Tower of Hoeth
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Tower of Hoeth
Witam,
kilka dni temu wpadłem na pomysł stworzenia strony o HE.
Teoretycznie mamy forum, na którym jest większość potrzebnych informacji. Jednak z tego co zauważyłem to bardzo dużo z nich jest wielokrotnie wałkowana w przeróżnych tematach. Chce stworzyć miejsce gdzie wszystko będzie w jakiś logiczny sposób ułożone. Forum to jednak nie wszystko.
Kiedyś stron o armiach było bez liku, nie wspominając strony Semiego (jeszcze istnieje, tylko że zawiera informacje o 6 edycji). Teraz mamy pustki.
Poświeciłem parę nocek na instalację, konfiguracje, itp. Powoli coś się wykluwa, ale jeszcze dużo pracy zostało do wykonania.
Oto link do wspomnianej strony:Tower of Hoeth
Jak widać na razie, (teoretycznie) nic tam nie ma
We wtorek (to chyba już dzisiaj) postaram się dokończyć menu.
Jeśli jest ktoś zainteresowany umieszczeniem jakieś swojej twórczości na stronie to proszę śmiało do mnie pisać. W założeniu ma być to tworzone przez ludzi dla ludzi. (przecież sam nie będę wszystkiego pisał )
Kosa już się zadeklarował, że powoli będzie opisywał jednostki HE.
Na stronie będzie miejsce zarówno dla początkujących (FAQ, porady jak zacząć przygodę z WFB i HE, opis jednostek), graczy (raporty bitewne, relacje z turniejów, rozpiski, taktyki) oraz klimaciarzy (artykuły o HE).
Dostępna jest również opcja galerii.
Potrzebni są tylko chętni do opisania tych rzeczy (liczę na waszą małą pomoc).
pozdrawiam,
Asassello
kilka dni temu wpadłem na pomysł stworzenia strony o HE.
Teoretycznie mamy forum, na którym jest większość potrzebnych informacji. Jednak z tego co zauważyłem to bardzo dużo z nich jest wielokrotnie wałkowana w przeróżnych tematach. Chce stworzyć miejsce gdzie wszystko będzie w jakiś logiczny sposób ułożone. Forum to jednak nie wszystko.
Kiedyś stron o armiach było bez liku, nie wspominając strony Semiego (jeszcze istnieje, tylko że zawiera informacje o 6 edycji). Teraz mamy pustki.
Poświeciłem parę nocek na instalację, konfiguracje, itp. Powoli coś się wykluwa, ale jeszcze dużo pracy zostało do wykonania.
Oto link do wspomnianej strony:Tower of Hoeth
Jak widać na razie, (teoretycznie) nic tam nie ma
We wtorek (to chyba już dzisiaj) postaram się dokończyć menu.
Jeśli jest ktoś zainteresowany umieszczeniem jakieś swojej twórczości na stronie to proszę śmiało do mnie pisać. W założeniu ma być to tworzone przez ludzi dla ludzi. (przecież sam nie będę wszystkiego pisał )
Kosa już się zadeklarował, że powoli będzie opisywał jednostki HE.
Na stronie będzie miejsce zarówno dla początkujących (FAQ, porady jak zacząć przygodę z WFB i HE, opis jednostek), graczy (raporty bitewne, relacje z turniejów, rozpiski, taktyki) oraz klimaciarzy (artykuły o HE).
Dostępna jest również opcja galerii.
Potrzebni są tylko chętni do opisania tych rzeczy (liczę na waszą małą pomoc).
pozdrawiam,
Asassello
Wypas... Bedzie extra stronka... Zastanowie sie, moze jakis artukulik by mozna bylo napisac, a i na galerie mozna cos swojego wrzucic...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Dodałem menu. Wszelkie uwagi mile widziane.
z checią przygarne zdjęcia, najlepiej z jakims małym opisem.
tylko prosze o jakies sensowne rozmiary tych zdjec (cos w okolicy: 800x600 czy 1024x768).
tylko prosze o jakies sensowne rozmiary tych zdjec (cos w okolicy: 800x600 czy 1024x768).
Ja moge pisać przynajmniej raz na miesiac jakiś artykuł postaram sie co 2 tygodnie jakiś raporcik z bitwy walnać. Mogę opisywac duże bitwy bo czesto takie gramy
chętnie przyczynię sie do działania takiej strony namowię tez kumpla który prowadzi stronę bitewnego zgiełku
szczerze to tower of Hoeth jest beznadziejne postaram sie coś lepszego może dziś w gimpie trzasnać o ile mi sie uda
ale jestem cały zaaaaa
chętnie przyczynię sie do działania takiej strony namowię tez kumpla który prowadzi stronę bitewnego zgiełku
szczerze to tower of Hoeth jest beznadziejne postaram sie coś lepszego może dziś w gimpie trzasnać o ile mi sie uda
ale jestem cały zaaaaa
jesli chodzi o napis to nie jest on czescia obrazka, wiec jest pisany zwykłą czcionką.Ice-T pisze: szczerze to tower of Hoeth jest beznadziejne postaram sie coś lepszego może dziś w gimpie trzasnać o ile mi sie uda
mnie coraz bardziej irytuje ta wierzyczka.. nie udała mi sie.. musze ja jeszcze raz narysowac.
a co do tresci strony.. to jak bede mial wiecej wolnego czasu to sam cos napisze.. no i pewnie wrzuce pare fotek do galerii, co by tam tak pusto nie było
rozumiem że strona docelowo będzie czymś takim http://krasnoludy.e-gate.pl/ tylko dużo lepszym?:D
Sam pomysł zaiste zacny, przyda się zarówno doświadczonym, jak i takim żółtodziobom jak ja xD
Sam pomysł zaiste zacny, przyda się zarówno doświadczonym, jak i takim żółtodziobom jak ja xD
myślę ze wam sie spodoba i bedize pasować do nocnej atmosfery tak przynajmniej starałem sie zrobić tylko nie potrafię niestety zrobić tak żeby rozświetlał ją księżyc z boku
myślę że ta jest lepsza niż ta rozlatujaca sie hatka
oczywiście moge ją jeszcze edytować wedle woli
myślę że ta jest lepsza niż ta rozlatujaca sie hatka
oczywiście moge ją jeszcze edytować wedle woli
Ice-T.. masz me błogosławienstwo w podmianie wierzyczek ..
ewentulanie mozna ta zrobic ciutke ciemniejsza.
artykuły mozesz podsyłac.. nawet jesli sa to niedokonczone opowiesci
edit: sprawdz maila
ewentulanie mozna ta zrobic ciutke ciemniejsza.
artykuły mozesz podsyłac.. nawet jesli sa to niedokonczone opowiesci
edit: sprawdz maila
cały obrazek jest za ciemny.. nie komponuje sie z resztą tła.. sama wieżyczka moze byc ciemniejsza i chyba troche nizej osadzona... i troszke na lewo...
poza ty ten obrazek jest za mały
poza ty ten obrazek jest za mały
ach już widzę mój bład zrobię na takim tle jakie miałem początkowe choć to ciemne oddaje bardziej klima nocy, czyli wieżyczka jeszcze nizej taa...i cziemniejsza powiadasz tzn? już czarna bo wtedy bedzie wyróżniał sie tylko kontur że tak poweim nie bezie lekko rozświetlona
co do tego rozmiaru to taki mi podesłałeś obrazek i na takim wstawiłem wieżyczkę. Chodzi ci o tło czyli background jest funkca która spowoduje że sie bedzie powtarzał do dołu i nie bedzie widać tylko te gwiazdy po boku, jezli nie to pokmbinuję żeby było takie duże gwieździste tło i na nim ten obrazek
co do tego rozmiaru to taki mi podesłałeś obrazek i na takim wstawiłem wieżyczkę. Chodzi ci o tło czyli background jest funkca która spowoduje że sie bedzie powtarzał do dołu i nie bedzie widać tylko te gwiazdy po boku, jezli nie to pokmbinuję żeby było takie duże gwieździste tło i na nim ten obrazek
Ice-T.. rozmiar obrazka to 954px × 260px, Twój jest mniejszy.
wiezyczka nie musi byc o wiele ciemniejsza.. ale na pewno nizej - i chyba lekko w lewo..
a tu masz linka do orginału:
http://towerofhoeth.host4u.pl/templates ... header.jpg
wiezyczka nie musi byc o wiele ciemniejsza.. ale na pewno nizej - i chyba lekko w lewo..
a tu masz linka do orginału:
http://towerofhoeth.host4u.pl/templates ... header.jpg