Tower of Hoeth

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Tower of Hoeth

Post autor: Asassello »

Witam,

kilka dni temu wpadłem na pomysł stworzenia strony o HE.
Teoretycznie mamy forum, na którym jest większość potrzebnych informacji. Jednak z tego co zauważyłem to bardzo dużo z nich jest wielokrotnie wałkowana w przeróżnych tematach. Chce stworzyć miejsce gdzie wszystko będzie w jakiś logiczny sposób ułożone. Forum to jednak nie wszystko.

Kiedyś stron o armiach było bez liku, nie wspominając strony Semiego (jeszcze istnieje, tylko że zawiera informacje o 6 edycji). Teraz mamy pustki.

Poświeciłem parę nocek na instalację, konfiguracje, itp. Powoli coś się wykluwa, ale jeszcze dużo pracy zostało do wykonania.
Oto link do wspomnianej strony:Tower of Hoeth

Jak widać na razie, (teoretycznie) nic tam nie ma :)

We wtorek (to chyba już dzisiaj) postaram się dokończyć menu.

Jeśli jest ktoś zainteresowany umieszczeniem jakieś swojej twórczości na stronie to proszę śmiało do mnie pisać. W założeniu ma być to tworzone przez ludzi dla ludzi. (przecież sam nie będę wszystkiego pisał ;-) )

Kosa już się zadeklarował, że powoli będzie opisywał jednostki HE.
Na stronie będzie miejsce zarówno dla początkujących (FAQ, porady jak zacząć przygodę z WFB i HE, opis jednostek), graczy (raporty bitewne, relacje z turniejów, rozpiski, taktyki) oraz klimaciarzy (artykuły o HE).
Dostępna jest również opcja galerii.
Potrzebni są tylko chętni do opisania tych rzeczy :) (liczę na waszą małą pomoc).

pozdrawiam,
Asassello
Obrazek

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Fajna inicjatywa, tylko popraw ten niebieski nagłówek "STARTUJEMU", bo razi nieco :)

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Wypas... :D Bedzie extra stronka... :wink: Zastanowie sie, moze jakis artukulik by mozna bylo napisac, a i na galerie mozna cos swojego wrzucic... :D
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Ja po ukazaniu się E-Zina BP, wyśle Ci mój artykuł - charakterystykę porównawczą WL, SM i PG ;).
A co do galerii, może też obfotografuje jakieś nowsze prace.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Dodałem menu. Wszelkie uwagi mile widziane.
Obrazek

Awatar użytkownika
kalcior
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kalcior »

Jak skończę malować rydwan to prześlę zdjęcia i jeżeli zostaną pomyślnie zaakceptowane to umieścicie je w galerii ... zrobię też zdjęcia innym swoim figurką:) Bardzo mi się podoba pomysł tej strony:)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

z checią przygarne zdjęcia, najlepiej z jakims małym opisem.

tylko prosze o jakies sensowne rozmiary tych zdjec (cos w okolicy: 800x600 czy 1024x768).
Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Ja moge pisać przynajmniej raz na miesiac jakiś artykuł ;) postaram sie co 2 tygodnie jakiś raporcik z bitwy walnać. Mogę opisywac duże bitwy bo czesto takie gramy :)

chętnie przyczynię sie do działania takiej strony namowię tez kumpla który prowadzi stronę bitewnego zgiełku

szczerze to tower of Hoeth jest beznadziejne postaram sie coś lepszego może dziś w gimpie trzasnać o ile mi sie uda ;)

ale jestem cały zaaaaa

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Ice-T pisze: szczerze to tower of Hoeth jest beznadziejne postaram sie coś lepszego może dziś w gimpie trzasnać o ile mi sie uda ;)
jesli chodzi o napis to nie jest on czescia obrazka, wiec jest pisany zwykłą czcionką.

mnie coraz bardziej irytuje ta wierzyczka.. nie udała mi sie.. musze ja jeszcze raz narysowac.

a co do tresci strony.. to jak bede mial wiecej wolnego czasu to sam cos napisze.. no i pewnie wrzuce pare fotek do galerii, co by tam tak pusto nie było :)
Obrazek

Heidar
Wałkarz

Post autor: Heidar »

rozumiem że strona docelowo będzie czymś takim http://krasnoludy.e-gate.pl/ tylko dużo lepszym?:D
Sam pomysł zaiste zacny, przyda się zarówno doświadczonym, jak i takim żółtodziobom jak ja xD

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

myślę ze wam sie spodoba i bedize pasować do nocnej atmosfery tak przynajmniej starałem sie zrobić tylko nie potrafię niestety zrobić tak żeby rozświetlał ją księżyc z boku

myślę że ta jest lepsza niż ta rozlatujaca sie hatka

oczywiście moge ją jeszcze edytować wedle woli ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

dodatkowo moge pisac jakąś fluffową historyjkę moge ci Asassello wysłać na maila przeczytasz osądzisz czy sie nadaje kiedyś to była praca na konkurs ale jej nie dokończyłem pozatym to był zbiór opowiadań a tu trza by ciągnąc jedno

Awatar użytkownika
Arecki
Mudżahedin

Post autor: Arecki »

Może jakieś runy po bokach, w te puste miejsce ? Ja jak skończe malować swoje HE to wrzuce cała armie do galeri :)

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

ta wieża będzie na tle które jest na stronce tylko zamieni się miejscami z tamtą ... "mało elfią"

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Ice-T.. masz me błogosławienstwo w podmianie wierzyczek :)..
ewentulanie mozna ta zrobic ciutke ciemniejsza.

artykuły mozesz podsyłac.. nawet jesli sa to niedokonczone opowiesci :)

edit: sprawdz maila
Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

???????????????????????
??????????????????????????
????????????????????????

i jak jak nie to dalej bede próbował

projek 1 dawajcie jakieś wskazówki

Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

cały obrazek jest za ciemny.. nie komponuje sie z resztą tła.. sama wieżyczka moze byc ciemniejsza i chyba troche nizej osadzona... i troszke na lewo...

poza ty ten obrazek jest za mały ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

ach już widzę mój bład zrobię na takim tle jakie miałem początkowe choć to ciemne oddaje bardziej klima nocy, czyli wieżyczka jeszcze nizej taa...i cziemniejsza powiadasz tzn? już czarna bo wtedy bedzie wyróżniał sie tylko kontur że tak poweim nie bezie lekko rozświetlona

co do tego rozmiaru to taki mi podesłałeś obrazek i na takim wstawiłem wieżyczkę. Chodzi ci o tło czyli background jest funkca która spowoduje że sie bedzie powtarzał do dołu i nie bedzie widać tylko te gwiazdy po boku, jezli nie to pokmbinuję żeby było takie duże gwieździste tło i na nim ten obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

a w prawo w lewo?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Ice-T.. rozmiar obrazka to 954px × 260px, Twój jest mniejszy.

wiezyczka nie musi byc o wiele ciemniejsza.. ale na pewno nizej - i chyba lekko w lewo..

a tu masz linka do orginału:
http://towerofhoeth.host4u.pl/templates ... header.jpg
Obrazek

ODPOWIEDZ