Play Mini of the Month 17 - Listopad i mamy temat!

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Play Mini of the Month 17 - Listopad i mamy temat!

Post autor: Fanatyk »

Nadeszła godzina duchów i Dzień Zmarłych.

To oznacza że Play Mini of the Month wróciło na łono żywych z nową twarzą :wink:
Fanatyk pisze:PlayMini Of The Month. Część
Siedemnasta Jazdaaaa!
W tym miesiącu głosowanie wygrał Jasiuu z Oddziałem Zła jako Dobrym i Odwrotnie.

Wstęp możnaby sobie darować, ale dla świeżych w temacie zacytuję posta z poprzedniego PMoTM:

Regulamin dokładnie jak wcześniej: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=3088
Przypominam: w konkursie chodzi o zrobienie figurki do swojej armii. Proszę nie zgłaszać prac przeznaczonych na sprzedaż. Nie istnieją sensowne sposoby na twarde niedopuszczenie prac komercyjnych, więc odwołać się trzeba do zdrowego rozsądku i przyzwoitości uczestników.
Ewentualnie - można zamieścić pracę komercyjną do PMoTM w charakterze uznaniowym (z klauzulą, że figurka jest na sprzedaż), tj. figurującą w galerii z danego miesiąca, ale niepodlegającą głosowaniu.

Pamiętajcie - to zabawa hobbystów, której celem jest zrobienie czegoś dla siebie. A nie wygrzew profesjonalistów :)

W miesiącu listopad, naszym tematem będą jednostki robione na odwrotny motyw - na zasadach Dobro i Zło. Zasady są proste - oddział armii uważanej za złą (np. orki i gobliny albo chaos) lub dobrej (np. imperium, high elfy) zrobiony odwrotnie do tego jacy są naprawdę.

Może to być wyrażone na różne sposoby - cenimy pomysłowość.

Proszę się skupić na motywie przewodnim - w ocenach też będzie brana nie tylko jakość wykonania, ale zgodność z tematem.

Uściślenia/wyjątki:
Jednostka musi być legalnie wystawialna.

Co do mordheima - tutaj nie ma problemów.

Jak zwykle: proszę, żeby tematy ze zdjęciami prac do tego PMoTM zawierały w nazwie tematu "PMoTM 17". Będzie łatwiej je potem pozbierać.

Od tej pory, każda praca ma mieć fotografię reprezentacyjną którą można dać na konkurs. Ciąg fotografii nie będzie uznawany. Jest to związane z grą fair i logiką konkursu.

Jakiekolwiek pytania proszę kierować do tego tematu. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej, zazwyczaj najdalej w ciągu jednego dnia. Jakbym nie odpowiadał, mój mejl i gg są w profilu.

Prosiłbym o nie naginanie tematu - np. oddział orków pomalowany normalnie nie przejdzie. Musi być zrobione coś co świadczy że dana jednostka przeszła na drugą stronę barykady. Sugeruję kolor skóry, umundurowanie, sztandar, konwersje...lista nie ma końca.

Let t'fun begin!!!! :twisted:
Ostatnio zmieniony 1 gru 2008, o 00:23 przez Fanatyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

Uch ale Temat.... ludzie naglosowali na to a pewnie tylko 3 prace beda(mam nadzieje , ze nie)bo przeciesz nikt nie chce robic nie klimatycznych jednostek do swojej armii :P No ale coz u dobrych mozna ee to potraktowac jak duzo krwi na figsie i na podstawkach?? czy odrazu trzeba marki chaosu na czoło przykleic?:)

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Zależy na jakim figsie chcesz robić dużo krwi.

Jeżeli zrobisz czarodziejkę do bretonii w ciemnych kolorach z krwią wszędzie, to będzie ok. Ale sama krew bez zmiany strony barykady figurki nie przejdzie.

A i marki chaosu to np. na imperium.

A poza tym, jeden regiment czy jednostka (to ważne) to nie dużo.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

mi pasowaly 3 tematy do jenego oddzialu ten temat jest jednym z nich mam pytanie do kieey zglosic prace zeby mialy byc napewno sadzone

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Fanatyk pisze:składanie prac trwa do 30.11.08 do północy.
A i proszę, pisz normalnie...

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

A to może być oddział wardancerów w liczbie 5? Czy musi by klocek.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

nie musi być klocek :)

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Z tego co widzę to Wardancerzy mogą być w liczbie 5. Ergo, tak, mogą być.

Ogólnie może być cokolwiek legalnie wystawialnego, np. 3 trolle...jednostka. Cokolwiek co jest LEGALNIE WYSTAWIALNE.

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

Czemu zaraz nieklimatyczne oddziały? Kupujesz Phoenix Guard i malujesz jak Black Guard i proszę, fajny, klimatyczny oddział. A jak toś tak jak ja woli Figurki BG, to maluje ich na PG i też jest super :)
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

-SaH- pisze:Kupujesz Phoenix Guard i malujesz jak Black Guard i proszę, fajny, klimatyczny oddział
Który może zostać uznany jako prox na turniejach.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

prox za kolory ? :P

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

po jaka cholere mi do mojej armii model kory bedzie całkowidzie od niej odstawał..
to juz nie jest malowanie do swojej armii ale tylko na połke.

ten temat to chyba tylko Jasiowi pasuje, ktory robi cala armie HE w kolorystyce Korna... kto na to zagłosował ?
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Popieram w 100% :D Mnie za to ciekawi czy osoby które na to zagłosowały dadzą jakąś prace :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Widzę, że nie tylko mnie ten temat zniechęcił do udziału w tej edycji. :) Temat trochę kłóci się z ideą PMotM... No trudno, może w przyszłym miesiącu będzie lepiej.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Dlatego mój był najlepszy :P dawał swojego rodzaju dowolność i możliwość zrobienia tego po swojemu byle pasowało do słowa HARD CORE :D No nic następnym razem znowu podam tą propozycję :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

ja nie mam problemu z pomyslem ktory na bank bedzie zaakceptowany

mysle ze najlatwiej zrobic dwarfy na dwarfy chaosu

albo kawalerie bretonska czy imperialna na black knightow

a i jeszcze dragon princow na blood knightow

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

ja ten temat rozumiem tak, że oddział kawalerii bretońskiej robisz jako jakiś rzeźników a chaosu kawalerie robisz jako bogu ducha winnych jeźdźców,

jak zrobisz dwarfy na dwarfy chaosu to przedstawisz dwarfta chaosu jako zło a ma być jako dobro czyli raczej dwarfa chaosu który zbiera kwiatki na zielonej łące

no i jak to ma pasować do reszty armii to nie wiem ?

ogólnie bardzo trudny temat, żeby pomalować jednostkę ze swojej armii w odwrotny sposób (w założeniu dobro zło), żeby pasowała do tej armii,

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Najgorzej jak masz armię neutralną. ;)
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

oczopek
Mudżahedin

Post autor: oczopek »

no jak pomalujesz drady na różowo to chyba zaakceptują :P