NG z BSP lekko konwertowane

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Jonek Pieronek
Pseudoklimaciarz

NG z BSP lekko konwertowane

Post autor: Jonek Pieronek »

Jeszcze niedokończona robota (zauważam u siebie niepokojącą tendencję do rozgrzebywania roboty), ale główne założenia kolorystyczne widać. Dobry kierunek?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

oczopek
Mudżahedin

Post autor: oczopek »

BARDZO STARANNIE POMALOWANE FIGURKI!! <brawo> konwersje też ładne. ja bym dodał kilka cieni bo wygląda płasko, jednak i tak wielkie brawa

Jonek Pieronek
Pseudoklimaciarz

oczopek pisze:... ja bym dodał kilka cieni bo wygląda płasko, jednak i tak wielkie brawa
Właśnie to sobie zostawiłem na koniec - jeszcze nie czuje się pewnie w łagodnych przejściach tonalnych, a na tych chałatach i sztandarze by sie przydało.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Bardzo staranie zrobione teraz rozjaśnienie ,ale maks 2 3 kolory na początek a będzie n=bomba

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

bardzo fajna konwersja bossa :)
tak jak poprzednicy powiedzieli: bardzo starannie =D>

Awatar użytkownika
Marchon
Wałkarz

Post autor: Marchon »

Gratulacje. Głównie za cierpliwość :)
- Na moim sihillu - warknął Zoltan, obnażając miecz - wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie(..).
- Ha - zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. - Więc to są słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
- "Na pohybel elfimsynom!"

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Mi najbardziej podoba się boss bo z tym palcem w dół, wygląda jakby krzyczał "DO PAŁY" :!: :lol2: :wink:

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

kolory ok ale wymagaja wykonczenia... cienowania skóry i rozjasnienia skóry i ciuszków.
Tu http://picasaweb.google.com/walczak3 możesz zobaczyc jak mi to wyszło
pozdro
Obrazek

Jonek Pieronek
Pseudoklimaciarz

ARBAL pisze:kolory ok ale wymagaja wykonczenia... cienowania skóry i rozjasnienia skóry i ciuszków.
Skóra jest rozjaśniana (snoot green kładzione na goblin green + rozwodniony czarny tusz w zakamarkach) - mi się raczej wydaje, że trzeba coś ciemniejszego położyć w cieniach, żeby kontrast był większy. No chyba, żeby same krawędzie delikatnie musnąć jeszcze jaśniejszą zielenią.

Ale faktycznie nad ciuchami, drzewcami włóczni, czy tarczami muszę jeszcze trochę popracować, bo ekipa płasko na zdjęciach wychodzi.

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

snoot green IMHO ni enadaje sie do rozjasnienia goblin green.. polecam sprubowc miesznake goblin green+skull white+sunburst yellow, natomiast co do cieniowania goblin green to zeby bylo szybko cieniuje takie hordy goblinow ciemno zielonym inkiem (teraz pewnie zastapil go jakis wash nie orientuje sie w aktualnej nazwie)....

ciuchy czarne mozesz na zybko rozjasnic delikatnie fortress greyem albo mieszanka chaos black+skull white+troszke np enchanted blue.
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

klocek bardzo fajnie wygląda jako całość, dodałbym troche trawki na podstawkach zwykłych gobosów

ODPOWIEDZ