Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
A to z jakiej okazji? Jeśli na organkach wyjda ci że tylko 2 hity ida, a na k6 wychodzi, że np. 4 mogą pójść w oddział z domku to co? Z powietrza kolejne dwa trafienia wezmę?Rakso_The_Slayer pisze:skoro tak to nie rzucamy na ilośc hitów przy organkach (sprawdzamy jedynie czy misfire nie wypadnie). Ilośc hitów losujemy na k6 i tyle wchodzi.
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
pytanie o gornikow: dowiedzialem sie juz ze probowac wychodzic musze juz od drugiej tury z tym ze moge zczitowac udany rzut na wyjscie dzieki swiderkowi. ale czy moge deklarowac wyjscie raz na jedej krawedzi (zalozmy w drugiej turze za plecami wroga) a w innej zmienic zdanie ( o ile gornicy sie nie wykopia wczesniej) i zadeklarowac wyjscie zupelnie gdzie indziej?
czy sprawa jest duzo prostsza i najpier rzucam czy wyjda a potem decyduje gdzie?
drugie pytanie: czy wogole beda mieli co robic bez wsparcie kowadla na okolo 1500 pkt? od razu dodam ze nie zalezy mi na totalnym wymaksowaniu rozpiski, ale tez nie jestem na tyle dobrym graczem zeby moc sobie pozwolic na nic nie robiace 145pkt, 10gornikow+sztygar ze swidrem, kosztem klimatu...
PS: wiem ze jest temat o gornikach ale odpowiedzi na pierwsze pytanie tam nie znalazlem a co do drugiego ciezko to okreslic bo wydaje mi sie ze wszyscy bedacy za wystawieniem gornikow widza ich w rozpisce glownie w kombie z kowadlem...
czy sprawa jest duzo prostsza i najpier rzucam czy wyjda a potem decyduje gdzie?

drugie pytanie: czy wogole beda mieli co robic bez wsparcie kowadla na okolo 1500 pkt? od razu dodam ze nie zalezy mi na totalnym wymaksowaniu rozpiski, ale tez nie jestem na tyle dobrym graczem zeby moc sobie pozwolic na nic nie robiace 145pkt, 10gornikow+sztygar ze swidrem, kosztem klimatu...
PS: wiem ze jest temat o gornikach ale odpowiedzi na pierwsze pytanie tam nie znalazlem a co do drugiego ciezko to okreslic bo wydaje mi sie ze wszyscy bedacy za wystawieniem gornikow widza ich w rozpisce glownie w kombie z kowadlem...
zgadzam sie z rakso dlaczego mam rzucac na ilosc hitow artyleryjka to by bylo bezsensu rzucac dwa razy na hit do jednego oddzialu.Kris pisze:A to z jakiej okazji? Jeśli na organkach wyjda ci że tylko 2 hity ida, a na k6 wychodzi, że np. 4 mogą pójść w oddział z domku to co? Z powietrza kolejne dwa trafienia wezmę?Rakso_The_Slayer pisze:skoro tak to nie rzucamy na ilośc hitów przy organkach (sprawdzamy jedynie czy misfire nie wypadnie). Ilośc hitów losujemy na k6 i tyle wchodzi.
Udało mi się znaleść popracie w zasadach dla mojej tezy:
FAQ Warhammer 2008
Strona 6 dokumentu, Akapit zatytulowany Buildings, 3 pytanie (znajduje się w drugiej kolumnie - przytoczony jest przykład Ratling gun)
Jest dokładnie tak jak mowię - trzeba rzucać najpierw ile by było normalnie - a potem ile maksymalnie z tego może wejść.
FAQ Warhammer 2008
Strona 6 dokumentu, Akapit zatytulowany Buildings, 3 pytanie (znajduje się w drugiej kolumnie - przytoczony jest przykład Ratling gun)
Jest dokładnie tak jak mowię - trzeba rzucać najpierw ile by było normalnie - a potem ile maksymalnie z tego może wejść.
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Shakin' Dudi
- Masakrator
a jaką rune chciałes dac? +1 do trafiania? 

a ja bym nie chcial polepszac organek i tak sa bardzo silne a gdyby byly az tak giete jak kazdy chce to ludzie by uwazali krasie za przegieta armie a tak jest bardzo fajna:D i kazdy chce z nami grac. juz widze jak mamy wygieta armie i robi sie wysyp dwarfickich graczy. ktorzy od zawsze "chcieli" tym grac
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: