Leszczu zwróć uawgę że moja ilosć była wyjsciowa i ponizej podałem co moze jeszcze zmieścić. Nie liczyłem tego tylko podałem ogólne założenia tego co zmieści. jak widać i tak kolega miał cos innego - np. saurusów, których rzadko sie widzi. Ciekawi mnei co ostatecznie jednak wybrał goboss
Sam nie wiem. Ja jak grałem 2 razy z qumplem, raz przeciwko niemu raz z nim w parze to i tu i tu wystawił saurusów. Tutaj też się pojawiły, więc może jednak są wystawiani?
uwierz mi nie są.
Bym musiał przeglądnąć rozpy z drużynowych mistrzostw polski, ale prawie że jestem pewny że ich tam nie było. moze jakieś temple guard...w praktyce to chodzi o to że taki kolcek to prawie 300 punktów kosztuje, a to już prawie 6 kroxów.
Porażka jednym słowem.. Krótko mówiąc, niewiele mu brakowało do masakry.
Myślę, że to dlatego, iż kupiłem Army Booka przed bitwą i nie wiedziałem m.in, że fanole giną jak się zetkną z byle jaką przeszkodą itp.
Zdjąłem mu 2 klocki skinków. Mi zostały 2 niepełne klocki gobsów.
To moja pierwsza bitwa.. Taka na poważnie.
Jak grałem z bratem Bitwę o Przełęcz Czaszki to w wtgranych prowadzę 2:1
Niedługo kolejna bitwa z krasiami. Pewnie na 1,5-2k..
Jutro gram z lizakami na 2k. Przeciwnik zgodził się na wystawienie jednego special hero, pewnie dlatego, że to też będzie nauka, ale już bardziej zbliżona do prawdziewej gry.
Rozpa:
Grigmor Ironhide – 375 pkt.
General
Black Orc Big Boss – 121 pkt.
Heavey Armour; Shield
Best Martog’s Basha [15]
Enchanted Shield [15]
I po bitwie. Rydwan się przydał Zniszczył 2 oddziały skinków.
Co z tego jak i tak przegrałem, ale już nie masakra.
To moja 2 bitwa, myślę, że nie jest źle jak na początek.
Jedą z jednostek w armii można podnieść do rangi Debeściaków za +4 pkt./model. Jednostka Debeściaków może nieść magiczny sztandar o wartości do 50 punktów.
A więc orki mogą nieść magiczny sztandar.
Jakieś inne zastrzeżenia?
a teraz przeczytaj to co napisałeś jeszcze raz, spójrz na swoją rozpiske i odpowiedz sobie na pytanie czy masz błąd w rozpisce. leszczu ma racje zwykłe orki nie mogą nieść sztandaru, za to debeściaki jak najbardziej
Jak na mnie to za dużo orków. Jeden klocek wystarczy. Możesz trochę arrer boyzów dorzucić. Squig hopperów możesz na herdy zamienić. Ich wybuch może się przydać na skinki.
Schodzi 174 pkt. za jeden klocek i co teraz? 2-2x 10 arrer boyz?
Gramy dwie bitwy, w jednej zostawie tą rozpe, a w drugiej zmienie to co Wy poradziliście.
Herdy na skinki nie pomyślałem, może sie sprawdzić.
A co na kroksy i salki?