Warhammerowe Sklepy w Wawie..
Warhammerowe Sklepy w Wawie..
Witam... Jakie sklepy w Wawie polecacie? Gdzie panuje miła atmosfera, gdzie są niskie ceny i szeroki wybór towaru?
Odwiedziłem dwa sklepy Wawie..
- Morion (ul. Powstańców Śląskich) - ogroomny wybór, można kupić taniej pomalowane figurki, tam kupiłem moje pierwsze figsy
- Cytadela (ul. KEN) - myślę, że wszystkim warszawiakom znana, miła atmosfera i tyle
Wiem, że są jeszcze takie sklepy jak:
- znani na całą Polskę Faber&Faber
- WCM - Warszawskie Centrum Modelarskie
- Jama - gdzieś na Tarchominie
- Stary Świat - al. Wilanowska
- Graal czy Grall? - Blue City
I chyba wsio z tego co znam.. Piszcie o wadach i zaletach sklepów.. Pozdrawiam..
Odwiedziłem dwa sklepy Wawie..
- Morion (ul. Powstańców Śląskich) - ogroomny wybór, można kupić taniej pomalowane figurki, tam kupiłem moje pierwsze figsy
- Cytadela (ul. KEN) - myślę, że wszystkim warszawiakom znana, miła atmosfera i tyle
Wiem, że są jeszcze takie sklepy jak:
- znani na całą Polskę Faber&Faber
- WCM - Warszawskie Centrum Modelarskie
- Jama - gdzieś na Tarchominie
- Stary Świat - al. Wilanowska
- Graal czy Grall? - Blue City
I chyba wsio z tego co znam.. Piszcie o wadach i zaletach sklepów.. Pozdrawiam..
Grall
Zalety : Miła kompetenta obsługa , potrafiąca doradzić kupno każdego przedmiotu. Obszerna wiedza na temat bitewniaków , gier planszowych , karcianek , tych bardziej znanych i mniej znanych , bardzo duży "ekwipunek" można tam kupić bardzo fajne rzeczy. I co najważniejsze bardzo duża wiedza na temat Warhammera Fantasy Battle ( np . Watter Effects GW )
Wady : Wysokie ceny , no i to chyba jedyna wada Gralla , np. Batallion Dark Elfów w Cytadeli kosztuje 260 zł a w Grallu 330 zł :/
Zalety : Miła kompetenta obsługa , potrafiąca doradzić kupno każdego przedmiotu. Obszerna wiedza na temat bitewniaków , gier planszowych , karcianek , tych bardziej znanych i mniej znanych , bardzo duży "ekwipunek" można tam kupić bardzo fajne rzeczy. I co najważniejsze bardzo duża wiedza na temat Warhammera Fantasy Battle ( np . Watter Effects GW )
Wady : Wysokie ceny , no i to chyba jedyna wada Gralla , np. Batallion Dark Elfów w Cytadeli kosztuje 260 zł a w Grallu 330 zł :/
Stary Świat
3/4 duże stoły do wfb/40k, masa terenów do gry,
duży wybór akcesorii do modelowania i malowania,
rabaty i wyprzedaże,
koncik dla malaży orzaz profesjonalna obsługa pomocna przy grach oraz malowaniu konwertowaniu,
szeroki wybór figurek do wfb, 40k reapera gamezone orzz planszówki i książki
miła atmosfera i dogodna lokalizacja (metro wilanowska)
masa przestrzeni z gablotami
i wiele innych atutów których nie wymieniłem
rabaty i wyprzedaże,
koncik dla malaży orzaz profesjonalna obsługa pomocna przy grach oraz malowaniu konwertowaniu,
to ja jeszcze o graalu. Faktycznie, ten sklep wyróżnia się super obsługą (mam porównanie tylko ze starym swiatem), no i ma szeroki asortyment, wykraczajacy poza figurki (tzn farby, maty do grania, narzedzia, greenstuff itd). Oprócz tgeo planszowki i karcianki - nie tylko duzy wybór ale tez możliwośc zagrania na miejscu. Do tego czynny niemal caly czas, dwa stoly do grania (duzy i maly).
No i dośc dobry (przynajmniej dla mnie, dojazd).
Wady - ceny sa wysokie, ale jesli ktos szuka tanich figurek, to polecam internet.
Kolejna wada to fakt, ze granie w battla prowokuje zainteresowanie klientow blue city. Zazwyczaj zyczliwe, ale zdarzaja sie dzieci, ktore chca sie pobawic zolnierzykami...
No i nie maja strony internetowej ani maila... Wiec kontakt tylko przez tel. albo gg.
No i dośc dobry (przynajmniej dla mnie, dojazd).
Wady - ceny sa wysokie, ale jesli ktos szuka tanich figurek, to polecam internet.
Kolejna wada to fakt, ze granie w battla prowokuje zainteresowanie klientow blue city. Zazwyczaj zyczliwe, ale zdarzaja sie dzieci, ktore chca sie pobawic zolnierzykami...
No i nie maja strony internetowej ani maila... Wiec kontakt tylko przez tel. albo gg.
uch, jest tego troche, szczerze mowiac nie wszystkie kojarze...
te ktore kojarze, to: 130, 127, 517, 187...
http://www.ztm.waw.pl/mapa/mapa_4.htm
na tej mapie wszystko widać, jak na dłoni.
te ktore kojarze, to: 130, 127, 517, 187...
http://www.ztm.waw.pl/mapa/mapa_4.htm
na tej mapie wszystko widać, jak na dłoni.
Byłem w Starym Świecie i Graalu w sobotę...
Stary Świat: Fanatycy 77,50 zł z kąd takie ceny? Ogólnie sporo towaru, 3 stoły, stanowiska do malowania, miła atmosfera...
Graal: Drogo, stół do gry jest, ale taki sobie, do tego na zewnątrz.. Ogromny wybór, dobra obsługa..
Stary Świat: Fanatycy 77,50 zł z kąd takie ceny? Ogólnie sporo towaru, 3 stoły, stanowiska do malowania, miła atmosfera...
Graal: Drogo, stół do gry jest, ale taki sobie, do tego na zewnątrz.. Ogromny wybór, dobra obsługa..
RAFIX pisze:Stary Świat
rabaty i wyprzedaże,
Tylko się zgodzić i dopowiedzieć
Bardzo miła atmosfera i bardzo mili ludzie, potrzebujesz pomocy związanej z systemami bitewwnymi napewno ją otrzymasz, fajne ceny ( duże upusty na wszelkiego typu searheadach itp, przeceny co miesiąc ) świetne stoły, można kupić coś do picia, po rpsotu jest fantastyczny Polecam każdemu
dodam od siebie że w SS można uzbierać sobie zniżkę do 15% ;p a jak macie już jakieś karty od Faberów to z miejsca dostajecie Staro-Świecki odpowiednik
I co miłe w kąciku modelarskim jest sporo farbek, wikol, piasek modelarski i lampki białe
Co do lokalizacji to jakby co sklep jest rzut (moherowym) beretem od piekarni a na rogu tego samego bloku jest mały sklep spożywczy.
I co miłe w kąciku modelarskim jest sporo farbek, wikol, piasek modelarski i lampki białe
Co do lokalizacji to jakby co sklep jest rzut (moherowym) beretem od piekarni a na rogu tego samego bloku jest mały sklep spożywczy.
Ja byłem w:
Grallu: Blue C.= Miła obsługa (acz jak cię źle zapamiętają to niema przebacz), DUUUże ceny, możliwość gadania nie tylko o bitewniakach (mają tam planszówki[jestem fanatykiem owych], karcianki i akcesorja[niestety tylko do bitewniaków XD])
Galeria M.= to co wyżej tylko, że bardzo mała...
Cytadela= Miła obsługa(ale jak cie za n00ba uznają to robi się mało przyjemnie[takie są moje odczucia, może trafiłem na niewłaściwego człowieka]), ceny w pożądku, duża przestrzeń do grania ale i tak u nich przez neta najczęściej kupuje (taniej).
Faber&Faber= chba każdy kto zna się na młotku o nim słyszał, ceny w pożo, obsługa Bardzo miła (może to przezto, że mnie długo znają), duży wybór figsów i akcesorjów; mój ulubiony sklep z młotkiem.
Co do SS to jak to jest z tymi kartami zniżkowymi?? tzn. mam kartę 10% do Fabera, i jak ją tam pokażę to dostaje ich karte zniżkową czy mi tą do fabra zabierają???
Grallu: Blue C.= Miła obsługa (acz jak cię źle zapamiętają to niema przebacz), DUUUże ceny, możliwość gadania nie tylko o bitewniakach (mają tam planszówki[jestem fanatykiem owych], karcianki i akcesorja[niestety tylko do bitewniaków XD])
Galeria M.= to co wyżej tylko, że bardzo mała...
Cytadela= Miła obsługa(ale jak cie za n00ba uznają to robi się mało przyjemnie[takie są moje odczucia, może trafiłem na niewłaściwego człowieka]), ceny w pożądku, duża przestrzeń do grania ale i tak u nich przez neta najczęściej kupuje (taniej).
Faber&Faber= chba każdy kto zna się na młotku o nim słyszał, ceny w pożo, obsługa Bardzo miła (może to przezto, że mnie długo znają), duży wybór figsów i akcesorjów; mój ulubiony sklep z młotkiem.
Co do SS to jak to jest z tymi kartami zniżkowymi?? tzn. mam kartę 10% do Fabera, i jak ją tam pokażę to dostaje ich karte zniżkową czy mi tą do fabra zabierają???
Buhahahaha
Miałem palnąć jakiś cytat..., ale zapomniałem XD
Miałem palnąć jakiś cytat..., ale zapomniałem XD
Dostajesz kartę 10% do SŚia, a tej Faberowej Ci nie zabierająR.I.P. pisze:Co do SS to jak to jest z tymi kartami zniżkowymi?? tzn. mam kartę 10% do Fabera, i jak ją tam pokażę to dostaje ich karte zniżkową czy mi tą do fabra zabierają???
W ogóle uważam Stary Świat za najlepszy, bezkonkurencyjny sklep w Wawie. Bardzo mili sprzedający, 3/4 stoły, figurki innych firm (jak Dark Sword, Gamezone, Reaper), ceny przyzwoite, ale masę promocji, zniżek, ponadto ligi, turnieje zarówno Wfb jak i Wh40k oraz planszówki i książki.