Parę pytań od początkującego
Moderator: esgaroth
Jak i rozmiar mają podstawki Norseman'ów DoW? 20x20 czy jak chaośnicy 25x25?
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
chyba tak
skoro można wsadzać herosów na koniach do normalnego regimentu
tyle ze będzie cały odział ruszał się z prędkością najwolniejszej jednostki
jakiś fajny pomysł??
skoro można wsadzać herosów na koniach do normalnego regimentu
tyle ze będzie cały odział ruszał się z prędkością najwolniejszej jednostki
jakiś fajny pomysł??
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
ech
jakoś tego nie czuje
zapodasz plusy czy jakieś inne szpąty z tym związane ??
jakoś tego nie czuje
zapodasz plusy czy jakieś inne szpąty z tym związane ??
Cóż... to raczej taki pomysł ad hoc. Raczej nie przemyślany. Po prostu sprawdzić czy to w ogóle możliwe. Może zamiast oddziału Venatorów z Paymasterem, jak to często się wystawia. Oczywiście Venatorzy mają lepszy static CR i w oddziale jest czempion, który może przyjąć challenge. Dodatkowo kawa ma lepszą mobilność i AS. Jednakże w szarży pod względem siły przebicia to ludożercy są IMO lepsi. Helm of Myrmidia zwiększa jeszcze bardziej ich skuteczność. 8 A z S7 i do tego impakty potrafi uszczuplić nie jeden oddział.
To tak na sucho. Na praktykę trzeba będzie długo poczekać, bo nie gram zbyt często.
To tak na sucho. Na praktykę trzeba będzie długo poczekać, bo nie gram zbyt często.
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
a skąd jesteś
jak z lublina albo okolic to się możemy ustawić
jak z lublina albo okolic to się możemy ustawić
Mam pytanie... Załóżmy, że jakiś samotny bohater walczy z Cursed Company i pojedynkuje się z Richterem. Jakimś cudem Richter dostaje tylko jedną ranę. Czy magiczny sztandar, który posiada ta jednostka regeneruje mu tą ranę? Czy wypadku gdy bohater nieprzyjaciela zada Richterowi dwie rany to ten wstaje z martwych na jednej ranie?
Dodatkowe pytanie. Jeśli CC walczy z jakąś jednostką i giną 2 szkielety a Richter traci ranę, to właściwości sztandaru regenerują ranę Richtera w pierwszej kolejności? Podobnie gdy Richter zginie w takim wypadku. Czy ta jedna rana niwelowana przez sztandar jest odliczana w pierwszej kolejności od ran straconych przez Richtera?
Dodatkowe pytanie. Jeśli CC walczy z jakąś jednostką i giną 2 szkielety a Richter traci ranę, to właściwości sztandaru regenerują ranę Richtera w pierwszej kolejności? Podobnie gdy Richter zginie w takim wypadku. Czy ta jedna rana niwelowana przez sztandar jest odliczana w pierwszej kolejności od ran straconych przez Richtera?
Hey
może mi ktoś podesłać pdf DoW i RoR na m_kluska@wp.pl ?
albo wie ktoś może gdzie można teraz zassać te pdfy ?
pozdrawiam
może mi ktoś podesłać pdf DoW i RoR na m_kluska@wp.pl ?
albo wie ktoś może gdzie można teraz zassać te pdfy ?
pozdrawiam
Proszę bardzo
http://oz.games-workshop.com/games/warh ... efault.htm
http://oz.games-workshop.com/games/warh ... efault.htm
Czy ktoś pamięta okrzyki bojowe poszczególnych jednostek np. Venatorów? Było coś takiego, ale nie pamiętam gdzie.
W 5 edycyjnym podręczniku do DOW są te okrzyki.
Battle-cry Venatorów: Last One to Die's a Sissy!
Zresztą tu są pozostałe okrzyki bojowe
Golgfag’s Ogres: „Gruugh agh agh waaagh!” it might mean something like “Feed me – feed me now!”
Braganza’s Besiegiers: “Borgio!”
Long Drong Slayer’s Pirates: “Fifteen Dwarfs and a dead Dwarf’s chest, yo ho ho and a flagon of ale...”
Pirazzo’s Lost Legion: “Death or riches!”
Al Muktar’s Desert Dogs: “Al Muktar!”
Asarnil the Dragonlord: “Wahnil, wahnil!” is the battle-cry of the Caledorians, calling for vengeance and death.
Leopold’s Leopard Company: “For the Leopard!”
Bronzino’s Battery of Galloper Guns: “Ready! Aim! Fire!”
Marksmen of Miragliano: “Shoot!”
Beorg Bearstruck and the Bearmen of Urslo: “Grrrrrowwwwww!”
Vespero’s Vendetta: “Prepare to Die!”
The Alcatani Fellowship: „Yes!”
Ricco’s Republican Guard: „Liberty! Equity! Liquidity!”
The Birdmen of Catrazza: “Tally Ho!”
Battle-cry Venatorów: Last One to Die's a Sissy!
Zresztą tu są pozostałe okrzyki bojowe
Golgfag’s Ogres: „Gruugh agh agh waaagh!” it might mean something like “Feed me – feed me now!”
Braganza’s Besiegiers: “Borgio!”
Long Drong Slayer’s Pirates: “Fifteen Dwarfs and a dead Dwarf’s chest, yo ho ho and a flagon of ale...”
Pirazzo’s Lost Legion: “Death or riches!”
Al Muktar’s Desert Dogs: “Al Muktar!”
Asarnil the Dragonlord: “Wahnil, wahnil!” is the battle-cry of the Caledorians, calling for vengeance and death.
Leopold’s Leopard Company: “For the Leopard!”
Bronzino’s Battery of Galloper Guns: “Ready! Aim! Fire!”
Marksmen of Miragliano: “Shoot!”
Beorg Bearstruck and the Bearmen of Urslo: “Grrrrrowwwwww!”
Vespero’s Vendetta: “Prepare to Die!”
The Alcatani Fellowship: „Yes!”
Ricco’s Republican Guard: „Liberty! Equity! Liquidity!”
The Birdmen of Catrazza: “Tally Ho!”
Jako ze to temat dla początkujacych korzystam z okazji:
Gdzie jest napisane ze np Irongotów mogę brać jako special a nie jako rare jak to jest napisane w ich AB. przeglądalem amry lista piesków i jakoś nei znalazłem odpowiedzi.
jezeli gdzies byla na to odpowiedz to z góry przepraszam, prosze jedynie o wskazówke "gdzie"
pozdro
Gdzie jest napisane ze np Irongotów mogę brać jako special a nie jako rare jak to jest napisane w ich AB. przeglądalem amry lista piesków i jakoś nei znalazłem odpowiedzi.
jezeli gdzies byla na to odpowiedz to z góry przepraszam, prosze jedynie o wskazówke "gdzie"
pozdro