Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Nie czepiać się Zimnego - ważne, że chce się czegoś dowiedzieć, a nie, którą jest z kolei osobą zadającą to samo pytanieBez urazy Zimny ale po raz kolejny zadajesz pytanie które było wałkowane co najmniej kilka razy, nie chciałem zwracać uwagi poprzednio ale się prosisz...
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Jak sobie radzicie z WW jak nie ma wzniesienia w terenie. Dzisiaj miałem taką sytuacje , trzeci raz grałem z WE ale do tej pory nie wiedziałem o tej dziwnej zasadzie Way Watcherów. Otóż runpriest ku mojemu zdziwieniu umieścił ich za moim oddziałem , potem powiedział że oni mogą być wystawiani wszędzie jeżeli moje jednostki ich nie widzą. Zaszarżowali mi na Kuszników , ja zrobiłem Flee , dogonili mnie... Potem Glade Guardzi wpakowali w moich BG dużooo strzał. Tak czy inaczej się poddałem i chciałbym wiedzieć jak sobie radzicie z tą jakże dziwną jednostką. Przypominam , co robicie jeżeli nie ma wzniesienia.
hihihihihiPotem Glade Guardzi wpakowali w moich BG dużooo strzał. Tak czy inaczej się poddałem
niespodziankapotem powiedział że oni mogą być wystawiani wszędzie jeżeli moje jednostki ich nie widzą.
WW zabija wszystko. nawet szarza harpii z mniej niz 10"(tak zeby nie zrobili stand&shota).
No wyobraź sobie że niespodzianka , wszystko rozstawione a tu nagle z nikąd WayWatchersi się wzięli , przynajmniej wiem czego mogę się spodziewać następnym razem.niespodzianka
WW zabija wszystko. nawet szarza harpii z mniej niz 10"(tak zeby nie zrobili stand&shota).
Wracając do tematu --->
Co sądzicie o takim Asasynie ??
Asasyn @ 90 pkt
Dod. broń ręczna [6]
Pow. kusza ręczna [10]
Płasz Półmroku [20]
Dotyk Śmierci [30]
Runa Khaina [25]
--------
181 pkt.
Racja, jak jest KB to kusza staje się zbędna.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
- Corvus Albus
- Kretozord
Tak i dodatkowo jak obleje ją nie może czarować.
Hydra nie wchodzi
Ale moze jakąś czarke na 1 lvl z ToF
troszke śmieci
chariot.
Moja rozpiska na 777 wyglądała tak ale to juz total hard core shooting:
1 Master @ 136 Pts
General; Lance; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Lifetaker [30]
Dark Steed
2x5 Dark Riders
Rptr Crossbow
2x10 Dark Elf Repeater Crossbowmen
7 Shades
2ndWeapon;
1 Cold One Chariot @ 100 Pts
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 2
Models in Army: 39
Total Army Cost: 775
Tylko u nas był zmodyfikowany lekko BP.
Ale moze jakąś czarke na 1 lvl z ToF
troszke śmieci
chariot.
Moja rozpiska na 777 wyglądała tak ale to juz total hard core shooting:
1 Master @ 136 Pts
General; Lance; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Lifetaker [30]
Dark Steed
2x5 Dark Riders
Rptr Crossbow
2x10 Dark Elf Repeater Crossbowmen
7 Shades
2ndWeapon;
1 Cold One Chariot @ 100 Pts
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 2
Models in Army: 39
Total Army Cost: 775
Tylko u nas był zmodyfikowany lekko BP.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
a ja mam takie pytanie dotyczące DR mianowicie jak najlepiej wykorzystać tą jednostkę , rozumiem że jako kawaleria lekka może ładnie prowokować ale ciekawi mnie wariant z kuszami , bo rozumiem że nie ma takiej opcji żeby grać nimi jak pistolersmi ?w sensie podjazd, strzał, ( potem ewent ucieczka pozorowana ? )
o jeszcze jedno Haga i kociołek
Haga i pomagiery jej maja freenzy i Mv=5
ktoś mi tutaj napisał że łażą one z kotłem razem o to właśnie 5"
więc jaki zasięg ma ich szarża ? 5" czy 10 " i jeśli 10 to co z kotłem ?
z góry dzięki za wyjaśnienia
o jeszcze jedno Haga i kociołek
Haga i pomagiery jej maja freenzy i Mv=5
ktoś mi tutaj napisał że łażą one z kotłem razem o to właśnie 5"
więc jaki zasięg ma ich szarża ? 5" czy 10 " i jeśli 10 to co z kotłem ?
z góry dzięki za wyjaśnienia