arena of Death nr 11

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

No i ładnie, zostały cztery osoby :D ,do wieczora skład powinien się zebrać i walki się rozpoczną :twisted: .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Sami Bretońce i Karły. Mało w tej edycji sługusów Zła.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Sir Rycerz
ma dwa dodatki a ponieważ kosztuje pow 50pkt przysługuje mu jeden.
Jako człowiek prawidłowo ma 2 umiejętności. Usunąłem biegłego w broni.

zostały dwa miejsca i faktycznie może od następnych trzeba będzie wrócic do starych dobrycch szesnastek. Ale chciałem znów wielką arenę poprowadzic jako że w 32-os mamy I rundę potem II rundę potem cwiercfinał półfinał i finał, tam I rundę i po tym już cwiercfinał itd...

A swoją drogą może sam bym swoją postac z historią
wsadził jedną i zobaczył jak się sprawi.

tak czy inaczej zostały dwa miejsca.\\

kokesz: w przeciwnosci do poprzednich
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Murm Co z postacią White Liona? Pisałem ci PM

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

pomysle nad kolejną areną, tutaj masz już przecierz córkę Kunio zgłoszoną. Ale zwierzaki wykluczam. to ma byc 1 vs 1 z założenia.

płaszcz lwa to ok. Będzie na pewno. Skoro mamy smoczy od delfów.
Topór ilth nie wiem , jest już miecz od swordmasterów. Chyba że znó ilthamir stanie się dodatkiem.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

W poprzednich Arenach nie był bretońców, a teraz jest ich zatrzęsienie. Ale spoko jak zostały dwa miejsca to pewnie uda się, zebrać cały komplet i NPC nie będą potrzebni.
Lwi płaszcz fajnie, ale topór z iltu, jakoś m się nie widzi. WL wystarczą mistrzowska broń i biegłość w walce.
A co do płaszczyków to nie wiem czy nie powinni być przesunięte z z dodatków do zbroi, w końcu Imperium i krasie mają płytuwy. Z zaznaczeniem, że w historii postacie musiały by mieć zaznaczoną służbe w Korsarzach lub w Białych Lwach.
Ostatnio zmieniony 6 lis 2008, o 08:30 przez Tullaris, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Bo wszyscy ściągają moje pomysły ;) Pierwszy dałem Bretońca i nagle wysypało się ich jak z kapelusza.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

taak ale swojego własnego npca nigdy nie wystawiałem. Chodzi o to że jak dotąd prowadziłem innym postaciom a swojego wojownika nie miałem i tak mi chodzi po głowie czy by nie wstawic w tej arenie i nie będąc posądzonym o brak obiektywizmu. Ostatecznie na niektórych lokalach wfb i sami sędziowie grywają sobie czasem.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

nie może po prostu każda broń elfa HE będize wykonana z Ithilmaru? Bedzie wtedy łatwiej :D a płaszczyk lwa z białego Lwa to fajna zabawka będize :D

Tullaris dobrze mówi takie płaszczyki jak Lwi czy z morskiego smoka powinny być przesunięte do zbrojowni

Awatar użytkownika
RyWal
Warzywo

Post autor: RyWal »

Garthor - Wargor
długi miecz
ciężka zbroja, tarcza
zajadłość, umagicznienie broni

W dzikich ostępach Drakwaldu, na małej polanie rozłożył obóz mały herd beastmeński. W samym jego centrum siedział Garthor - wódz tej żałosnej obecnie resztki armii. Siedział i wspominał dni swej przebrzmiałej chwały. Gdy w pierwszej swej bitwie samotnie wycinał rycerzy wybrańców Khorna; pojedynek z porzednim wodzem herdu, po którym Garthor przejął władzę; udane rajdy przeciw wszelkim rodzajom Elfów; zwycięstwa nad Zielonymi i ich odwiecznymi brodatymi wrogami.
Teraz dumał nad możliwością przywrócenia swojej chwały. Nowa chwała przyciągnie nowe oddziały do niego, które będzie mógł poprowadzić do kolejnych zwycięstw. W głowie kołatała mu się jedna myśl ... Nad ranem wstał, ryknął w niebo wyzwanie całemu światu i ruszył w kierunku wskazanym przez uporczywie wracającą myśl : : ... "Arena of Death" ...

Może zdąży na rozpoczęcie ...

kędzi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kędzi »

Zdążyles Rysiu. Jeszcze 1 zgloszenie. Fajna inicjatywa z ta areną :D Czekamy na rozpoczęcie

rozmaryn
Plankton

Post autor: rozmaryn »

Witam!
Gram dużo w RPG, lecz nie w batla. o tym temacie powiedział mi wczoraj kolega. przeczytałem 2 poprzednie areny, jak zdążę, to napiszę historię i się dołączę, jeśli pozwolicie osobie spoza sfery battlowej.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

pewnie że przyjmiemy, pisz pisz

rozmaryn
Plankton

Post autor: rozmaryn »

Postać z jednej z moich sesji, dodałem zakończenie i dodatki. Fajna zabawa.

Imię:Mryk
rasa: goblin (nie wiem jak dalej jest w batlu, chodzi mi o goblina który mógłby walczyć ze swoimi statami)
Broń: dwa sztylety (lub krótkie miecze jak się nie da sztyletów)
brak zbroi
umiejętność: dobry refleks (na skutek kontroli jak w historii)
dodatki: bomba kwasowa
bomba paraliżująca (funowo, w oryginale nie miał żadnych, ale skoro mogę:) )

- Co robisz? - pytanie zawisło w powietrzu na małej leśnej polanie. Umięśniony ork rozejrzał się po polanie. Wokół było trochę krwi.

- Pokażesz coś ciekawego? Wyjaśniłbyś co właściwie robisz, już drugi tydzień przychodzisz tutaj, gobliny znikają. Ciekawy jestem.

- Odpowiadaj! Wiesz że łatwo się wnerwiam!

Szaman spojrzał za siebie i powrócił do swojej pracy, pochylony nad czymś zakrwawionym, leżącym na trawie. - Podejdź i zobacz – mruknął. Zwykłego ogra by spławił, ale ten był synem wodza. Drażliwym synem.

- Kroisz go? Po co?

- Po co? - ton przybrał gniewną barwę.

- Siedź cicho, to delikatna sprawa. Popatrz!

Goblin powoli podniósł się z trawy.

- Skocz, prawa ręka do przodu, kucnij, powstań, turlaj się – szeptem wydawane polecenia goblin wykonywał natychmiast, zanim przebrzmiały słowa.

- Kontroluję go całkowicie, nie musi nawet słyszeć poleceń – Szaman wyjaśnił następcy – muszę go jedynie widzieć.

- Słyszałem o tym! Nekroskopia, nekrologia, nekrofilia....

- Nekromancja, jak już, krety...... Nie to nie to. On wciąż żyje. Dostrajam jego mózg do mojego. Nieodwracalnie. Za to kontrolowany dużo lepiej walczy. Zabiły już dzikie psy, wilki,dziki. Jeden zabił niedźwiedzia. Brak jednak inteligentnych, wyszkolonych przeciwników. W rywalizacji pomiędzy sobą zawsze wygrywa ten kontrolowany przeze mnie. Niestety, mogę kontrolować tylko jednego naraz.

- Nieźle! - młody ork był wyraźnie pod wrażeniem – wiesz co? Mam pomysł. Słyszałem, że na Arenie przedłużono nabór. Nadałby się?

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

No to co, mamy komplet. Mur mam nadzieje, że wieczorem odbędą się pierwsze walki.
rozmaryn pisze:(nie wiem jak dalej jest w batlu, chodzi mi o goblina który mógłby walczyć ze swoimi statami)
Pewnie chodzi ci o Goblin Big Bossa :wink:
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

Lista zgłoszonych 31 postaci.

Krasnoludy: 6
Palladyni: 5
Wampiry: 3
helfy: 3
delfy (assasyni): 2
wargor: 2
chempioni chaosu: 2
dow capitan: 2
empire capitan: 1 !!!
kislev boyar: 1
wight king: 1
ogre: 1
skaven (assasin): 1
black ork: 1
goblin: 1

wnioski każdy wyciąga sam, kilka moich uwag.

Mur, jakoś wcześniej nie doczytałem, ale:

bohaterowie o koszcie bazowym 50pkt lub mniej(prócz krasnoludów którzy wybierają normalnie jeden) oraz Skink Chief mogą wziąć drugi dodatek lub umiejętność z dodatków.

ludzie mogą pobrać dwie umiejętności z listy zamiast jednej.(tyczy się empire/bretonia,dogs of war)

Czyli kosmicznie podpakowałeś ludzi.

empire/dow capitan: 1 umiejętność, 1 dodatek i dodatkowo 1 umiejętność/dodatek i dodatkowo +1 za koszt punktowy, czyli ma 2 umiejętności i 2 dodatki.

Palladyn: 1 umiejętność, 1 dodatek + dodatkowo 1 umiejętność/dodatek (człowiek) plus cnota rycerska, czyli 2 dodatki, 1 umiejętność + cnota rycerska

Goblin bierze teraz 1 umiejętność, 1 dodatek i dodatkowo 1 umiejętność/dodatek, czyli 2 i 1 ale statystyki ma gorsze już na starcie.

Co się więc dziwić, że nie ma żadnej (!) postaci z kosztem punktowym 50 i niżej, nie będących ludzmi. W poprzednich arenach byli (nawet ja pamiętam gryzka i jego historię) i sobie radzili, ale w tej arenie już nie ma.

Ludzi tymczasem jest aż 8 (plus nie wiem jak liczyć bojara), ale to już 25% uczestników.

Proponuję na przyszłość:
a) przywrócić jak było poprzednio,
b) dodać innym postaciom niż ludzie +1do wyboru, bez ograniczenia 2+2 (nie wiem co na to system), ale to z kolei zachwieje tym, że albo będą postacie z 0+ (jak mój ogr), 2+ (np. helfy), 4+ (ludzie i inne małe)
c) inaczej zbalansować postacie

Poprzednio było fajnie, teraz obawiam się, że jest/będzie za dużo.

MUR: moim zdaniem jest bałagan w doborze umiejętności i dodatków, na pierwszej stronie z postaciami. Sprawdź proszę przed losowaniem, czy wszystkie wybory są legalne, tzn. odpowiednia ilość dla danej postaci, por. np. nr 27, 28, ale sprawdzić trzeba wszystkie.

Zadeklaruj się też w sprawie bojara, bo nadal nie wiem, co może wybrać.

Tyle merytorycznych uwag.

Jak kończyłem zauważyłem, że jest jeden goblin. Ale i tak nie wróżę im przyszłości.

Tullaris: Po moich (i MUR'a na 1 stronie) obliczeniach wciąż brakuje 1 postaci.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

@_reszka, wysłałem pm do Arte, aby przygotował jakąś postać (z resztą chyba ma już jakąś gotową, ale zrezygnował z wystawiania, bo nie zmieścił się w 16) , więc sądzę, że komplet do wieczora się zbierze.

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

Też wierzę, że do wieczora się zbierze, chodziło mi tylko o to, aby pokazać, iż

jest jeszcze 1 miejsce

sorry, nie mogłem się powstrzymać.:)

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

deklaracja w sprawie bojara: Stubborn coś daje

Znacząca większosc populacji starego swiata to ludzie dlatego nawet tutaj mamy odwzorowanie tego skoro powybierano tak. Jak ktos chce nieluda i tak go weźmie a ponieważ nikt i tak nie wie co dają tak naprawdę dane przedmioty/umy to wszystko będzie ok. W przyszłości wykreslę to "lub" z podpunktu darmowj umiejętnosci i dodatku pozostając przy dodatku.

Były areny gdzie ludzie byli w mniejszosci.

teraz uwagi:
Glaffy miał dwie umiejętnosci. usunąłem biegłego w broni
Graal Ironforge miał za dużo umiejętnosci. Usunąłem wyszkolonego
Sir Rycerz - oddaje biegłego w broni(mój błąd) ale usuwam mistrzowską broń broń by się w końcu zgodziły dodatki i umiejętnosci.

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Murmandamus pisze: Znacząca większosc populacji starego swiata to ludzie dlatego nawet tutaj mamy odwzorowanie tego skoro powybierano tak.

Śmiem się sprzeciwić (choć wiem, że to ryzykowne dla mojej postaci :wink: ), ale szczurów jest znacznie więcej i to one w końcu będą rządzić tym światem. :twisted:

Na chwałę Rogatego Szczura :evil:

ODPOWIEDZ