Kończ Waśc, wstydu oszczędź..Dudi to nie jest FUN oddaj mi moich herosow
PGA- Dyskusja ogólna.
Malal - Dudi nawet ich nazwał
Makbet to twój GD, Edyp to twój nurglistyczny hiroł, a Antygona to niezrównana slaneshystka.
Według mnie powinieneś tak ich właśnie nazwać
P.s. a miała byc ocena malowania? Przecież muszę wiedzieć jak mam proksować!

Według mnie powinieneś tak ich właśnie nazwać

P.s. a miała byc ocena malowania? Przecież muszę wiedzieć jak mam proksować!
zapisuje sie 
od razu rezerwuje sobie ruda hostesse bo blondyne w domu juz mam
czytajac temat dochodze do wniosku ze moj ward wyczerpywalny jest
a]albo mega plewny bo po 1 rzucie moze sie wyczerpac.
b] mega powerny bo jest za 30 pkt i jest na wszystko...
za ktora opcja sie to opowiedziec... hmmm
wiem ze juz pewnie nic nie wskoram ale czy na pewno nie dalo by sie wprowadzic Euro CS + ciecie armii uznanych przez Was za przegiete? troche by wtedy wyrownalo poziom z tym co tak przycieliscie u VC i DL z reszta... wiem ze te armie nie potrzebuja litosci ale troche lepiej by sie gralo jesli nie w kazdej armi lordem bedzie mag i kazda bedzie miala te 12 kostek powera... [ poza VC i DL oczyfiscie
]
jesli tego nie da rady zrobic to sugerowalbym naprawde all erki 0-1... przemyslcie to chyba ze chcecie dla kazdej armii osobno robic - max 1 latarka, max 1 gigant, max 1 tank, max 1 organy itp...
ps. co z ocena malowania?

od razu rezerwuje sobie ruda hostesse bo blondyne w domu juz mam

czytajac temat dochodze do wniosku ze moj ward wyczerpywalny jest
a]albo mega plewny bo po 1 rzucie moze sie wyczerpac.
b] mega powerny bo jest za 30 pkt i jest na wszystko...
za ktora opcja sie to opowiedziec... hmmm
wiem ze juz pewnie nic nie wskoram ale czy na pewno nie dalo by sie wprowadzic Euro CS + ciecie armii uznanych przez Was za przegiete? troche by wtedy wyrownalo poziom z tym co tak przycieliscie u VC i DL z reszta... wiem ze te armie nie potrzebuja litosci ale troche lepiej by sie gralo jesli nie w kazdej armi lordem bedzie mag i kazda bedzie miala te 12 kostek powera... [ poza VC i DL oczyfiscie

jesli tego nie da rady zrobic to sugerowalbym naprawde all erki 0-1... przemyslcie to chyba ze chcecie dla kazdej armii osobno robic - max 1 latarka, max 1 gigant, max 1 tank, max 1 organy itp...
ps. co z ocena malowania?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
ja będe z HE, CS mi sie podoba nawet.
Jednak przypisuje posta bigpasiakowi.
Jednak przypisuje posta bigpasiakowi.
W takim razie nie ma sensu kontynuować tej dyskusji. "Jest przegięty, bo jest", to królowa argumentów.Popatrz w powyzsze linki. Jest tam wyraznie wskazane, dlaczego pedant jest naszym zdaniem przegiety.
Dziś sie dowiedziałem, że z przyczyn absolutnie nie związanych z CS nie będę na PGA, więc sprawa przestała mnie osobiście interesować
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
To wcale nie jest żenujące - rozmowa pomiędzy Jankielem i Scimitarem a Blessem, Szafą i Shinem trzyma poziom i całkiem miło się ją czyta (przynajmniej mnie). Oczywiście najciekawsze jest to, że obie strony wychodzą z kompletnie różnych założeń dotyczących CSa i pewnie, gdyby popatrzyli przez pryzmat drugiej strony toby się nawzajem zgodzili, a nie urywali dyskusję z fochem 
Dla mnie to dosyć prosta sprawa. Jankiel i Scimitar uważają, że rolą CSa powinno być cięcie jedynie przegięć mocno wpływających na całą rozgrywkę, a więc np. dwóch czołgów i altara, czy też czterech ekip psów i wrony. Dlatego nie uważają Pendanta za przedmiot przegięty i argumenty za tym podali - bo to nie wypacza rozgrywki jako takiej. Bo nie wypacza.
Druga strona natomiast, przy okazji CSa chce przyciąć większą liczbę naprawdę mocnych rzeczy, a więc ikonę w TK, a więc Kowadło w dwarfach, a więc wreszcie i Pendant. I za tym też argumenty podali - że tak na szybko nieco statystyki: hth lord przeciwnika wbija się w kolesia z AS0+, pendantem i regenką. Trafia na 4. Ma 5A. W dwóch rundach walki trafia więc 5 razy. Siły ma 5, więc cztery razy rani. Nasz bohater ma: AS na 2+, przy pechu raz weszło, następnie ma warda na 2+ więc nie weszło. Statystycznie walcząc przez 6 rund bitwy dostaje 24 rany z czego 4 przebijają się przez AS, 1 potem przez WS, a wciąż jeszcze nie użyliśmy regeneracji. Mocne? Jasne, że bardzo mocne. I nie ma co udawać, że nie jest panowie.
Pytanie tylko czy chcemy przycinać wszystkie mocne komba w WFB czy tylko te, które bardzo mocno wypaczają grę. A że w tym się nie zgadzacie to dyskusja tak sobie idzie, jak idzie

Dla mnie to dosyć prosta sprawa. Jankiel i Scimitar uważają, że rolą CSa powinno być cięcie jedynie przegięć mocno wpływających na całą rozgrywkę, a więc np. dwóch czołgów i altara, czy też czterech ekip psów i wrony. Dlatego nie uważają Pendanta za przedmiot przegięty i argumenty za tym podali - bo to nie wypacza rozgrywki jako takiej. Bo nie wypacza.
Druga strona natomiast, przy okazji CSa chce przyciąć większą liczbę naprawdę mocnych rzeczy, a więc ikonę w TK, a więc Kowadło w dwarfach, a więc wreszcie i Pendant. I za tym też argumenty podali - że tak na szybko nieco statystyki: hth lord przeciwnika wbija się w kolesia z AS0+, pendantem i regenką. Trafia na 4. Ma 5A. W dwóch rundach walki trafia więc 5 razy. Siły ma 5, więc cztery razy rani. Nasz bohater ma: AS na 2+, przy pechu raz weszło, następnie ma warda na 2+ więc nie weszło. Statystycznie walcząc przez 6 rund bitwy dostaje 24 rany z czego 4 przebijają się przez AS, 1 potem przez WS, a wciąż jeszcze nie użyliśmy regeneracji. Mocne? Jasne, że bardzo mocne. I nie ma co udawać, że nie jest panowie.
Pytanie tylko czy chcemy przycinać wszystkie mocne komba w WFB czy tylko te, które bardzo mocno wypaczają grę. A że w tym się nie zgadzacie to dyskusja tak sobie idzie, jak idzie

Oczywiście, że mocne, ale jak wszystko to jest względna sprawa - to co podałeś to kombinacja mega sava, pendanta, no i w zapasie podajesz regenkę. I tu się zgodzę, że przy savie 1+ i pendancie taki kolo jest mega trudny do zabicia choć nie powiedziałbym, że niezabijalny - tyle razy mi zginął już BSB na Coldzie z Pendantem, że coś wiem na ten temat - a to jakiś KB wejdzie i się 6 rzuci, a to jakaś katapultaksch pisze: hth lord przeciwnika wbija się w kolesia z AS0+, pendantem i regenką. Trafia na 4. Ma 5A. W dwóch rundach walki trafia więc 5 razy. Siły ma 5, więc cztery razy rani. Nasz bohater ma: AS na 2+, przy pechu raz weszło, następnie ma warda na 2+ więc nie weszło. Statystycznie walcząc przez 6 rund bitwy dostaje 24 rany z czego 4 przebijają się przez AS, 1 potem przez WS, a wciąż jeszcze nie użyliśmy regeneracji. Mocne? Jasne, że bardzo mocne. I nie ma co udawać, że nie jest panowie.

Jeśli daję ten sam pendant (i tylko jego) kolesiowi, który ma max 4+ save lub go nie ma wcale, to chyba widać gołym okiem różnicę prawda ?? No, ale według niektórych to jest to zupełnie to samo, bo czepili się tego, że może to powodować, że ma się Warda na 2+. Osobiście zabolało mnie tylko takie prostackie pocięcie przedmiotu, które właściwie nie zmienia nic w przypadku pancernej puszki, ale zmienia właśnie w przypadku czy to magiczki czy lorda na piechotę (jeśli nie damy mu 1+ save of cors). Bo wspomniany przez ciebie pancernik z savem i regenką nie będzie pokrzywdzony nijak jeśli pendantem nie będzie wardował na 5 czy 6 prawda ?? 1/6 ran więcej przez warda przejdzie. Bo o ironio - właśnie dzięki temu zniwelowano najbardziej lightową wersję urzycia tego przedmiotu, a największego hardcoru to nie dotyka wcale, albo w znikomym stopniu.
@BigPasiak
To ty nie wiesz Pawle, że WE mają taki mega gięty Ward jak Crystal Mere ??

Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Robert wiem że WPS CS nie był do końca przemyślany - tu zgoda i moja częsciowa z tym wina, bo ja go współtworzyłem. Jednakże jak pisałem (i piszą to chłopaki z Poznania) - zasady nie mogą wpływać ujemnie na frekwencję (bo dopłacanie do dużego turnieju który robi się charytatywnie to dramat - a organizowałem już wiele dwudniowych turniejów i jako organizator nie mogę sobie pozwolić na takie ryzyko) a CS Furiona czy WPS CS tak właśnie jest bo:Cyel pisze:Darku, to było dlatego,że wykorzystaliście bez zbytniego wczytywania się WPS CS który był, co tu dużo mówić, słaby i nieprzemyślany. Wydaje mi się,że Furionowy jest o wiele lepiej skonstruowany, nawet jeśli wciaz ma luki.Dalmar pisze:Odp. jest bardzo prosta bo jako organizator Mastera nie możesz sobie pozwolić na to zasady wpłyną ci na frekwencję w znaczny sposób. Kiedyś współoganizowałem Mastera o nazwie Warzywna Inkwizycja gdzie był CS, który ciął wszystko co jest mocne tak jak ten CS Furiona i frekwencja wyniosła 38 osóbthurion pisze: dalej nie kumam czemu olaliscie CS Furiona, budacy kontrowersje..Dokładanie swojej $$ do turnieju który robisz charytywnie poświęcejąc 2 miesiące na jego przygotowanie jest bardzo niesympatycznie i powoduje, że odechciewa się robić cokolwiek w oraganizacji turnieju.
Porównaj to z frekwencją małej lokalnej Warzywnej Inkwizycji parę lat temuBiła na głowę wiele dzisiejszych Masterów.
-gracze grający VC i Demonami w dużej cześci nie pokazali by się na turnieju
-wielu graczy grających innymi armiami też by nie przyjechało bo musieliby wystawić figurki których nie mają nawet kupionych, bo "normalnie ich się nie używa". Ja wiem że ty taką armię masz, ja także mam ale bardzo wielu graczy nie

Scimitar - bo prawdopodobnie najlepszym rozwiązaniem w wypadku Pendanta jest zabronienie łączenia pendanta z regenką i dodanie, że kombo z AS poniżej 3+ np. karzemy stratą slota, tak jak ma to miejsce w wypadku comba helm i skullstaff w FCS.
czekam tylko na posta w stylu pendantem jest plewny bo jak ma go goła magiczka 2lv. i zaszarżuje w klocek to popłynie z CR nawet jak wbije ranę, jak można taki plewny przedmiot modyfikować...
Panowie to że Wasze schematy się trochę zmienią (a zapewne jeszcze nie wszyscy macie je do końca wypracowanych) to nie wpłynie na to że wypadniecie gorzej bo i tak skill zadecyduje a IMO nowe DE to armia gdzie dobry generał ma mega duże możliwości wykazania się (nawet z 16% więcej na niepowodzenie pewnego rzutu) więc czekam na rzeźników DE którzy pokażą po latach jak się zwycięża.
Panowie to że Wasze schematy się trochę zmienią (a zapewne jeszcze nie wszyscy macie je do końca wypracowanych) to nie wpłynie na to że wypadniecie gorzej bo i tak skill zadecyduje a IMO nowe DE to armia gdzie dobry generał ma mega duże możliwości wykazania się (nawet z 16% więcej na niepowodzenie pewnego rzutu) więc czekam na rzeźników DE którzy pokażą po latach jak się zwycięża.

Popieram. 20 stron o pierdołach, a o Masterze chyba tylko pierwszy post. Skoro już wszystko jasne, to po kiego wała nabijać posty?Fisch pisze:dobra misie, dosyć spamowania bo ta dyskusja do niczego nie zmierza
a nawet robi się żenująca
Wśród tego wszystkiego nie wyłowiłem - jak z oceną malowania?
pokaże jeszcze bardziej wykoksowaną puszkę
aż mnie kusi by do pendanta i sava 0+ dorzucić regenkę specjalnie aby pokazać, że tego co pewnie chcieliście tym przyciąć, to nie przycięliście - niestety 
a na ocenę malowania, to czekam, bo interesuje mnie co musze dorobić

Draconis - FOR EVER !!!
jakie to straszne... wyrzucisz tyle punktów dla trzymania przy życiu herosa za 250 pts, a sam nic nie zrobi. jakie to przegięte, mamusiu!Scimitar pisze:pokaże jeszcze bardziej wykoksowaną puszkęaż mnie kusi by do pendanta i sava 0+ dorzucić regenkę specjalnie aby pokazać, że tego co pewnie chcieliście tym przyciąć, to nie przycięliście - niestety
A tak szczerze- pokażcie się z dobrej strony, bo gracze DE marudzą tylko o pendanta jakby to była jedyna mocna strona tej armii. Czyżby tylko Jankiel miał nas czymś zaskoczyć na PGA grając DE? To trochę słabo IMO. No offence chłopaki, ale te 20 stron jest zwykłym paplaniem jak w posty w innych CS'ach. Efekt- ten sam
Nie porównywałbym WWI do FCS, bo mamy tu zupełnie różne założenia.Dalmar pisze:Jednakże jak pisałem (i piszą to chłopaki z Poznania) - zasady nie mogą wpływać ujemnie na frekwencję (bo dopłacanie do dużego turnieju który robi się charytatywnie to dramat - a organizowałem już wiele dwudniowych turniejów i jako organizator nie mogę sobie pozwolić na takie ryzyko) a CS Furiona czy WPS CS tak właśnie jest bo:
-gracze grający VC i Demonami w dużej cześci nie pokazali by się na turnieju
-wielu graczy grających innymi armiami też by nie przyjechało bo musieliby wystawić figurki których nie mają nawet kupionych, bo "normalnie ich się nie używa". Ja wiem że ty taką armię masz, ja także mam ale bardzo wielu graczy nie
Co do problemu frekwencji - wszystko rozbija się o to, czy ilość graczy pokroju Cyela (tj takich, którzy przyjechaliby jakby był CS) jest większa niż ilość tych, którzy by sobie nie pozałatwiali figurek. Niestety nie mamy możliwości tego sprawdzić w inny sposób, niż zrobić turniej na takich zasadach.
pozdrawiam
Furion