Ostatnio zagrałem sobie czymś takim (po długiej przerwie) . Grało się bardzo przyjemnie i wykopek aż tak nie brakowało 2 kloce TG to zło szczególnie od 3 tury jak przeciwnik nie ma już skroli i ... Jedynie co mi się nie spisało to klopy ,a raczej kości tzn. jedynki na ranienie czołgu albo ilość W A i zapomniałem rzucać w ogóle bounda (tak to jest jak się gra na samych skrolach )
Po długiej przerwie grania i niechybnym sprzedaniu armii stwierdzam ,że TK to nadal fajna armia Wracam ...
Liche High Priest @ 340 Pts
Hierophant
Hieratic Jar [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Cloak of the Dunes [20]
Tomb Prince @ 153 Pts
General; Great Weapon; Light Armour; Shield
Golden Ankrha [45]
Tomb Prince @ 156 Pts
Great Weapon; Light Armour
Enchanted Shield [10]
Collar of Shapesh [25]
Vambraces of the Sun [15]
Liche Priest @ 160 Pts
Staff of Ravening [45]
5 Skeleton Light Horsemen @ 70 Pts
5 Skeleton Light Horsemen @ 70 Pts
25 Skeleton Warriors @ 225 Pts
Bow; FCG
3 Skeleton Chariots @ 120 Pts
20 Tomb Guard @ 320 Pts
FCG i Icon of the Sacred Eye [50]
20 Tomb Guard @ 310 Pts
FCG i Icon of Rakaph [40]
4 Ushabti @ 260 Pts
2 x Screaming Skull Catapult @ 220 Pts
Czachy
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 5
Models in Army: 94
Total Army Cost: 2404
2400 TK :)
Łuczników mam klocek zwykle 20-22 max ,ale nie było na co pkt. spożytkować kolejny fast się nie mieścił . Zapomniałem napisać ,że fast to shit ? To pisze : fast to shit Nawet detachmentu bałem się szarżować ale coś w tej rozpie musi odginać szarże (nie zapomnij ,że nie mam chariotów z wiadomych względów )
Czy ja jestem ślepy czy ja nie widze tu zadnego skorpiona : O!
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Mefistofeles
- Falubaz
Nie lepiej tych łuczników dać 2x10? no chyba, że chcesz ich czarem szprycować xd bo jakoś na szarże ty tylko dla rank są chyba ;p
“And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.“
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
_______Sfinks to akurat żaden must-have (aczkolwiek ja na nim gram)
Dobrze widziszCzy ja jestem ślepy czy ja nie widze tu zadnego skorpiona : O!
Często zdarza mi się ich w klocek zbijać (zawsze to jakąś szarże można przyjąć) szczególnie w standardowej mojej rozpie gdzie mam TG ale 1 klocuszekNie lepiej tych łuczników dać 2x10? no chyba, że chcesz ich czarem szprycować xd bo jakoś na szarże ty tylko dla rank są chyba ;p
Fajna rozpiska ale jakos jej nie widze z Dwarfami i imperium.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Zawsze chciałem grać na wielkim liczu (bo mój king zawsze ma 3 jedynki na trafienie i 1 na ranienie), ale te rydwany w specialach to masakra.
Ja bym zmienił icon of the sacred eye na coś innego, przy TG to jakoś zawsze nie wielka różnica jest. Przy drugiej gwardii to bym im raczej wrzucił undying by liczy odciążyć lekko, albo przynajmniej war banner.
A w klockowatość łuczników coraz mniej wierze, te 4+ AS naprawdę robi dużą różnicę.
Ja bym zmienił icon of the sacred eye na coś innego, przy TG to jakoś zawsze nie wielka różnica jest. Przy drugiej gwardii to bym im raczej wrzucił undying by liczy odciążyć lekko, albo przynajmniej war banner.
A w klockowatość łuczników coraz mniej wierze, te 4+ AS naprawdę robi dużą różnicę.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!