DE 2313 na PGA, kilka wersji

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Na PGA nie bedzie imperium z 6 cannonami. Biegacze VC tez juz nie nosza dwurakow. A zwykly biegacz tak samo skosi coldow (a nawet lepiej bo coldy sa jedne do skoszenia, a jesli skosi chariot to przy odpowiednim ustawieniu dostanie potem szarżę od drugiego badz czegos innego).

Od 1 z metalu i 1 z nurgla trzeba bedzie sie kitrać - od tego sa harpie aby zescreenowac BG wtakich momentach.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Sam niewiem ja tam wolę Coldy...

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Sam niewiem ja tam wolę Coldy...
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

karlee pisze: - z psami chaosu w ilosci mniejszej niz 10 gdy ustawie ich w linii to wygrywaja conajmniej o muzyka (wiecej, sztandar, warbanner vs 2-3 kille z 4 atakow)
Jak jest Ciebie mniej niż 10 to oni mają przewagę ;). No i nie dasz rady w linii miec naraz muzyka i sztandar, chyba ze bokiem sie ustawisz, ale wtedy to słabo sie opyla ;)
karlee pisze: Ale czy wystarczy jedna czarodziejka z dwoma scrollami i hotek ?
Nie ;). Przyda się to najwyżej na HE i Szczury, ew Empire. VC i tak cie zasypia czarami, na TK to nie działa, Demony moga z 1-2 kosci rzucac cały czas.
Twój wybór, niemniej chyba warto zaryzykowac, moze trafisz armie na kombat ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Nie :Wink: . Przyda się to najwyżej na HE i Szczury, ew Empire. VC i tak cie zasypia czarami, na TK to nie działa, Demony moga z 1-2 kosci rzucac cały czas.
Twój wybór, niemniej chyba warto zaryzykowac, moze trafisz armie na kombat :Wink:
Młody według mnie mylisz sie spokojnie to wystarczy. Scrolle na zatrzymanie smoka. Reszta pod hotekiem a po śmieciach to moze sobie walic czarami.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

GarG pisze:
Nie :Wink: . Przyda się to najwyżej na HE i Szczury, ew Empire. VC i tak cie zasypia czarami, na TK to nie działa, Demony moga z 1-2 kosci rzucac cały czas.
Twój wybór, niemniej chyba warto zaryzykowac, moze trafisz armie na kombat :Wink:
Młody według mnie mylisz sie spokojnie to wystarczy. Scrolle na zatrzymanie smoka. Reszta pod hotekiem a po śmieciach to moze sobie walic czarami.
ale ta wersje czarow to wlasnie opisal.
teraz najbardziej umagicznione armie sa odp na hoteka-chyba ze podejdziesz nim na odleglosc spluniecia do przeciwnika :wink:

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Powiedz mi prosze ile pocisków wytrzyma oddział BG, bo mi się wydaje ze max 4, potem ich wartosc bojowa spadnie do 0 ;]. Poza tym latwo takiego kolesia wysinglować, to tylko czempion z 1w. No i armia na 60 modelach nie moze sobie zbytnio pozwalać na wpuszczanie dowolnych missili.[/list]
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Niech pogra sprawdzi, postestuje. Mi zwykle starcza taka osłona magiczna. Nie mówiąc o Jankielu który gra na samym hoteku.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Mi też wystarcza szczególnie przeciw armii strikte magicznych

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Powiedzcie mi prosze jakim cudem wam taka anty magia wystarcza, jedyne co to pomaga chronic smoka, cała reszta zbiera małe pociski. :roll:
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Bo oni sa dobrymi graczami. Dispelują wszystko skutecznie z 1 kostki, a reszta statystycznie przeciwnikowi nie wchodzi. Pozatym pojechaliby cie bez armii, używając hate'a tylko do przymusu gonienia. Czaisz?

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Możliwe, pewnie za mało gram, z tego to wynika. ;]
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Po co ten sarkazm? Poprostu koło jest zamkniete. To co czaruje po smoku nie czaruje po jednostkach i po śmiechach, To co czaruje po śmieciach nie czaruje po smoku i po jednostkach itd. Nadodatek przeciwnik boi sie rzucac cos mocjeniszego bo wymaga to wiecej kości dlatego są to głównie słabsze czary. Najgorzej gra sie z Wampirami i TK w takiej kombinacji ale z racji tego ze vampiry są mocno pociete a z TK da sie powalczyc wiec chyba wszystko jest jasne.

Wiadomo ze zawsze cos moze nie wypalic ale to jest własnie urok tej gry ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Młody, daj juz spokój. Masz limit 12 PD na turę. Możesz w zasięg hoteka rzucać tylko małe pociski, a i tak masz 1/6 szans na miscast. Nic strasznego, naprawdę.
Poza tym, ile czasu reszta będzie zbierać małe pociski? Jedną turę? Zabicie maga nie jest więlkszym problemem. Zresztą, jak ktoś nie umie grać, to 10 DD i 6 scrolli mu nie starczy. Na północy macie jakiś nabożny stosunek do magii, a siłę armii mierzycie tylko liczbą kostek powera.
Dispelują wszystko skutecznie z 1 kostki, a reszta statystycznie przeciwnikowi nie wchodzi. Pozatym pojechaliby cie bez armii, używając hate'a tylko do przymusu gonienia. Czaisz?
Kołata, jeszcze trzy tygodnie temu wypisywaliście, jaki to Hotek jest przegięty, bo zastępuje całą antymagię. A teraz co? Za słaby jest, nawet w połączeniu z jednym caddym. Czyli cały Wasz CS można sobie rozbić o kant dupy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

A jak Tobie jankiel spisuje sie granie turniejowe na slabej antymagii ? Wg Ciebie lepiej dac drugiego caddiego kosztem warriorow czy nie ?

Mam malo ogrania na prawie zerowej antymagii wiec sam nie wiem...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Mnie się na zerowej antymagii (2 DD) gra całkiem fajnie. Pewnie, jest trochę trudniej z niektórymi armiami (Khemri, VC) i wtedy grasz na wynik w przedziale 8-12, za to z innymi gra się dużo prościej, bo masz wyraźną przewgę liczebną. Magowie do większości czarów muszą mieć LOS - jeżeli wszystkie miejsca, z których mogą rzucać czary będziesz miał obstawione czy to strzelcami, czy np. hydrą to też za wiele szkód Ci nie zrobią.
Natomiast jeśli masz hoteka, 2 scrolle i 3 DD to już bardzo silna antymagia i nie ma senu ładować w nią więcej punktów. Do smoka już lepiej mieć bsb - jak Cię złapią lub ściągną MRoC czy syreną, to przynajmniej breaka zdasz.
Przed popychaczkami spokojnie możesz się bronić robąc sobie screena z harpii w strategicznym miejscu, jedyną ochroną przed wskrzeszaniem jest zadawanie takiej ilości ran, by nie nadążali ze wskrzeszaniem :) A inne czary przyjmujesz na klatę, bo masz dużo, całkiem tanich, modeli.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Jankiel pisze:Mnie się na zerowej antymagii (2 DD) gra całkiem fajnie..
Dwóch znanych graczy zachodnich chodzi teraz DE na 2 DD i rzeza.
Nie byłem nigdy Jankielem, ale całą 6 edycję grałem na Caddym i foczce - i dawało radę.
Tzn... Z dobrymi graczami VC i TK - nie za bardzo...
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

ODPOWIEDZ