2250 WE FCS

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

2250 WE FCS

Post autor: ksch »

Rozpa sprawdzona, ale naniosłem kilka zmian. Snajperka na magu to pomysł Furiona :D Natomiast większa rozterka to ściągnięcie jednego scrolla (na FCS przy takim rozkładzie mieszczą się trzy).

Wardancer Highborn 290pts
Annoyence of netlings
Amarantine brooch
Blades of Loec

Noble Bsb 130pts
Asyendis Bane
Hail of doom arrow

Spellsinger 115pts
Dispell scroll

Spelsinger 140pts
Dispell scroll
Pageant of skrikes

Dryads x8 96pts
Dryads x8 96pts

Glade guards x10 120pts
Glade guards x10 120pts
Glade guards x10 120pts

Scouts x5 91pts
Musician

Warhawks x3 120pts

Wild riders x5 130pts

Wild ridersx6 199pts
Standard, war banner

Wardancers x7 147pts
Champion, musician

Great eagle 50pts

Treeman 285pts
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

"CS by Furion" obcina magię aż tak, że możesz sobie pozwolić tylko dwa scrole? Dwóch magów u Ciebie daje praktycznie tyle co 1 caddy w każdej innej armii. Moim zdaniem nad bohaterami trzeba pomyśleć, a reszta to chyba maks jaki można wycisnąć z tego CSu.

Awatar użytkownika
Joke's
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Joke's »

pewnie w tej armi orzeł spełnia jakąś role ale nie jestem do niego przekonany wywalił bym go i scoutow i dal [troche] lepszych scoutow czyli Waywatchers i jest zajebiscie pozmieniałbym jeszcze przedmioty na magach i jest raczej standard

PS rozumiem że snajpa jako broń psychologiczna xD już widzę jak będą chowali tych magów przeciwnicy buhaha pozatym to nie widze innych zastosowań :D pozdro

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

ksch pisze: Scouts x5 91pts
Musician
uuuch... juz nie lepiej glade riderzy? scouci to badziew do kwadratu... drodzy i do niczego
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

gobos nie zgodze sie z toba scouci sa bardziej mobilni w bliskim kontakcie z przeciwniekem oraz latwiej sie nimi odgine szarze i sa tansi

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Orzeł i Jastrzębie - wiadomo - odginka szarży, ale i straszak na maszyny - albo po nich, albo we mnie strzelasz. I jedna i druga opcja dla mnie dobra bo ściąga ostrzał z łuków.
Scouci wiadomo - ścinają marsz, a jedną z moich głównych sił są łuki.

Runepriest - właśnie te scrolle są moją bolączką - nie wiem czy będę w stanie dać trzeciego nie zmieniając czegoś ważnego...Widzę, że mamy podobne zdanie co do pewnych myków w armii WE.

Gobos - nie ma punktów na GR, poza tym nie ma dobrego obecnie dla nich miejsca, gramy na '48.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

gobos nie zgodze sie z toba scouci sa bardziej mobilni w bliskim kontakcie z przeciwniekem oraz latwiej sie nimi odgine szarze i sa tansi
czegoś tu nie kumam... scoutami odginasz szarże?

dodam głos do chórku - scouci są do niczego... wywal ich i orła i wystaw 6 wayów - oni też straszą maszyny

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Oczywiście, że tak. Jasne, że nie tak dobrze jak Glade ridersami, ale zawsze możesz próbować. Czemu nie? Co więcej jest to jednostka, której przeciwnik nie może olać. Dla mnie podobni do WW, chociaż wiadomo, że troszkę gorsi. Niemniej jednak olać i ich i orła to taka sobie opcja. Eagle bardzo się przydaje. Inna rzecz, że dzisiaj poszło mi tą rozpą katastrofalnie.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Joke's
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Joke's »

Lukaszxx pisze:
czegoś tu nie kumam... scoutami odginasz szarże?

dodam głos do chórku - scouci są do niczego... wywal ich i orła i wystaw 6 wayów - oni też straszą maszyny
Sorry ale geniuszu 3 posty wyżej dałem ten sam pomysł pozdro

ODPOWIEDZ