Play Mini of the Month 17 - Listopad i mamy temat!

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

driady czy armii ?:P

driady GW nie znalazłem różowej

ale armie neutralne to lizaki i ogry, WE zdaje się

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

ludzie wyobraźni trochę i pomyślunku

Asassello : co to jest Korn :shock: ? zrób mroczny oddział shadow warriorów , pomaluj je w ciemne ponure barwy dla efektu możesz się pokusic o mini dioramke jak zabijają jakiegoś cywila bretońskiego

pozatym to nie jest jakiś konkrus na malowanie armi tylko konkurs malarski to że nie pasuje Ci coś do armi to nie jest absolutnie żaden argument.

samo malowanie dużo daje, jedźcy chaosu w pastelowych kolorach high elfów , ogr z skonwertowaną tacą z ciasteczkami i w czapce kucharskiej

miliony różnych kombinacji :P

ocf najlepsze są tematy typu 'jednostka core albo spec albo rare'
cholernie kreatywne

ruszcie głową i zróbcie coś fajnego wy leniwe gnoblary :P

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Jasiuuu, to nie jest zwyczajny konkurs malarski.. tylko konkurs figurek malowanych do armii.. czyli z załozenia figurki maja pasowac do armii a nie sie od niej odcinac całkowicie innym klimatem.

co z tego ze bede mial super dioramke SW z jakims wiesniakiem.. jak bede mogł to jedynie postawic na połce, bo nijak nie bedzie to pasowało do klimatu i kolorystyki mojej armii..

IMO ten temat jest zaprzeczeniem idei PMoTM

pozdrawiam

ps. literówek sie nie musisz czepiac :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu

to sensem tego konkursu jest to aby każdy pomalował sobie swoje armię w pasujący do siebie sposób?

to może odrazu ustalmy co następuje

grudzień : core
styczeń : core
luty : hero
marzec : spec
kwiecień spec
maj : rare
czerwiec: lord

nie będziecie musieli się męczyć

Awatar użytkownika
Jasiuuu

o btw. możesz np użyć magiczki/bolta do DE i pomalować ją tak żeby pasowała do twoich HE :P

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Dość.

Sami sobie wybieracie tematy.

Sami głosujecie.

Konkurs jest dla wszystkich i Jasiuu ma racje że trzeba ruszyć głową a coś się wymyśli.

Z drugiej strony, czasami przyda się normalny temat. Ale to już zależy od Was i głosowania.

Nikt nikogo nie zmusza do brania udziału w konkursie. To jest dla Was, nie dla mnie.

Więc koniec dyskusji Panowie, reszta będzie lądowała w śmietniku.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Jasiuuu pisze:to sensem tego konkursu jest to aby każdy pomalował sobie swoje armię w pasujący do siebie sposób?
TAK.
konkurs ma motywowac ludzi do malowania wlasnych armii.. a nie robienia dioramek na pólke, czy modeli na sprzedaż.
informacje po co został wymyslony ten konkurs mozna znalezc z pierwszych temach PMotM ;-)

pozdrawiam

ps. moze i magiczka DE była by OK, tylko ze kupowac nowych herosów nie mam potrzeby, wole pomalowac to co stoi od kilku lat na polce :)

Edit: Fanatyk, posta juz napisałem, nie chciało mi sie go wywalac ;-)
Ostatnio zmieniony 3 lis 2008, o 21:05 przez Asassello, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marchon
Wałkarz

Post autor: Marchon »

Widze pewna sprzecznosc:
Fanatyk pisze: Przypominam: w konkursie chodzi o zrobienie figurki do swojej armii
Po co mi jezdzcy chaosu z rozowymi tarczami w armii? Jak do niej beda pasowac? Jak, nie przymierzając, pieść do oka..

Tematy, ktore wg mnie najlepiej pasuje do tego konkursu to np:
"Muzyk", "Command grupa", "hard core". etc.. moze byc w polączeniu z innym, niezbyt zawezajacym okresleniem. Cos jak: "powiem jesieni" na przyklad..
Cos, co da okazje wykazania sie kazdemu, bez wzgledu na płeć armiii..

Skoro nie malujemy komercyjnie, czyli na potrzeby wlasnych armii?
- Na moim sihillu - warknął Zoltan, obnażając miecz - wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie(..).
- Ha - zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. - Więc to są słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
- "Na pohybel elfimsynom!"

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Nie każdy musi brać udział.

Zawsze jest ktoś komu się temat nie podoba.

Demokracja.

Ktoś ten temat wybrał. Ja na niego głosowałem i uważam że jest fajny - coś innego niż oddział. Może wygra w przyszłym miesiącu temat który Tobie się spodoba.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

Fanatyk nie musisz ingerować przecież normalnie dyskutujemy sobie o temacie nie wolno już ? wkraczaj jak się syf zrobi :P

Marchon grasz chaosem ? skonwertuj exalted championa z częsciami od grail knighta

nie wieże że twoja inwencja twórcza zatrzymała się na malowaniu wszystkiego co złe na różowo a co dobre na czarno

As: spójrz na to w ten sposób

możesz zrobić coś ciekawego i orginalnego w swojej armi , coś co będzie przykuwało wzrok i wyróżniało twoją armię niewielkimi kosztami http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=8546 - skonwertuj taką panią na arcymagiczkę HE pomaluj w kolory swojej armii

na najbliższym turnieju gwarantuje Ci że będzie to model najbardziej przykuwający uwagę w twoich elfkach

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Mam pytanie czy to musi być koniecznie białe jest czarne i na odwrót.
Obrazek
Tą figurkę szykowałem na ten konkurs (miałem nadzieję na propozycję Szczurka z hero. Tak też zagłosowalem zresztą.) Stało się inaczej.
I teraz moje pytanie: I tak malowałem ją w koncepcji jakby była "zła" twarz dałem jaką widać dlatego. Czy jak dorobię 4 dodatkowych tancerzy w tym stylu to będą się nadawać, czy nie bardzo. Jak nie no to nic się nie stało i tak maluję dla siebie, a ten konkurs zbiegł sięw czasie z moim malowaniem i o nim pomyślałem.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

imo jak najbardziej pasuje do tematu , jest wystarczająco poważna w przeciwieństwie do 90% WD które widuje na stołach

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Jasiuuu pisze:o btw. możesz np użyć magiczki/bolta do DE i pomalować ją tak żeby pasowała do twoich HE :P
to w pomysle chodzi o pomaolowanie figurki w pastelowe/ciemne kolory?

myslalem, ze chodzi o ukazanie figurek w sposob przeciwny z ich natura fluffowa :P (np. wlasnie porki zbierajace kwiatki itp.)

jesli chodzi o takie zwykle podejscie to szkielety nie maja problemu z tematem... bierzesz figurke i piszesz, ze to czlowiek po smierci i juz nie jest po stornie dobra ;)

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Marchon pisze: Po co mi jezdzcy chaosu z rozowymi tarczami w armii? Jak do niej beda pasowac? Jak, nie przymierzając, pieść do oka..
To sobie kup pudełko kislevskiej jazdy i zrób z nich piątkę krwawych bezerkerów boga wojny...

widzę, że ludzie nie kumają tej ciekawej było nie było idei...

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

jagby skonwertowac wr na witchki do de to by pasowalo ale ten wd tak sobie pasuje ale niech powie sedzia

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Jasiuuu pisze:imo jak najbardziej pasuje do tematu , jest wystarczająco poważna w przeciwieństwie do 90% WD które widuje na stołach
Sorry ale ja nie widzę żeby ta figurka była przerobiona na złą.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

nie mam zabardzo czasu bo wyłaże zaraz :P ale widzę że temat jest bardzo subiektywny i ciężko tu jakieś sztywne kryteria wprowadzać (mija się to z celem)

co do WD zwyklaki których spotykam to blondaski bimbające beztrosko na oczojebnych podstawkach gdzieś na krańcu stołu , dla mnie pokazny elf wyróżnia się od nich biorąc pod uwagę że WE nie są armią jednoznacznie złą ani dobrą odbiega od pewnym schematów a o to przecież chodzi

Shino : malowanie konwersje fluffowa zabawa - wszystko się składa na efekt końcowy zależy od figurki i wykonania

przykładu ze szkieletem kompletnie nie rozumiem

NIE chodzi o to żeby konwertowac na inną armię :P (De konwertują na HE ) to był tylko przykład między mną a Asassellem

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

mysle jak pokaze wstepna czesc mojej pracy to sie wszytko okaze czy wiadomo o co chodzi

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Sorry ale ja nie widzę żeby ta figurka była przerobiona na złą.
Ok, przecież nic się nie stało z tego powodu :) Dzięki za odpowiedź.
Pzdr

Awatar użytkownika
Marchon
Wałkarz

Post autor: Marchon »

Ja wiem, ze nie ma co psioczyć na temat. Szczególnie, ze nigdy jeszcze nie brałem udziału w tym konkursie i watpie aby moje prace byly na takim poziomie, aby tutaj powojowały :).
Mam tez pelna swiadomosc demokracji tego wyboru.
Przedstawiłem tutaj jedynie moja opinie. Pokój.
- Na moim sihillu - warknął Zoltan, obnażając miecz - wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie(..).
- Ha - zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. - Więc to są słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
- "Na pohybel elfimsynom!"

ODPOWIEDZ