Czołgi
Moderator: #helion#
wracajac do tematu sklejania ST, to ja tez slalem same $%$#%$#%$, bo kurczaki czulem sie jak 18 lat temu na praktykach w slusarni, ale zeby bylo malo, moj model na lewej burcie, na laczeniu dzioba i boku ma jakies 1-2 mm przerwy niezle jajo, trzeba bedzie go pewnie zakitowac hehehe, pomijam to, ze podloga ma krzywy przod, i dzialo z deka moze kosic na lewo, ale co tam pobawie sie w slusarza, a zaraz doleci moj drugi, ale juz zrobiony ST, wiec tu sobie porownam
to ja też się wypowiem na temat składania
Na burcie z drzwiami mam to co mati.pl spara od 0,0 mm na górze do 1,5 mm na dole.
z przodu podłoga kończy mi się 3-4 mm przed burtami.
Pozostałe szpary są w okolicach 1 mm
Przy okazji mam prośbę - czy ktoś może wkleić fotę tłoków przy tylnych kołach ?? Moj egzemplaż tych częsci nie ma.
Na burcie z drzwiami mam to co mati.pl spara od 0,0 mm na górze do 1,5 mm na dole.
z przodu podłoga kończy mi się 3-4 mm przed burtami.
Pozostałe szpary są w okolicach 1 mm
Przy okazji mam prośbę - czy ktoś może wkleić fotę tłoków przy tylnych kołach ?? Moj egzemplaż tych częsci nie ma.
no to moje będa z zupewłnie innej bajki :/
-
- Kretozord
5.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
jakiś czas temu pytałem tu o tłoki do czołgu - teraz mogę wkleić linka do prawie gotowego modelu (dla ciekawych wraz z drogą powstawania)
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot ... eam%20Tank
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot ... eam%20Tank
- morgan10005
- Falubaz
Jest juz ktos szczesliwym posiadaczem nowego opancerzonego plastikiem boilera na wode zwanego dalej czolgiem??
Jak tak, to jakie wrazenia
Jak tak, to jakie wrazenia
http://www.warhammer-empire.com/theforu ... ic=29135.0
tu jest parę fotek ze składania mydelniczi - generalnie model jest ciekawy (zwłaszcza środek)
tu jest parę fotek ze składania mydelniczi - generalnie model jest ciekawy (zwłaszcza środek)
- morgan10005
- Falubaz
1 lipca dostałem nowego steam tanka i zaczynam go sklejać. Pierwsze wrażenia-wielkość identyczna jak starego i można go zrobić w kilku wersjach (w zależności od dodatków, ale zbytniej różnicy między nimi nie ma)
Sklejalo sie go bardzo sympatycznie i szybko
- morgan10005
- Falubaz
malowałeś w środku te wszystkie "dodatki".
Próbował ktoś wersji bez pancerza, tylko kocioł i platforma z cannonem??
Próbował ktoś wersji bez pancerza, tylko kocioł i platforma z cannonem??
No niewidzialem wiksego sensu malowana srodka skoro gowole nie widac jak dla mnie to tylko ciekawy dodatek ewentualnie wlasnie opcja zrobienia jakiegos niekompletnego czolgu
ja w swojej metalowej gadzinie środek będę kiedyś malował - dlatego dach jest na magnesach .
W nowym pewnie zrobię tak samo - jeżeli tylko uda się gdzies magnesy powsadzać
W nowym pewnie zrobię tak samo - jeżeli tylko uda się gdzies magnesy powsadzać