DE vs.Bretonnia
Moderator: Yudokuno
tak uważasz Garg?
witchki z KB naprawdę zrobią duże kuku takiej lancy
dostają stubborna od kotła dzięki czemu przetrzymają szarżę a potem wypłacają 19A z KB
Korsarze może są trochę gorsi ale są w corach nie mają poisona i maja save'a od strzału na 4+
witchki z KB naprawdę zrobią duże kuku takiej lancy
dostają stubborna od kotła dzięki czemu przetrzymają szarżę a potem wypłacają 19A z KB
Korsarze może są trochę gorsi ale są w corach nie mają poisona i maja save'a od strzału na 4+
Tak vincent bo lanca ma 8 A góry i 7 A dołu wyzwiesz na challange on odmówi ma jeden atak mniej ale mając 14 wiedzm tracisz mniej wiecej połowe. A mówisz ze dasz KB od kotła a z kad wiesz ze nie lepiej bedzie wtedy dac go BG? Kocioł masz jeden a jednostek w potrzebie 3/5.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Tylko jeśli Witchki będą zmuszone korzystać ze Stubborna to stracą Frenzy, co już znacznie zmniejszy ich efektywność....
jeśli wygrałyby pierwszą turę walki to w porządku, potem już z górki, ale przy T3 i ewentualnym Wardzie ciężko wygrać dostając szarżę z lancy....
jeśli wygrałyby pierwszą turę walki to w porządku, potem już z górki, ale przy T3 i ewentualnym Wardzie ciężko wygrać dostając szarżę z lancy....
grali bym sie raczej nie obawial na male pkt bo raczej ich nie bedzie a jak beda to nawet lepiej dla ciebie bo duzo pkt w jednym oddziale. skupic sie na tym zeby ich wyprowadzic gdzies poza walke a reszte spokojnie przyjac na klate warriorami i bg (w bg jak bys mial kolesia z bronia no armor save to wybija praktycznie modele w swoim styku do tego bg tez ze 2 zabija i masz jedna lance z glowy warriorzy z herosem i w zasiegu bsb tez powinni przetrzymac szarze lancy a potem kontra w bok hydra albo rydwanem i masz druga lance z glowy
Nie jest to nie do zrobienia jesli umiesz odginac szarze.GarG pisze:Tak klocek piechoty napewno wbije sie od boku w duzo mobilniejszą lance. Klocki piechoty poza BG albo ExE to naprawde mało przydatne są.SauruS PoweR pisze:szejdzi od boku + kilig blow= lanca do domu tak samo hydra z KB korsarze itp.
Do zrobienia jest nie twierdze ze nie ale nie dla kogos kto jest poczatkujacy a z racji tego ze ta osoba która załozyła ten temat mozna wnioskowac ze jest to osoba poczatkująca.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
osobiście myśle że puszki na konikach to najlepiej magią przytłoczyć, osaczyć shadami, harpiami i DR. bretka jeśli nie szarżuje to w większości zwykli chłopi na koniach z sv2+
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Bretończycy rzadko kiedy odmawiają pojedynków, bo to oznacza utratę warda na całym oddziale.GarG pisze:Tak vincent bo lanca ma 8 A góry i 7 A dołu wyzwiesz na challange on odmówi ma jeden atak mniej ale mając 14 wiedzm tracisz mniej wiecej połowe. A mówisz ze dasz KB od kotła a z kad wiesz ze nie lepiej bedzie wtedy dac go BG? Kocioł masz jeden a jednostek w potrzebie 3/5.
Co do Green Knighta, to facet ma potencjał i jest mocny - sieje terror, jest eteryczny, teleportuje się i nie da się go tak do końca zabić, bo wskrzesza się w kolejnej turze (ma jednak na to za każdym razem mniejszą szansę).
- Corvus Albus
- Kretozord
Co do brety na BP+R bardzo słabo radzi sobie z moim monster Truckiem. Ostatnio na lokalu pocisnąłem do 2 biedne lance
smok, mantikora, harpie, hydra, coksy i chłopaki muszą ładnie manewrować
smok, mantikora, harpie, hydra, coksy i chłopaki muszą ładnie manewrować
Mój monster truck też doskonale sobie radzi z bretką praktycznie ten sam skład (tyle, że ja wystawiam caddy'ego i bsb na CO). Jak się ma odrobinę wyobraźni, to 3 oddziały harpii i 2 oddziały DR spokojnie mogą bretkę na lancach wymanewrować.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.