PGA- Dyskusja ogólna.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Skoro nic nie robi to wystawcie co innego.
Wystawię. Albo przyjadę HE :)
Po prostu śmieszą mnie robione na kolanie CS oparte na przesądach, a nie na faktach.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

GarG pisze:Tak bo potem dosteje Outnumber fear i płynie.
Tak niezabijalny Lord który i tak co robi poza staniem? Wybija Ci poł armii? Nie, wiec ocb?
chyba przestalismy mowic o przedmiocie za 35 pkt...

masz racje.... beznadziejny khaleth.... nie zabija calej armii przeciwnika i nie wygrywa biutwy na 2+.... dodatkwo na swojuego warda nie ma przerzutu ani nic takiego...

a jesli nie potrafisz sobie poradzic z oddzialami mogacymi ci zalozyc fear outnumber lub chcesz szarzowac nieodornym na nic kolesiem na smoka to przykro mi ale moze wfb to po prostu gra nie dla ciebie...
że pendant pomimo swej mocy bitwy darkom nie wygra tą 6 zawsze można rzucic
skoro 6 zawsze mozna rzucic wez talisman of protection.... oszczedzisz 20 pkt a i tak dziala...
często pod takiego kolesia ustawiona jest cała rozpiska
z demonami i vc jest tak samo a jakos nie narzekasz, ze nie bedzie mozna wystawiac juggerow greater demonnow i lorda z 6 pd

jak na prawde jedyna opcja dla ciebie lorda walczacego jest pendant to graj na magiczce...

p.s. standardem jest wlasnie lord walczacy a nie magiczka sadzac po arenie...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Demons of Chaos
- Max 3 hero na armię
- Keeper of Secrets, Bloodthirster, Lord of Change zajmuje slot rare
- Herald na juggernaucie z save 0+ zajmuje slot rare
- Max 10 kości magii moze zostać uzyte w trakcie fazy (liczą sie wszystkie uzyte kosci, bound=koć, jak w zasadach ogólnych)
- Siren Song jest zbanowany - nie wolno go uzywać.
- Banner of sundering jest dopuszczony, ale daje -1 do casta zamiast -2.
- Max 2 oddziały Flesh houndów na armię
- Zakaz dublowania slotów rare.
tak se mysle... dlaczego keeper przy zbanowaniu syreny zjada slot rare? czy ja czegos nie wiem :D ?

sundering, po co ta zmiana?

IMO demony powinny miec standardowe 12 kosci z tym ze ograniczenie do max 1 master of sorcery w armii ;)

a tak ogolnie zgadzam sie z Jankielem, CS robiony na kolanie, dalej nie kumam czemu olaliscie CS Furiona, budacy kontrowersje... ale dyskutowany od jakichs 2 miechow...

pzdr

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

"standardem" Shino jeśli to jest taki uber pro standard i lord z Pendantem jest taki dobry to dlaczego DE były ledwo w top10? No super. Mi napewno nie chodzi o to by jaki kolwiek przedmiot wygrywal gre ale własnie probuje Ci to uświadomic ze nie wygrywa a ty w tym momencie sam sobie zaprzeczasz.
I nie mam problemu z takimi rzeczami no chyba ze na woundy rzuce same jedynki i nic nie zabije ( zadarza sie) to wtedy mozna miec taki problem.
No coz ty go nie masz bo TK są ITP wiec co sie dziwic ze nie przejmujesz sie takimi drobiazgami...

Pogadamy za jakis czas bo teraz to szkoda czasu.

pzdr.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

To wywalajac Demony i VC powiedz mi jakie miejsce na Arenie zajęły DE w stosunku do reszty armii, bo chyba na podium wejdą w przeciwienstwie do wielu innych.

Pozdro

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

"standardem" Shino jeśli to jest taki uber pro standard i lord z Pendantem jest taki dobry to dlaczego DE były ledwo w top10?
gdzie byli ledwo w top3? na arenie? bo wyzej byly dl i vc ostro ciete przez ten cs... we wrocku byly juz dosc wysoko patrzac na wyniki...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

tak mi jeszcze jedno przyszlo na mysl.. skoro treeman, hydra, steam tank czy varghulf moze byc brany tylko raz... to chyba normalnym powinno byc wprowadzenie 0-1 na hellcannona ;) ogolnie zakaz dublowania rarów i max 2 takie same specjale (zakaz tryplowania i 3 takie same u HE) to BARDZO DOBRE rozwiazanie sprawdzane od wielu lat na euro...
im dluzej mysle tym bardizej jestem utwierdzony w zdaniu ze ten CS Wam Panowie nie wyszedl...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Mam podobne odczucia. Eurociecia na sloty wystarczaja. I nawrzucaliscie tutaj tyle szczegolow, ze szkoda gadac. Akurat sie wszyscy beda wczywtywac, ze pendant ma na 3+ ward. Wolalbym CS furiona.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Moim zdaniem regulamin jest w miarę zbalansowany - przycina Demony i VC (i kilka innych głupot), ale nie powoduje, że Nimi grać nie można, co było przy FCS. Furionowy CS z dwóch oczywistych powodów spowodowałby na pewno jedno - małą frekwencję o czym zresztą rozmawiałem z Bladym i Wojtasem na Masterze we Wrocku.

Jedno nad czym się warto zastanowić to albo zmianę 12 PD dla Demonów albo ograniczenie 10 dla innych armii które moga się wystawić czarująco np: Skaveny na 12 PD czy nowy Chaos w którym czary są dużo lepsze niż czary demoniczne i można mieć w Tzeentch-u +2 to cast na magach (o czym się teraz bardzo dobitnie przekonałem grająć we Wrocku). VC z 10 kostakami są dalej bardzo dobre, bo mają recast i swój najważniejszy czar rzucają na 3+. Jak robimy ograniczenia to dla wszystkich którzy są mocni - czar nr 1 w Tzeenth-u demonicznym jest taki sam jak czar nr w Warrior-ach, a IMO czar nr 1 w Warrior-owym Nurglu to skrajne przegięcie.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Akurat Hellcannon rzeczywiscie powinien byc 0-1. Bede grał WoCh i we Wrocku jak nim grałem to widać było, że jest naprawde mocny.

Pozdro

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

thurion pisze: to chyba normalnym powinno byc wprowadzenie 0-1 na hellcannona ;)
Zgadzam się z Thurionem - ta maszynka jest cały czas mało zbalansowana, przez choćby zasady "Niezłomny" :D

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

skoro treeman, hydra, steam tank czy varghulf moze byc brany tylko raz... to chyba normalnym powinno byc wprowadzenie 0-1 na hellcannona
Czemu? Przeciez Helka nie jest jakas przerazajaca.. Ot, nieco silniejsza katapulta mogąca pogryźc ździebko, do tego pocieszne miscasty. Za jakies horrendalne punkty. Sam Thurion śmiał sie z rozpy Malalana dwóh Helkach.. Zreszta zupełnie nie wiem wieszania psów kotów i innych zyjątek na tych WoC. Lajtowa armia, bedzie irytowac, ale nic spektakularnego. To że ktos sie podnieca magami z +2 do casta.. Coż. ASF HE tez sie duzo ludzi podniecało.
ogolnie zakaz dublowania rarów i max 2 takie same specjale (zakaz tryplowania i 3 takie same u HE) to BARDZO DOBRE rozwiazanie sprawdzane od wielu lat na euro...
Czasy się zmieniają, sa rary i... Słabsze rary. Te pierwsze rzeczywiscie lepiej ograniczyc, po co ograniczac te drugie?
im dluzej mysle tym bardizej jestem utwierdzony w zdaniu ze ten CS Wam Panowie nie wyszedl...
Chyba lepszy taki jak żaden, to po pierwsze :) A po drugie - bez żadnych testów nikt od razu idealnego nie napisze. Furiona jest oparty imo na błędnych założeniach - bo tnie wszystko. Ten próbuje zaradzic najbardziej kłującym w oczy przegięciom. Oblokamy :) Może będzie dosc.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

To wywalajac Demony i VC powiedz mi jakie miejsce na Arenie zajęły DE w stosunku do reszty armii
Czwarte. Wyżej były skaveny, WE i bretka.
gdzie byli ledwo w top3? na arenie? bo wyzej byly dl i vc ostro ciete przez ten cs...
Chyba nie widziałeś wyników Areny.
a IMO czar nr 1 w Warrior-owym Nurglu to skrajne przegięcie
Bardzo dobry. W sam raz na przegiętych lordów DE z pendantami :)
Ostatnio zmieniony 28 paź 2008, o 21:00 przez Jankiel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Crusader pisze:Akurat Hellcannon rzeczywiscie powinien byc 0-1. Bede grał WoCh i we Wrocku jak nim grałem to widać było, że jest naprawde mocny.

Pozdro
a ja tam dalej twierdze to samo co twierdzilem miesiac temu ;) ze Warriorzy na duze pkt i na male to dwie zupelnie rozne armie, na male pkt sa armia bardzo mocna porownywalna do demonow czy skavenow na te pkt... natomiast na duze sa armia po prostu normalną... wcale sie nie obraze jak PGA mnie z tego bledu wyprowadzi :twisted:
Czemu? Przeciez Helka nie jest jakas przerazajaca.. Ot, nieco silniejsza katapulta mogąca pogryźc ździebko, do tego pocieszne miscasty. Za jakies horrendalne punkty. Sam Thurion śmiał sie z rozpy Malalana dwóh Helkach.. Zreszta zupełnie nie wiem wieszania psów kotów i innych zyjątek na tych WoC. Lajtowa armia, bedzie irytowac, ale nic spektakularnego. To że ktos sie podnieca magami z +2 do casta.. Coż. ASF HE tez sie duzo ludzi podniecało.
Thurion nie wiedzial wtedy ze LS oleje gadke Phila i Helka bedize szarzowala 12 cali ;) po uswiadomieniue przez Malala jak to bedzie juz tak nie twierdzi ;)
Ostatnio zmieniony 28 paź 2008, o 20:59 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

nie moge was słuchać, narzekacie ze DL nie ma 12PD... no fakt jak by miał 12PD to sie nagle okazuje ze nie ma zadnych ograniczeń :)
darek
Moim zdaniem regulamin jest w miarę zbalansowany - przycina Demony i VC (i kilka innych głupot), ale nie powoduje, że Nimi grać nie można
czekam aż przyjedziesz vampirami na ten turniej, więc nie pisz proszę ze są zbalansowane przycięcia...

dl stracil 1 hero i 2PD
VC starciły 2 herosów helm,drakenhofa,wrajty,rekast i 2PD coś zostało?

cale szczescie mam już zaklepane 2 heleny JUPI!! :evil: :twisted: szukam dalej moze dla malal zabraknie szczwany plan :P

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Dalmar pisze:Moim zdaniem regulamin jest w miarę zbalansowany - przycina Demony i VC (i kilka innych głupot), ale nie powoduje, że Nimi grać nie można, co było przy FCS...
Nie mogę się zgodzić. Jak się przyjrzysz dokładnie Furionowemu CS-owi pod kątem VC i temu z PGA to wyjdzie, że ograniczenia na PGA wcale nie są dla VC jakoś radykalnie słabsze za to ograniczenia dla innych armii zdecydowanie tak. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że na Furionowym CS-ie VC są mocniejsze niż tutaj bo u Furiona wszystko jest ostro pocięte, a tutaj na dobrą sprawę tylko VC i Demony, a inne armie okazjonalnie.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

thurion pisze: dalej nie kumam czemu olaliscie CS Furiona, budacy kontrowersje..
Odp. jest bardzo prosta bo jako organizator Mastera nie możesz sobie pozwolić na to zasady wpłyną ci na frekwencję w znaczny sposób. Kiedyś współoganizowałem Mastera o nazwie Warzywna Inkwizycja gdzie był CS, który ciął wszystko co jest mocne tak jak ten CS Furiona i frekwencja wyniosła 38 osób :? Dokładanie swojej $$ do turnieju który robisz charytywnie poświęcejąc 2 miesiące na jego przygotowanie jest bardzo niesympatycznie i powoduje, że odechciewa się robić cokolwiek w oraganizacji turnieju.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Tez mam zaklepane 2 heleny :wink:

DL stracil herosa ,2 pd, rara , syrene i praktycznie albo juggera albo drugiego rara :wink:

Pozatym 12 pd dla demonow to limit spory porownujac do 15-16 PD z Areny Darka czy Djuka :wink:

Gdyby Demony mialy wlasnie 4 hero ale GD zabieral slot hero nie rara byloby okej. Skoro smoki nie zabieraja rara to czemu GD?
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Pozatym 12 pd dla demonow to limit spory porownujac do 15-16 PD z Areny Darka czy Djuka
Dla DE jeszcze większe ograniczenie, bo moja druga rozpa (bez tego przegiętego lorda na piechotę) wyciąga na te punkty 19 PD + 4xpower of darkness.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Robson pisze:
dl stracil 1 hero i 2PD
DL w mojej wersji stracił 3PD, 2 DD i min. jeden bardzo ważny Rare + od 1 do 2 bardzo ważnych corów. Zrobiłem pewną czarującą rozpę w nowych Warriorach i generalnie nie chciałbym trafić na takie cudo na turnieju - zresztą pewnie podobne ustrojstwo sam złożyłeś, bo grając razem ze mną przeciw Warriorom 2 dni temu wyciągnołeś podobne wnioski.

ODPOWIEDZ