2313 DE na CS Furiona

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

2313 DE na CS Furiona

Post autor: Druchii »

Dreadlord @ 195 pts
General, Armour of Darkness (25pts), Soulrender (15pts), Null Talisman (15pts)

Master @ 161 pts
Sea Dragon Cloak (4pts), Shield (2pts), BSB (25pts), Armour of Eternal Servitude (35pts), Sword of Might (15pts),

Death Hag @ 200 pts
Cauldron of Blood

Assassin @ 151 pts
Additional Hand Weapon (6pts), Rune of Khaine (25pts), Dance of Doom (30pts)

Assassin @ 151 pts
Additional Hand Weapon (6pts), Rune of Khaine (25pts), Dance of Doom (30pts)

5 x Harpies @ 55 pts

5 x Harpies @ 55 pts

5 x Dark Riders @ 117 pts
Repeater Crossbows, Musician

5 x Dark Riders @ 85 pts

19 x Black Guard of Naggarond @ 335 pts
Champion, Standard Bearer, Standard of Hag Graef (35pts), Ring of Hotek (25pts)

19 x Black Guard of Naggarond @ 315 pts
Champion, Standard Bearer, Banner of Murder (25pts), Null Talisman (15pts)

2 x Reaper Bolt Thrower @ 200 pts

War Hydra @ 175 pts

Total Army Cost: 2312 pts

PD: 2
DD: 2
Models in Army: 71

Rozpiska podobna do tej ktora dawalem juz na forum. Ta jest jednak dostosowana do CS'u Furiona. Nie widze bledow, ale jesli takowe sie w niej jednak znajduja to prosze pisac.

Do konca jeszcze nie jestem pewien tych null'i...Chcialem je wywalic i dac kusze i muzyka na trzecich DR ale wtedy kosztuje o punkt za duzo :/ Moze same kusze? Zastanawiam sie jeszcze nad terrorem dla generala. To chyba jedyne zmiany jakie bym dal.

Komentarze i krytyki jak zwykle mile widziane.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Twoj lord jest jestrasznie mięki.. Moze daj mu Black Amulet? BG poprostu bym zmniejszył uwazam ze to za duza ilość. Za to mozna kupic takie rzeczy jak kusze na DR, Shade itd. Do mnie jakos Null Talisamany nie przemawiają mozna te punkty lepiej sporzytkowac.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

a mi tam się podoba , gdyby dać po 17 BG i zaresztę kuszę i szczególiki

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Myslalem o Black Amulet, ale to strasznie duzo punktow...Na te punkty co on kosztuje, nie wydaje mi sie az tak miekki. ASF (bo tam siedzi), zwykly save na 1+, Sila 6 z AP i 4 ataki z hate'm...Z kotla zawsze mozna dac 5+ warda, no i chyba nie jest najgorzej.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

no jak uwazasz ;)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Dreadlord @ 180 pts
General, Armour of Darkness (25pts), Soulrender (15pts)

Master @ 173 pts
Sea Dragon Cloak (4pts), Shield (2pts), BSB (25pts), Armour of Eternal Servitude (35pts), Sword of Might (15pts), Dark Steed (12pts)

Death Hag @ 200 pts
Cauldron of Blood

Assassin @ 151 pts
Additional Hand Weapon (6pts), Rune of Khaine (25pts), Touch of Death (30pts)

Assassin @ 151 pts
Additional Hand Weapon (6pts), Rune of Khaine (25pts), Touch of Death (30pts)

5 x Harpies @ 55 pts

5 x Harpies @ 55 pts

5 x Dark Riders @ 85 pts

19 x Black Guard of Naggarond @ 335 pts
Champion, Standard Bearer, Standard of Hag Graef (35pts), Ring of Hotek (25pts)

19 x Black Guard of Naggarond @ 315 pts
Champion, Sword of Battle (15pts), Standard Bearer, Banner of Murder (25pts)

2 x Reaper Bolt Thrower @ 200 pts

War Hydra @ 175 pts

Total Army Cost: 2309 pts

PD: 2
DD: 2
Models in Army: 72

w rozpie dalem BSB na dark steedzie zeby troszke mobilnosci bylo i tak wrighty nie bolaly...ewentualne wyszarzowanie na maszyny albo strzelajace jednostki (dwarf thunederes, itp.).Na tym CS'ie juz pare razy gralem na 10 wrights z banshee...null'e to jednak strata pts...no ale przekonalem sie o tym na wlasnej skorze-wiec wiem ;)
Ogolnie rozpiska daje rade, tylko sie jeszcze musze nauczyc grac czyms takim :P Brakuje magii - bylo to moja ulubiona strona, mimo strasznej nieprzewidywalnosci. Fajna strona tej rozpiski jest z kolei jej przewidywalnosc...:P

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 10 lis 2008, o 08:36 przez Druchii, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

umm... z formatu rozpiski wnioskuje, ze to na PGA.

na PGA niestety nie obowiązuje mój CS.

Awatar użytkownika
Bit
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bit »

ja zawsze jak robię genka to daje mu pendanta bo ten ward rządzi :) ot taka moja sugestia :) a tak btw : magia Cię zje, black guardzi nie dojdą do walki, jednych DR wg mnie za dużo no chyba że to flankersi, a hydrant i bolce to wg mnie najlepsze co można dać z rare'ów na takie punkty
Klops pisze:a psy są świetne na krasie.
raz widziałem jak 6 z BSB z D3 do kombatu lał się przez 6 tur walki z longami od przodu i hamkami z boku.
i jak tu nie kochać demonów :)

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Nie koniecznie magia Go zje, RoH daje dobą ochronę, choć na te punkty to przydała by się może jakaś czarka ze scrolami.
Mi nie podobają się Assasini, zamiast tańca śmierci to ja raczej dał bym im ludzką zgubę lub dotyk śmierci, wtedy będą bardziej śmiercionośni, warda możesz dać od kociołka.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

umm... z formatu rozpiski wnioskuje, ze to na PGA.na PGA niestety nie obowiązuje mój CS
Rozpiska nie jest na PGA. Ostatnio testujemy sobie po prostu CS'y i stad pomysl/potrzeba na nia.
ja zawsze jak robię genka to daje mu pendanta bo ten ward rządzi Smile ot taka moja sugestia Smile a tak btw : magia Cię zje, black guardzi nie dojdą do walki, jednych DR wg mnie za dużo no chyba że to flankersi, a hydrant i bolce to wg mnie najlepsze co można dać z rare'ów na takie punkty
Na tym CS'ie Pendant zjada slot rare, a to troche duzo...Z tych bitew co gralem to ta magia az tak bardzo mnie nie zjadala. Fakt, przydalyby sie scrolle, ale nie ma na nie punktow, a Assassina wywalac napewno nie bede bo jest zbyt warzny i czesto wrecz kluczowy.
Mi nie podobają się Assasini, zamiast tańca śmierci to ja raczej dał bym im ludzką zgubę lub dotyk śmierci, wtedy będą bardziej śmiercionośni, warda możesz dać od kociołka.
Dla Assassinow tylko i wylacznie KB...Blad w druku ;) Juz poprawione

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

null'e to jednak strata pts...no ale przekonalem sie o tym na wlasnej skorze-wiec wiem Wink
Mylisz sie wyszukaj punkty na 2x nullstone dla lorda ( tak mozna ich miec wiecej niz jeden!) wtedy nie boisz sie o RoH( metal,nurgl itd.) na BG albo poprostu daj go Lordowi bo i tak masz jeszcze 60 ptk.
Gdzie na to ptk? champion z BG sword off battle, muzycy na DR, odjąć jednego BG itd.

I ja bym wcisnął Shade jeszcze do tej rozpy.

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

samobojcza szarza byle gowna na na championa z Ring of Hotek i magia cie zjada. Ja nie jak wy to rozkminiacie, dajecie championowu Ring of Hotek i myslicie ze sprawa ochrony magicznej jest zalatwiona. Ten kolo ma 3T, 5+ as i jednego W, byle wolf rider go zdejmuje a potem to juz tylko lzy i zgrzytanie zebow. Nie wiem jakie sa zasady turnieju ale kazda armia na lordzie magu i dwoch mniejszych Cie niszczy (wrzuc caddiego).

PS. No niby jest tam sztandar ASF to championa ratuje, ale zawsze mozna poswiecic cos z wyzszym tafem by wyeliminowac RoH.

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

byle wolf rider go zdejmuje
ciekawe...z ASF'em i assasinem chociazby? z bonusami od kotla... chcialbym to zobaczyc...Ten klocek wybijal juz w zab szarze 6tki chaos knightow....szarzowalbys na to byle smieciem? bez obrazy, ale bzdury piszesz ajpinus :/
hotek przechodzi na lorda...lepiej?

P.S: Rozpiska jest na CS Furiona...Tam magia jest troszeczke pocieta...

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

Ja nie składał bym dwóch takich samych asasynów :)
Daj jednemu Rendering Stars + Manbane
Obrazek

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

DarkDruchii: No masz racje, ale i tak jakos gra bez DD do mnie nie przemawia, taka rozpa traci uniwersalnosc. Jezeli nie w HtH to da sie championa z RoH sciagnac w inny sposob, jakis snajper, magia namierzajaca championow. Ni eprzemawia do mnie to w kazdym razie chociaz rzeczywiscie przedmiot jest potezny. pmiataj ze jeden magic missile i nie masz piatki DR. Trafisz na krasnale czy imperium i nic nie dojdzie wystrzela cie do nogi. Jak sie dokulasz do HtH to niszczysz, ale tak naprawde masz tylko 2 oddzialy do walki wrecz na 2300 pts to jest nic.
Brakuje mi kusz i shadesow. Niby rozpa mocna ale jak popatrzec co za te pts. moga wystawic inne armie to sorry ale trafiasz na gleboki defens i albo sie chowasz za lasami i mowisz remis albo nei ma cie w trzeciej turze.

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

@ ajpinus
Na defensy z mocnym strzelaniem (DWARFS) to akurat gram czesto...No i w najgorszym wypadku ugrywam 12:8....choc wiem,ze duuuuuzo zalezy od przeciwnika...
Ja tez jestem przyzwyczajony do grania na magii...Uwierz...Rozpa z 3ema czarkami w tym duza na smoku to chyba jak narazie moja ulubiona opcja...Na Hoteku gram od niedawna i musze powiedziec,ze jestem baaaaaaardzo pozytywnie zaskoczony...na 3 tury magii z VC przeciwnik mial 4 miscasty...w tym 2 konczace magie...daje rade...20 BG z kotlem nie jest tak latwo ubic, uwierz...jeden chroni garnek a drugi oslaniam smieciami...a jak juz dojde do HtH to malo co ustaje...z reguly nie zajmuje to naprawde az tak duzo czasu...
No ale tak jak mowie...Moze za male doswiadczenie turniejowo/masterowe przeze mnie przemawia ;)

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Ja nie składał bym dwóch takich samych asasynów Smile
Daj jednemu Rendering Stars + Manbane
Ale po co? 3 strzelajce ataki przeciwko potencjalnym 7 lub 8miu (kociol) trafiajacym na 3+ z KB? dzieki...zostane przy tej opcji ;)

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

Ale po co? 3 strzelajce ataki przeciwko potencjalnym 7 lub 8miu (kociol) trafiajacym na 3+ z KB? dzieki...zostane przy tej opcji Wink
Dzięki takiej kombinacji co ja Ci podałem masz 3 strzelające ataki z siłą 7 , a z ZS Asasyna ( 9 ) trafienie masz praktycznie gwarantowane. Większość jednostek przy tym wymięka , daj tylko jednemu taką kombinacje , twoja jest też fajna , ale niech będą Aski różnorodne.

Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

tylko na ile tur masz to strzelanie vs. no jak na to nie spojrzysz, dosc pakerny HtH ;) mi sie chlopaki sprawdzaja jak narazie...

Krzysztov
Wałkarz

Post autor: Krzysztov »

eeee...pewnie cos pochrzanilem,ale czy Blek Głard nie podlega 0-1 wyborowi????

ODPOWIEDZ