Mysle nad zaczeciem tej armii, ale totalnie sie na niej nie znam... Takie cos mi wyszlo ocencie prosze...
1 * Tomb King @ 266 Pts
General; Light Armour; Shield
Destroyer of Eternities [70]
Cloak of the Dunes [20]
1 * Tomb Prince @ 203 Pts
Great Weapon; Light Armour; Shield
Chariot of Fire [25]
Golden Eye of Rah-nut [25]
1 Liche Priest @ 165 Pts
Hierophant
Hieratic Jar [25]
Dispel Scroll [25]
1 Liche Priest @ 330 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Casket of Souls @ [165] Pts
4 Skeleton Chariots @ 215 Pts
Standard; Musician
War Banner [25]
4 Skeleton Chariots @ 190 Pts
Standard; Musician
3 Skeleton Chariots @ 150 Pts
Standard; Musician
11 Skeleton Warriors @ 111 Pts
Bow; Musician
1 Champion @ [10] Pts
3 Tomb Swarm @ 135 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
1 Tomb Scorpion @ 85 Pts
5 Carrion @ 120 Pts
1 Screaming Skull Catapult @ 110 Pts
Skulls of the Foe
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 4
Models in Army: 43
Total Army Cost: 2250
Zastanawiam sie tez nad tym zeby dac kingowi armour +1W, latanie i 4+ warda i dwurak... Za to wywalam chyba 1-2 lucznikow... Co myslicie?
TK 2250
TK 2250
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Jeśli król z kosiarą to tylko w TG i nie z lataniem ale przerzucaniem woundów
Swarmy osobiście najlepiej sprawdzaja mi sie w liczbie 2.
Tak na dobra sprawe wiekszość punktów masz w rydwanach i strasznie Cie mało.
Do tego kaszkiet jest średnią opcja.
Swarmy osobiście najlepiej sprawdzaja mi sie w liczbie 2.
Tak na dobra sprawe wiekszość punktów masz w rydwanach i strasznie Cie mało.
Do tego kaszkiet jest średnią opcja.
Hmm, to moze zmienie na krola latacza z tymi itemami co mowilem wczesniej, bo chcialbym miec latajacego kinga... Rzeczywiscie bez gwardii dosyc mnie malo, ale chcialem zeby mnie narazie modele tanio wyszly... Poza tym nie wiem czy umialbym na gwardii grac... Czy tomb prince w tej konfiguracji jest dobry, nie mam pojecia jakiego sie go wystawia a taki z US5 wydaje mi sie fajny, moze sie popchnac a i przywalic chyba potrafi...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Imo bez gwardii teraz nie da się grać TK. Nie masz nic co może przetrzymać jakąś konkretną szarże. Swarmow za dużo 2 naprawdę starczają. Zagraj sobie na kaszkiecie potem i tak zmienisz na klopę;)
Poza tym z chęcią usłyszę jak Ci się tym grało:)
Poza tym z chęcią usłyszę jak Ci się tym grało:)
"Imo bez gwardii teraz nie da się grać TK" Popieram w 100 % . Gwardia musi byc . A król z destroyerem i colarką . Do tego obowiązkowo dwie Klopy. Wiem z doświadczenia , że jedna to za mało na smoki itp. zawsze sie da przed jedną schowac ale nie przed dwoma
Dodatkowo rydwany polecałbym ci bez szmat , i tak się nie przebijają od frontu przez dużo rzeczy. I 3 liczki. Będzie tura magii w której trzeba zaszarżowac , strzelic itp. a ty z dwóch liczek mały co zrobisz.Tyle ode mnie
Aha i 3 scorpiony są imo złe. Nie wiadomo czy sie wykopią kiedy chcemy , i na dodatek oprócz maszyn i pomniejszych śmieci nie maja co robic przeważnie . A wsadziłbym Ushabti. Może są drogie , ale rozkręcają puszki . Na ostatnim turnieju na 2313 rozkręciły Lorda na Hipogryfie , 3 klocki . Polecam je na 2k + .
Dodatkowo rydwany polecałbym ci bez szmat , i tak się nie przebijają od frontu przez dużo rzeczy. I 3 liczki. Będzie tura magii w której trzeba zaszarżowac , strzelic itp. a ty z dwóch liczek mały co zrobisz.Tyle ode mnie
Aha i 3 scorpiony są imo złe. Nie wiadomo czy sie wykopią kiedy chcemy , i na dodatek oprócz maszyn i pomniejszych śmieci nie maja co robic przeważnie . A wsadziłbym Ushabti. Może są drogie , ale rozkręcają puszki . Na ostatnim turnieju na 2313 rozkręciły Lorda na Hipogryfie , 3 klocki . Polecam je na 2k + .
Ostatnio zmieniony 11 lis 2008, o 12:39 przez Janiszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Moze wrzuce gwardie do rozpy pozniej jak juz troszeczke pogram, a najlepiej w jakiej konfiguracji polecacie? Tez mi sie wydaje ze nie mam takiego wielkiego klocka do przyjecia czegos na klate, TK to dla mnie jakas zupelnie specyficzna armia, nie ma tu az tylu unitow do przyjecia na klate a i takich jakis rzeznikow do rozwalania czegos brak... Dlatego ta armia jest taka zajebista bo mozna pokombinowac troche... Wydaje mi sie ze skrzynka daje rade, jesli sie nie bedzie sprawdzala to trudno zmienie moze na giganta, bo jakos 2x klopa mi nie podchodzi, mam to w dwarfach... Miejmy nadzieje ze juz niedlugo zaczne testy... Prince na rydwanie wydaje mi sie spoko 5US moza byc pomocny, 3 liczki moga byc spoko rozwaze to jeszcze...
Gwardia to 24 + FCG + Icon of Rakaph .Celedor11 pisze:Moze wrzuce gwardie do rozpy pozniej jak juz troszeczke pogram, a najlepiej w jakiej konfiguracji polecacie? Tez mi sie wydaje ze nie mam takiego wielkiego klocka do przyjecia czegos na klate, TK to dla mnie jakas zupelnie specyficzna armia, nie ma tu az tylu unitow do przyjecia na klate a i takich jakis rzeznikow do rozwalania czegos brak... Dlatego ta armia jest taka zajebista bo mozna pokombinowac troche... Wydaje mi sie ze skrzynka daje rade, jesli sie nie bedzie sprawdzala to trudno zmienie moze na giganta, bo jakos 2x klopa mi nie podchodzi, mam to w dwarfach... Miejmy nadzieje ze juz niedlugo zaczne testy... Prince na rydwanie wydaje mi sie spoko 5US moza byc pomocny, 3 liczki moga byc spoko rozwaze to jeszcze...
"moze na giganta, bo jakos 2x klopa mi nie podchodzi," gigant to plewa tyle ci powiem . Byle głupia lanca , albo chukka za 35 pts go rozwala . Dwie klopy to dla mnie mus .Pograsz z armiami na smokach to sam zmienisz zdanie , jak smok ci przeleci przez całą armię zostawiając tylko gwardie na śniadanie
- Mefistofeles
- Falubaz
@_SkaVen_ Gwardii nie lepiej dopełniać do 20?
Co do klop lubiłem je dopóki mimo wycelowaniu co do cala w oddział to mi zniosło raz w jedna stronę raz w drugą a potem misfire ;p
A Cascet IMO może być fajny tylko trzeba na nim umieć grać ;p...
Jak ci nie rozproszą go to np. takie VC ładnie się posypie ;p
Co do klop lubiłem je dopóki mimo wycelowaniu co do cala w oddział to mi zniosło raz w jedna stronę raz w drugą a potem misfire ;p
A Cascet IMO może być fajny tylko trzeba na nim umieć grać ;p...
Jak ci nie rozproszą go to np. takie VC ładnie się posypie ;p
“And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.“
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
_______Sfinks to akurat żaden must-have (aczkolwiek ja na nim gram)