co o tym sadzicie?
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Seerstaff of Saphery [30]
Dispel scroll [20]
-General
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Dispel scroll [20]
Dispel scroll [20]
Silver staff [10]
10 Archers @ 115 Pts
-Musician
10 Archers @ 115 Pts
-Musician
13 White Lions @ 250 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; FCG
Lion Standard [25]
12 White Lions @ 260 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; FCG
Banner of Sorcery [50]
1 Tiranoc Chariot @ 85 Pts
6 Shadow warrior [96]
1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
Casting Pool: 6 +k3
Dispel Pool: 4
Models in Army: 56
Total Army Cost: 1491
he -1491
szczerze, to ja nie za bardzo lubie grac na magii, dla mnie jest zbyt losowa. Jesli jednak lubisz lub chcesz pograc na magii, to OK a wiec wzialbym BSB z Sv 1+ i wardem na 5+ (moze duzo przetrzymac, a jako BSB daje mozliwosc przerzutu breaka, co przy 2 oddzialach piechoty ze stubbornem jest przydatne) i moze do tego 1 caddy (zawsze jakas ochrona magiczna mile widziana ). Na WL z BoS zmienilbym sztandar na Standar of Ballance ktory calkiem dobrze sie sprawdza przeciw DE
Zamiast chariota wole fasta, Jesli nie ma orzelka, to min. 1 fast do odginania szarż i rozwalania maszynek musi byc moim zdaniem i na ponizej 2000 pkt nie musisz miec 2x cora, wiec zlikwidowalbym 1 lucznikow, a za punkty mozesz podpakowac WL do 14 oba oddzialy i wrzucic jeszcze cos (moze 6 DP z WB albo EB?).
Pozdrawiam.
Zamiast chariota wole fasta, Jesli nie ma orzelka, to min. 1 fast do odginania szarż i rozwalania maszynek musi byc moim zdaniem i na ponizej 2000 pkt nie musisz miec 2x cora, wiec zlikwidowalbym 1 lucznikow, a za punkty mozesz podpakowac WL do 14 oba oddzialy i wrzucic jeszcze cos (moze 6 DP z WB albo EB?).
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2008, o 23:11 przez Rabsp, łącznie zmieniany 1 raz.
A od kiedy BSB może być generałem?a wiec wzialbym jako generala BSB z Sv 1+ i wardem na 5+
"The Battle Standard Bearer may not be the army's general"
Rozpa w porządku, ja ostatnio zawodzę się i na Tiranocu i na Shadow Warriorach. Proponował wyrzucić oba te oddziały, dać 5 Ellyrianów. Kuraka nie zmieścisz bo w rarach lepsze Bolce. Dwa oddziały łuczników też zbędne. Za pozostałe punkty może 5 Phoenix Guardów do trzymania w lesie BoSa? I cośtam jeszcze.
Pozdrawiam.
IMO SW to strata punktów.. jest to chyba jeden zniewielu speciali u HE ktory nie jest wart swej ceny.
SW + lucznicy to ok 200 pkt.. a to juz dobry oddział DP z WB jako kontra by do magów za szybko nie dojechali.
SW + lucznicy to ok 200 pkt.. a to juz dobry oddział DP z WB jako kontra by do magów za szybko nie dojechali.