1/+2 do casta> mocne jak cholera.
thurion pisze: Crus to pamietam ze pisal ze do nowych Lizakow chce grac warriorami... ale czy Wy musicie grac tym co jest w chwili obecnej (pfuj, w chwili obecnej wydaje sie) najmocniejsze? znajdzcie se armie Panowie :P
Gramy czym chcemy. CS na PGA powoduje ze nie mam armii wiec szukam innej. Proste;p
thurion pisze:
Malal pisze:Zapewniam Cie ze nie wygraja a czolowka sie przezuca na cos innego :wink:
nie zalamuj mnie :roll: bez urazy ale jak zobacze ciebie robsona i moze jeszcze darka z warriorami to was wysmieje :D

pzdr
Ktos wiecznie zapowiadajacy ze bedzie i nigdy nie przybywajacy raczej nie ma jak sie smiac :wink:
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Malal pisze: jaka jest szansa ze trafisz krasnale? Minimalna.
Moze i faktycznie troche zbyt lokalne myslenie... ale bardzo bym chcial zebyscie z tymi swoimi combosami trafili Szymona albo Gogola :)
Malal pisze: Skull of Katam. 2 magof teczy 2 magof nurgla<+1/+2 do casta> mocne jak cholera.
chcesz trzymac 4 magow w 6 calowej srednicy? Włoski ChD sprzed 2 lat to chyba twoja bitwa ;)
Malal pisze: Gramy czym chcemy. CS na PGA powoduje ze nie mam armii wiec szukam innej. Proste;p
jak brakuje ci figurek do demonow to sie popytaj kolegow czy maja, np mnie ;)
Malal pisze:Ktos wiecznie zapowiadajacy ze bedzie i nigdy nie przybywajacy raczej nie ma jak sie smiac :wink:
na PGA jeszcze sie nie zapowiedzialem ;) a okazje do smiania predzej czy pozniej napewno znajde ;) i nie nigdy tylko rzadko :wink: kiedys tam mimo wszsytko sie pojawiam :P

Malal
Kretozord

Wloch nie mial calkowiecie zjebanego pod wzgledem zasadowym i zupelnie zelowego booka w ktorym odzial za 120 pkt 20 modelowy ma immune to panic terror i fear. A siedza w nim modele z markiem nurgla i teczy :? Nawet mnie to odrzuca.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Malal pisze:Wloch nie mial calkowiecie zjebanego pod wzgledem zasadowym i zupelnie zelowego booka w ktorym odzial za 120 pkt 20 modelowy ma immune to panic terror i fear. A siedza w nim modele z markiem nurgla i teczy :? Nawet mnie to odrzuca.
bez kitu chetnie zagram z taka armia :) tzn 4 magow + 2 helki, jak sie pojawie to poszukam partnera na 1sza bitwe :)

black tongue + infernal puppet powinien skutecznie leczyc z takich pomyslow... do tego 2-3 razy rycerze + dragon ogry :)

p.s.
a i zeby nie bylo, rowniez uwazam ze ten CS dla demonow i vc jest przegieciem paly... przy nietknieciu reszty
Ostatnio zmieniony 28 paź 2008, o 18:29 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.

Malal
Kretozord

Jestem ciekawy ktory pupet pierwszy dziala :wink: Black slabo dziala jak sie rzuca 2 czary na 4+ z 2 kosci oraz potem 2 czary na 6+ z 3 kosci :wink: W tej rozpie tez sa 2x rycerze :D

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Jankiel, Sexrocket i Scimitar mają racje ale co tam wazne by przyciąć DE. Przeciez po tylu latach jak mają lepszy kodeks to nie mają prawda byc wyzej niz zawsze! NA SAM TYŁ MORNCZNIAKI! Przez tyle lat tam siedziałyście to dalej mozecie!

( Załosne myślenie )

pzdr.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Pendant jest bardzo dobry, ale jako standardowe wyposażenie bohatera na smoku czy CO. Takiego standardowego rzeźnika. Ale już jest słaby, jezeli lord miał być alternatywą dla RBT i miał słuzyc do rozprawiania się z large targetami. Ward na 3+ dla takiego koleisia to owszem, dużo. Ale zginie w drugiej turze hth nabijając może dwie rany. Dlatego w takiej wersji jest już słabą opcją. Mozna go wystawić tylko na smoku. Ale z racji tego, że smoki są obecnie mało grywalne, to zostaje tylko opcja dużego maga. Ot standardowe, krótkowzroczne myślenie, takie samo, jak bylo przy ASF dla HE. Boże, jakie przegięcie. Granie z HE w ogóle nie ma sensu. Battle umarł. ASF jest tak przegięte, że koniecznie trzeba coś zrobić. Pomarudziło się, popieprzyło głupoty i okazało się, że żaden z narzekających nie miał racji. Z VC było podobnie - przegięte Vargwulfy i black coache, warzywne wraithy (przecież nikt nie wystawi oddziału za 300 pts, który schodzi od jednego magic missile). Minęło kilka miesięcy i okazało się, że "znawcy" znów pieprzyli głupoty. Teraz w DE na celowniku jest pendant i hotek, bo to przedmioty tak ewidentnie przegięte, że nawet szkoda o tym rozmawiać. I tak samo, jak w przypadku HE nawet nikt nie zadaje sobie specjalnie trudu na całościowe spojrzenie na armię, na wszystkie mozliwe kombinacje i na rodzące się w ten sposób przegięcia. Trudno - pogadamy za 5 miesięcy.

Ja w ogóle rezygnuję z pendanta w swojej rozpisce - po co mi on? Kto ma go używać? W jakim celu?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Malal
Kretozord

Rozumiem przyciecie DoC i VC a innych nie ale przyciecie wraciakow do 3 modeli czy praktyczne blokowanie rarow w demonach to nie jest halo. Opcja 10 pd dla obu armii jest malo zrozumiala.Choc w wypadku VC mozna to tlumaczyc recastem tej armii, ale w demonach? Nie mam +1/+2 do casta jak WoCH, przegiety power vortex blokuje inne rzeczy na heraldzie teczy. Limit 3 hero dla demonow takze jest niezrozumialy.......Podobnie jak slot Rara w wypadku GD. GD juz raczej powinien blokowac slot hero niz Rara. I jednak dac 4 hero demonow a nie z dupy 3. Bo teraz sami heraldzi sa zadna alternatywa dla GD.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Niezła walka. Wychodzi ładnie na jaw jak wszyscy wystawiają pendant i jak się go lekko przytnie to już, że DE są strasznie obcięte :D Armia DE opiera się na pendancie? Interesting. bsb z pendantem i enchanted shieldem na darksteedzie nadal ładnie przytrzymuje rozne rzeczy. Można pendanta nie wystawiać skoro taki się zrobił "słaby" macie dużo fajnych innych kombinacji. Ward 3+ nadal jest mega dobry, szczegolnie za 35pkt kiedy to ward 4+ czesto w innych armiach kosztuje 45pkt (Empire, TK, Dwarfy) albo w lizakach za 30pkt ward 4+ na Siłe 5 i wiecej. Obcięcie pendanta jest tak delikatne, że aż śmiesznie się czyta to co piszecie.
Pozdro

Malal
Kretozord

Nie spamuj mi tu, dobrze wiem ze chcesz by moje pytania do Orgow sie rozmyly w morzu spamu :wink:

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Zgadzam się że demony powinny mieć możliwość wystawienia czterech Heraldów. GDeamon moglby wtedy zajmować Lorda, Hero i Rare i będzie tak jak jest teraz i jak było w starym booku do Hord.
pozdro

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Crusader tu chodzi o to ze jego główne zastosowanie poszo sie je**c
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

jego glowne zastosowanie --> niezabijalny lord? nie da sie tak :P musi byc jakis minus itemu za 35 pkt.... i takspokojnie moze zatrzymac potwora jak masz ard 3+...

Malal
Kretozord

Raczej lorda i herosa po prostu :wink:

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Rozumiem, ale uważam, że to jego główne zastosowanie było zbyt proste i zbyt mocne :) Ward 3+ nadal sprawia ze Chaos Lord na smoku ze słomkom nabija na takim kolesiu z savem 1+:
-trafia góra 3-4 razy a smok 3 razy
-ranią 5-6 razy
-3 save'y zdane czyli 2 lub 3 wardy
-0 lub jedna rana
Czy to jest słabe?
Pozdro

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

i takspokojnie moze zatrzymac potwora jak masz ard 3+...
Smoka? Greater demona? Na jedną turę.
Ward 3+ nadal jest mega dobry, szczegolnie za 35pkt kiedy to ward 4+ czesto w innych armiach kosztuje 45pkt (Empire, TK, Dwarfy) albo w lizakach za 30pkt ward 4+ na Siłe 5 i wiecej. Obcięcie pendanta jest tak delikatne, że aż śmiesznie się czyta to co piszecie.
To nie chodzi o to, czy pendant jest dobry, czy nie. Chodzi o to, że wypada pewien typ bohatera czy może inaczej - jednostka o konkretnym, wyspecjalizowanym zastosowaniu. Mozna ze wepchnąć pendanta do rozpiski, jasne. Można go dać lordowi na smoku i już jest bardzo dobry. Tylko wydaje mi się, że granie lordem na piechotę jest trochę ciekawsze, niż arcymagiem czy lordem na smoku.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Tak bo potem dosteje Outnumber fear i płynie.
Tak niezabijalny Lord który i tak co robi poza staniem? Wybija Ci poł armii? Nie, wiec ocb?

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Widze, że nikt nikogo nie przekona.
Skoro nic nie robi to wystawcie co innego. Skorzystajcie z tego że jest taki turniej i wystawcie swój wariant rozpiski bez pendanta. Na pewno nie macie tylko jednej rozpy.
Pozdro

Awatar użytkownika
Młynek
Chuck Norris

Post autor: Młynek »

W pełni zgadzam się z jankielem i gargiem. I dodam ,że pendant pomimo swej mocy bitwy darkom nie wygra tą 6 zawsze można rzucic a często pod takiego kolesia ustawiona jest cała rozpiska bo można się obejśc bez bolców itp. Rozwalacie koncepcje generało dark elfickim i nieświadomie zmuszacie do powielania standardu jakim będzie arcymag :(

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Nie moge bo mi Lataczy przy cieli i nie wystawie smoka i manticory wiec moja druga rozpa tez poszla sie je**c... Bede musiał wymyslisc jeszcze cos innego ale niestety nie mam na tyle figsów by złozyc cos totalnie innego. A jak nie to bede musiał jechac na tej rozpe na smoku.

ODPOWIEDZ