2000p WoC

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

2000p WoC

Post autor: vocal »

postanowiłem oszczędzić na herosach żeby wpakować więcej pkts w inne rzeczy:)
Unnamed 2000 Pts - Warriors of Chaos Army

Exalted Chaos Champion of Slaanesh @ 149 Pts
Mark of Slaanesh; General; Flail; Chaos Armour; Shield;
Steed of Slanesh@ [0] Pts

Exalted Chaos Champion of Slaanesh @ 174 Pts
Mark of Slaanesh; Flail; Chaos Armour; Shield; Battle Standard;
Steed of Slanesh@ [0] Pts

Chaos Sorcerer @ 151 Pts
No Mark; Magic Level 1; Chaos Armour; Barding
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Barded Chaos Steed @ [0] Pts

14 Chaos Warhounds @ 84 Pts

14 Chaos Warhounds @ 84 Pts

5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 101 Pts
Mark of Slaanesh; Flail; Throwing axes; Musician

2 Spawn of Chaos of Khorne @ 150 Pts
Mark of Khorne

3 Dragon ogres @ 231 Pts
Great Weapon; Light Armour

4 Trolls @ 180 Pts

5 Chaos Knights @ 255 Pts
No Mark; Barding; Ensorcered Weapons; Chaos Armour; Shield; Standard
Banner of Rage [35]

5 Chaos Knights of Slaanesh @ 230 Pts
Mark of Slaanesh; Barding; Ensorcered Weapons; Chaos Armour; Shield;
Standard

Casting Pool: 3

Dispel Pool: 3

Models in Army: 65

Total Army Cost: 1991
co o tym sądzicie, da radę? slaneshowcy siedzą w psach i wyskakują gdzie trzeba, marudy jak robią za wabiki to rzucają przy okazji siekierami, służą też do mordowania pojedynczych magów (22" zasięgu rzutu, dorwę ich prawie wszędzie), ratlingów, osłabią fasta. a jak coś się nawinie tylko to dostanie od nich szarżę z flailami.
spawny lezą za armią i pilnują tyłów/włażą w lasy w coś czego nie widzą (jeśli dojdą:P) ale zastanawiam się czy nie zastąpić ich 2x5 marudami z flailami bez marka, mają dużo większy zasięg więc tyłów lepiej pilnują a koszt dokładnie ten sam. tylko wiadomo- ciut inne zastosowanie. albo wogóle zrzucić marka ze spawnów, niech tylko zatrzymują. choć 4-5A S5 kusi:) shrine też mógłby być ciekawym urozmaiceniem tej armii czy helka.
trolle lepiej przeżywają ostrzał niż ogry a wyszło mi że 3 ogry z khornem i gw kosztują podobne punkty co 4 trolle... siła przebicia podobna a że bolączką WoC są defensy to wybrałem trolle.
zostało mi jeszcze parę pkts które mogę przeznaczyć na jakiś przedmiot dla jakiegoś herosa, rapturus na bsb, ward za 35p na genia na niemagiczne ataki czy coś..
Ostatnio zmieniony 13 lis 2008, o 22:53 przez vocal, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Asarnil »

Rozpiska ciekawa, ale mam kilka zastrzeżeń :)
- masz 2 scrolle, 3 DD i żadnego MR... magia może Cię okrutnie zaboleć, może warto by pomyśleć na drugim magiem lub wrzuceniem Kollar of Khorne przynajmniej na jednego ze slaaneshowców
- goli bohaterowie jakoś zupełnie do mnie nie przemawiają... jeszcze jak by był jeden na sprężynie do misji specjalnych to luz, ale dwóch, jeszcze na koniach... no nie wiem, ale potestuje, może rzeczywiście metodą jest potanić wszystko jak tylko się da.
- psy... ja wiem, że teraz są modne wagony flesh houndów, ale obawiam się że warriorowe psiaki chyba się nie sprawdzą tak dobrze ;) dla mnie psy mają tylko jedno zastosowanie - pułapki i odginanie szarż, jako przechowalnia bohaterów zupełnie ich nie widzę. Zmieniłbym te 2 piętnastki na 4 piątki a bohaterów chował w kawie
- trolle są dla mnie zbyt losowe, choć wierzę, że innym mogą się spisywać rewelacyjnie. Dla mnie rzuty na Ld8 = autofail więc wolę ich nie brać
- spawny są bleeeh i póki nie wprowadzą niepowtarzalności rarek to zdecydowanie wolę opcję 2x helka bądź 2x warshrine.
- ta druga kawaleria też mi się średnio podoba, taka ni to ekonomiczna wersja ale nie do końca, jeśli chciałeś ich potanić jak najbardziej potanić to zdejmij im sztandar, zupełnie im niepotrzebny w tej konfiguracji. A jeśli to ma być unit przełamujący ze sztandarem to jakiś warbanner by im się przydał.
Ale potestuj, potestuj i wrzuć wnioski bo aż jestem ciekaw co tą rozpą mozna ugrać

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

a mistake mały, oczywiście obaj herosi są na steedach slanesha;)
psy są do trzymania herosów dużo lepsze moim zdaniem. dostanę missila w knightów, 1 zejdzie i lookouta tracę, potem działo czy coś po herosie i koniec.. poza tym można tego użyć jako unit z herosem, US30 i 2 rankami jakby co;) poćwiczę, może się sprawdzi. same psy z linią łuczników dadzą radę czy z bolcem jakimś albo inym szitem:) poza tym 15 psów to koszt 5 maruderów raptem, a to jednak 15W jest. od bidy można rozciągnąć psy a szerokość i jako zasłonę od handgunów używać czy innego badziewia. choć do tego pewnie marudy z fastem lepsze w snaku by szły murem przed regonem zasłaniając spory obszar.
z MR myślałem ale przy trzymaniu herosów w psach to głupi pomysł, może zmienię koncepcję jednak:) maga chcę do walki pchać, 3A S4 zawsze ma:P w knightach z khornem może nawet, będzie 5A S4;) wiadomo, ryzyko zawodowe ale jak już płacę za cadiego to niech coś dupek robi:D to samo z corami.
ale nad drugim magiem pomyślę. szkoda że nie ma opcji DD dostania skądś albo DSa w giftach:( bo 3DSy by starczyły w zasadzie a szkoda mi 150p na kolejnego maga. wtedy bym już ich na piechotę wsadzał pewnie, wziął piechotne marudy i by czarowali coś obaj bo dostaliby wtefdy poziomy już. nie lubię marnotrastwa, jak już mam magów to niech walczą albo czarują:D 1 nie poczaruje więc niech walczy;]
opcję tanich hero wyniosłem ze skavów, tam mi działają. chaos ma sporo mocnych unitów ale brak punktów na nich jak się ma te 1000-1200p w herosach:/
trollami się pobawię, jak mnie zawiodą parę razy to odpuszczę im pewnie.
nad WB pomyślę na drugiej kawie. początkowo wziłąem 3x kawę slanesha bez niczego innego. tanio, solidnie:P ale nudno:D stąd trolle i inna kawa.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

vocal pisze:US30 i 2 rankami jakby co;)
Fast cavalery nie ma ranków. Taki szczegół...

Poza tym rozpa myślę, że daje radę ;)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

psy nie są fastem a o nich myślałem- 14psów+hero unit;]

ODPOWIEDZ