Wystawię. Albo przyjadę HESkoro nic nie robi to wystawcie co innego.

Po prostu śmieszą mnie robione na kolanie CS oparte na przesądach, a nie na faktach.
chyba przestalismy mowic o przedmiocie za 35 pkt...GarG pisze:Tak bo potem dosteje Outnumber fear i płynie.
Tak niezabijalny Lord który i tak co robi poza staniem? Wybija Ci poł armii? Nie, wiec ocb?
skoro 6 zawsze mozna rzucic wez talisman of protection.... oszczedzisz 20 pkt a i tak dziala...że pendant pomimo swej mocy bitwy darkom nie wygra tą 6 zawsze można rzucic
z demonami i vc jest tak samo a jakos nie narzekasz, ze nie bedzie mozna wystawiac juggerow greater demonnow i lorda z 6 pdczęsto pod takiego kolesia ustawiona jest cała rozpiska
tak se mysle... dlaczego keeper przy zbanowaniu syreny zjada slot rare? czy ja czegos nie wiemDemons of Chaos
- Max 3 hero na armię
- Keeper of Secrets, Bloodthirster, Lord of Change zajmuje slot rare
- Herald na juggernaucie z save 0+ zajmuje slot rare
- Max 10 kości magii moze zostać uzyte w trakcie fazy (liczą sie wszystkie uzyte kosci, bound=koć, jak w zasadach ogólnych)
- Siren Song jest zbanowany - nie wolno go uzywać.
- Banner of sundering jest dopuszczony, ale daje -1 do casta zamiast -2.
- Max 2 oddziały Flesh houndów na armię
- Zakaz dublowania slotów rare.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
gdzie byli ledwo w top3? na arenie? bo wyzej byly dl i vc ostro ciete przez ten cs... we wrocku byly juz dosc wysoko patrzac na wyniki..."standardem" Shino jeśli to jest taki uber pro standard i lord z Pendantem jest taki dobry to dlaczego DE były ledwo w top10?
Czemu? Przeciez Helka nie jest jakas przerazajaca.. Ot, nieco silniejsza katapulta mogąca pogryźc ździebko, do tego pocieszne miscasty. Za jakies horrendalne punkty. Sam Thurion śmiał sie z rozpy Malalana dwóh Helkach.. Zreszta zupełnie nie wiem wieszania psów kotów i innych zyjątek na tych WoC. Lajtowa armia, bedzie irytowac, ale nic spektakularnego. To że ktos sie podnieca magami z +2 do casta.. Coż. ASF HE tez sie duzo ludzi podniecało.skoro treeman, hydra, steam tank czy varghulf moze byc brany tylko raz... to chyba normalnym powinno byc wprowadzenie 0-1 na hellcannona
Czasy się zmieniają, sa rary i... Słabsze rary. Te pierwsze rzeczywiscie lepiej ograniczyc, po co ograniczac te drugie?ogolnie zakaz dublowania rarów i max 2 takie same specjale (zakaz tryplowania i 3 takie same u HE) to BARDZO DOBRE rozwiazanie sprawdzane od wielu lat na euro...
Chyba lepszy taki jak żaden, to po pierwszeim dluzej mysle tym bardizej jestem utwierdzony w zdaniu ze ten CS Wam Panowie nie wyszedl...
Czwarte. Wyżej były skaveny, WE i bretka.To wywalajac Demony i VC powiedz mi jakie miejsce na Arenie zajęły DE w stosunku do reszty armii
Chyba nie widziałeś wyników Areny.gdzie byli ledwo w top3? na arenie? bo wyzej byly dl i vc ostro ciete przez ten cs...
Bardzo dobry. W sam raz na przegiętych lordów DE z pendantamia IMO czar nr 1 w Warrior-owym Nurglu to skrajne przegięcie
a ja tam dalej twierdze to samo co twierdzilem miesiac temuCrusader pisze:Akurat Hellcannon rzeczywiscie powinien byc 0-1. Bede grał WoCh i we Wrocku jak nim grałem to widać było, że jest naprawde mocny.
Pozdro
Thurion nie wiedzial wtedy ze LS oleje gadke Phila i Helka bedize szarzowala 12 caliCzemu? Przeciez Helka nie jest jakas przerazajaca.. Ot, nieco silniejsza katapulta mogąca pogryźc ździebko, do tego pocieszne miscasty. Za jakies horrendalne punkty. Sam Thurion śmiał sie z rozpy Malalana dwóh Helkach.. Zreszta zupełnie nie wiem wieszania psów kotów i innych zyjątek na tych WoC. Lajtowa armia, bedzie irytowac, ale nic spektakularnego. To że ktos sie podnieca magami z +2 do casta.. Coż. ASF HE tez sie duzo ludzi podniecało.
czekam aż przyjedziesz vampirami na ten turniej, więc nie pisz proszę ze są zbalansowane przycięcia...Moim zdaniem regulamin jest w miarę zbalansowany - przycina Demony i VC (i kilka innych głupot), ale nie powoduje, że Nimi grać nie można
Nie mogę się zgodzić. Jak się przyjrzysz dokładnie Furionowemu CS-owi pod kątem VC i temu z PGA to wyjdzie, że ograniczenia na PGA wcale nie są dla VC jakoś radykalnie słabsze za to ograniczenia dla innych armii zdecydowanie tak. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że na Furionowym CS-ie VC są mocniejsze niż tutaj bo u Furiona wszystko jest ostro pocięte, a tutaj na dobrą sprawę tylko VC i Demony, a inne armie okazjonalnie.Dalmar pisze:Moim zdaniem regulamin jest w miarę zbalansowany - przycina Demony i VC (i kilka innych głupot), ale nie powoduje, że Nimi grać nie można, co było przy FCS...
Odp. jest bardzo prosta bo jako organizator Mastera nie możesz sobie pozwolić na to zasady wpłyną ci na frekwencję w znaczny sposób. Kiedyś współoganizowałem Mastera o nazwie Warzywna Inkwizycja gdzie był CS, który ciął wszystko co jest mocne tak jak ten CS Furiona i frekwencja wyniosła 38 osóbthurion pisze: dalej nie kumam czemu olaliscie CS Furiona, budacy kontrowersje..
Dla DE jeszcze większe ograniczenie, bo moja druga rozpa (bez tego przegiętego lorda na piechotę) wyciąga na te punkty 19 PD + 4xpower of darkness.Pozatym 12 pd dla demonow to limit spory porownujac do 15-16 PD z Areny Darka czy Djuka
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
DL w mojej wersji stracił 3PD, 2 DD i min. jeden bardzo ważny Rare + od 1 do 2 bardzo ważnych corów. Zrobiłem pewną czarującą rozpę w nowych Warriorach i generalnie nie chciałbym trafić na takie cudo na turnieju - zresztą pewnie podobne ustrojstwo sam złożyłeś, bo grając razem ze mną przeciw Warriorom 2 dni temu wyciągnołeś podobne wnioski.Robson pisze:
dl stracil 1 hero i 2PD